پیام خراسان

آخرين مطالب

دستگیری انبارهای پیاز خراسان شمالی از بازار سياسي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - بجنورد-  قیمت پیاز در خراسان شمالی، در حالی از چند روز پیش روندی افزایشی به خود گرفته که فعالان حوزه بازار می‌گویند محصول انبار شده در منطقه، سبب مهار نسبی گرانی پیاز شده است.

پیاز، یکی از محصولات پرمصرف و مورد تقاضای مردم است و قیمت آن در چند روز اخیر با روندی رو به افزایش روبه رو بوده است به طوری که در بازار خرده فروشی میزان افزایش قیمت، تا بیش از 40 درصد گزارش شده است.
علت افزایش قیمت پیاز، کمبود عرضه این محصول اعلام شده است و دست اندرکاران می گویند که قیمت را عرضه و تقاضا تعیین می کند و در این شرایط که به علت بارندگی ها، میزان عرضه پیاز به بازار کم شده، تقاضاها سبب شده تا قیمت بالا بروند.
همواره روال بر این است که قیمت محصولات کشاورزی، در فصل برداشت پایین و چند ماه پس از آن، افزایش می یابد.
پیازکاران خراسان شمالی که در فصل برداشت، بخشی از محصول تولیدی‌شان را انبار کرده بودند، در روزهای اخیر، با مشاهده افزایش قیمت این محصول، به تدریج پیازها را روانه بازار می کنند.
مسوولان و متولیان بخش کشاورزی خراسان شمالی می گویند که حدود 125 هزار تن پیاز مازاد بر مصرف استان در منطقه تولید می شود که به دلیل قابلیت انبارمانی مناسب در دیگر استان‌ها به فروش می رسد و مقداری نیز به کارخانه های کالباس سازی حمل و فرآوری می شود.
حدود 125 هزار تن پیاز مازاد بر مصرف در خراسان شمالی تولید می‌شود که به دلیل قابلیت انبارمانی مناسب در دیگر استان‌ها به فروش می رسد
انبارهای پیاز به داد بازار رسید
کشاورزان می گویند فصل برداشت، قیمت محصول بسیار پایین است و بعضا تولید را از صرفه اقتصادی می اندازد، بنابراین بخشی از محصول را انبار می کنند تا چند ماه پس از برداشت، به بازار عرضه کنند و البته در این میان، تزریق تدریجی این محصول انبار شده، توانسته است قیمت آنرا تا حد زیادی مهار کند.
رییس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد در این باره گفت: قیمت پیاز به ازای هر کیلوگرم 65 تا 70 هزار ریال در خرده فروشی ها عرضه می شود که نسبت به هفته پیش به میزان قابل توجهی افزایش نشان می دهد.
امید فیروزه اظهار داشت: علت گرانی پیاز، بارندگی ها و کاهش عرضه آن به بازار است. بارندگی ها و سیل در مناطق جنوبی کشور سبب شد تا پیاز کمتری به بازار تزریق شود و البته پیش بینی می شود در هفته های آینده و با برداشت محصول پیازکاران در سایر استان ها، قیمت کاهش یابد.
وی، صادرات پیاز را دیگر دلیل افزایش قیمت این محصول عنوان کرد و گفت: صادرات این محصول سبب شد تا قیمت آن، افزایش یابد.
وی درباره انبار کردن پیاز تولیدی خراسان شمالی نیز گفت: پیازکاران در فصل برداشت، بخشی از محصول را در انبارها ذخیره کردند و اکنون با افزایش قیمت، آن را روانه بازار می کنند و روزانه 200 تا 250 تن پیاز نیز از استان خارج می شود.
فیروزه تصریح کرد: اگر پیازهای انبار شده نبود، قیمت این محصول بیش از این افزایش می یافت و یقینا تزریق تدریجی پیازهای انبار شده به بازار سبب شده تا شدت افزایش قیمت ها زیاد نباشد.
رییس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد گفت: البته امسال افزایش قیمت پیاز به این میزان، دور از انتظار بود و سقف قیمتی این محصول 20 هزار ریال پیش بینی شده بود اما تا این میزان افزایش قیمت اصلا انتظار نمی رفت.
رییس اتاق اصناف بجنورد هم با بیان اینکه قیمت پیاز، بسته به عرضه و تقاضا است، گفت: در فصل برداشت که عرضه بسیار بیشتر از تقاضا است، قیمت محصول پایین می آید و در فصول بعد با افزایش تقاضا، قیمت ها بالا می رود.
مهدی امیدوار اظهار داشت: برای مدیریت بازار و قیمت ها، باید در فصل برداشت، نسبت به انبار بخشی از محصول اقدام شود تا در سایر فصول با قیمت مناسب تری عرضه شده و به نیاز مردم پاسخ داده شود.
برای مدیریت بازار و قیمت ها، باید در فصل برداشت محصول، نسبت به انبار بخشی از آن اقدام شود تا در سایر فصول با قیمت مناسب تری عرضه شده و نیاز مردم برآورده شود
بهره وری پایین پیاز در استان
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی هم در این باره گفت: یکی از علل افزایش قیمت پیاز، کم بودن میزان تولید این محصول است،
