افزایش گرایش دانشآموزان به تغذیه سالم با صرف غذای گروهی در مدرسه
علمي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیق جدید نشان میدهد، صرف غذای گروهی در مدرسه تأثیرات مثبت زیادی همراه دارد.
به گزارش اریک نیوز، برنامه روزانه ناهار مدارس که بهصورت کشوری در مدارس ایالاتمتحده با غذاهای مغذی اجرا شد، بیانگر تأثیرات مثبت این روش در عملکرد بهتر دانش آموزان است.
در سال 2010 مصوبه تغذیه و سلامت کودکان، موجب تحولاتی در استانداردهای وعده غذایی در مدارس شد.
این طرح دارای دستورالعمل رژیمهای غذایی و شامل مصرف میوه و سبزیها بیشتر و همچنین مصرف غلات کامل و محدودیت استفاده از مواد غذایی حاوی سدیم بود.
در اولین تحقیق ملی بر اساس این طرح، بهبود کیفیت وعدههای غذایی مدارس مشاهده شد. مصرف میوهها،غلات و لبنیات افزایش و مصرف مواد فرآوری شده کاهش یافت. نتیجه این تغییرات افزایش بیشتر شاخص سلامت در آمریکاییها بود.
در فوریه سال 2019 نیز قوانین جدیدی به این دستورالعمل افزوده شد که شامل شیر کمچرب، کاهش میزان سدیم در مواد غذایی و محدودیت مصرف غلات کامل بود.این روش برای کاهش ضایعات مواد غذایی و جلوگیری از کاهش تعداد افراد شرکتکننده به دلیل افزایش هزینههای تهیه مواد غذایی سالم ارائه شد.
با بررسی میزان ضایعات بعد و قبل از اجرای این طرح مشخص شد، میزان ضایعات افزایش نیافت درصورتیکه محققان انتظار داشتند با افزایش میزان مصرف میوه و سبزی ضایعات نیز افزایش یابند.
همچنین افزایش میزان مواد مغذی در این وعده غذایی موجب افزایش چشمگیری در هزینهها نشد.
نتایج نشان داد، میزان مشارکت دانشآموزان در ناهار سالمتر در مدارس 61 درصد و در مدارس با وعده غذایی با سلامت کمتر 50 درصد بود.
این طرح با پشتیبانی مدارس فدرال اجرا شد.
نتایج این تحقیق در نشریه Academy of Nutrition and Dietetics منتشرشده است.
انتهای پیام
-
يکشنبه ۲۹ دي ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱:۰۸
-
۵۴ بازديد
-
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
-
پیام خراسان
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/202939/