افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با کمبود ویتامین D
علمي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایسنا/خراسان شمالی پزشک فوق تخصص غدد و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: کمبود ویتامین D خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و گوارشی را افزایش می دهد.
دکتر حبیبه سادات شاکری در گفت و گو با ایسنا، افزود: ویتامین D یکی از ویتامین های محلول در چربی است که با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب از طریق پوست و مصرف برخی موادغذایی قابل جذب است.
وی ادامه داد: ویتامین Dدر روده کوچک سبب افزایش جذب کلسیم، منیزیوم و فسفر و در استخوان باعث استخوانی شدن اسکلت پروتئینی می شود.
وی اظهار کرد: زمانی که بدن با کمبود ویتامین D مواجه می شود، جذب کلسیم و استخوانی شدن به خوبی صورت نمی گیرد و فرد با مشکل مواجه می شود.
شاکری تصریح کرد: کمبود ویتامین D به دلیل ایجاد مقاومت به انسولین، زمینه ابتلا به دیابت، فشارخون بالا، چاقی ، بیماری های تیرویید و ... را فراهم می آورد.
وی انجام آزمایش 25 هیدروکسی ویتامین دی را بهترین روش برای تشخیص اعلام و خاطرنشان کرد: افرادی که بعد از انجام آزمایش متوجه کمبود ویتامین D در بدن شدند، باید طبق دستور پزشک بین 3 تا 12 هفته قرص 50 هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند.
شاکری یادآور شد: اگر فرد دارای کمبود ویتامین D ، کلسیم و لبنیات به میزان کافی مصرف نمی کند، علاوه بر ویتامین D تجویز قرص کلسیم نیز ضروری به نظر می رسد.
انتهای پیام
-
شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵:۳۲
-
۳۳ بازديد
-
ایسنا - علمی - خراسان شمالی
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/188191/