اشکان کاویانی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در تولید پیاز، پایین بودن میزان بهره وری این محصول در واحد سطح است، افزود: در وضعیت مطلوب، میزان تولید در واحد سطح باید 70 تا 80 تن باشد اما این رقم در استان ما تنها بین 10 تا 15 تن است.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به اینکه آمار ارائه شده از جهاد کشاورزی استان، بالاتر و البته نادرست است، اظهار داشت: باید تلاش کنیم، تا میزان تولید پیاز در هر هکتار، دست کم به 40 یا 50 تن برسد تا برای کشاورز، صرفه اقتصادی داشته باشد.
وی درباره علت پایین بودن میزان بهره وری تولید در بخش کشاورزی استان، گفت: البته این مشکل در سطح کشور هم وجود دارد و بهره وری به نسبت پایین است اما مشکل در خراسان شمالی بیش از سایر استان ها است و میزان تولید پیاز در واحد سطح، از میانگین کشوری آن کمتر است.
کاویانی با بیان اینکه اگر میزان تولید زیاد باشد، در صورت پایین بودن نسبی قیمت ها، باز هم تولید به صرفه است، افزود: اگر تولید زیاد بود، اکنون باید انبارهای استان، از پیاز پر بود، اما اکنون اینچنین نیست.
وی اظهار داشت: با ارائه آموزش های لازم، باید به کشاورزان کمک شود تا میزان تولید خود را افزایش دهند اما جهاد کشاورزی استان در این باره خوب عمل نکرده است و برای مدیریت بازار محصولات کشاورزی باید بخشی از محصول در انبارها ذخیره شود تا در فصل کمبود عرضه و افزایش تقاضا، به مرور وارد بازار شود.
رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: در این صورت، قیمت ها در تمام فصول متعادل شده و برای تولیدکننده و مصرف کننده، قابل قبول خواهد بود.
برداشت 178 هزار تن پیاز در استان
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی هم با بیان اینکه امسال 178 هزار تن پیاز از سطح سه هزار و 430 هکتار از کشتزارهای استان برداشت شده، گفت: میانگین عملکرد تولید پیاز در کشور 42 تن در هکتار است که این رقم در خراسان شمالی با 10 تن افزایش متوسط برداشت، 52 تن در هکتار است.
محمدنقی کاظمیان افزود: عمده کشت پیاز در کشتزارهای استان از بهمن به صورت بذری صورت گرفته بود و در حدود 150 هکتار نیز از اواخر فروردین به صورت نشاء ریشه‌لخت کشت شده بود.
ارقام پیاز قابل کشت در خراسان شمالی شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری است
وی گفت: عملکرد پیاز زودکشت در مقایسه با کشت نشایی بالاتر است و زودتر نیز به بازار فروش می رسد.
وی ارقام پیاز قابل کشت در این استان را شامل زرد یا طلایی، سفید یا استرلینگ و رقم قرمز یا آذرشهری عنوان کرد و افزود: 87 درصد پیاز کشت شده در استان متعلق به گونه زرد است و این رقم به علت وزن مناسب، خاصیت ماندگاری بیشتری دارد.
کاظمیان در خصوص مشخصات فنی و ظاهری پیاز زرد گفت: این رقم رشد خوبی دارد، دارای پوست چندلایه، اندازه متوسط و طعمی ملایم است که خاصیت انبارمانی زیادی هم دارد.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: رقم سفید یا استرلینگ که سطح زیرکشت آن حدود 10 درصد کشتزارهای استان را شامل می شود، عمدتا در مازندران و گلستان به فروش می رسد و رقم قرمز یا آذرشهری نیز که عملکرد آن در مقایسه با دو رقم دیگر کمتر است، مزه تندتری دارد و در سال‌های گذشته قسمت عمده آن به کشورهای عربی از جمله عمان صادر می شد.
کاظمیان گفت: رقم قرمز یا آذرشهری بیشتر در شهرستان جاجرم، گرمه و مانه و سملقان کشت می شود و سطح زیر کشت آن حدود سه درصد کل مزارع پیاز استان را شامل می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: بیشترین سطح زیر کشت پیاز در استان مربوط به شهرستان مانه و سملقان با سطحی حدود 2 هزار هکتار است.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.
برچسب‌ها
بجنورد تنظیم بازار کشاورزی صیفی جات بازار محصولات خراسان شمالی مانه وسملقان

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/202983/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

(تصاویر) احیای سنت گلاب گیری حرم رضوی در باغ دولت‌آباد یزد

چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟

«کولبری» نه شغل است و نه شریف/ مردم از ناچاری بار بر دوش می‌گیرند

داورزن خراسان رضوی هزار و 700 نفر شتر دارد

20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد

254 معتاد متجاهر در مشهد جمع آوری شدند

خراسان رضوی بیش از 9 هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد

سه هزار قطعه زمین در بخش احمدآباد مشهد به نهضت ملی مسکن اختصاص یافت

مردم خراسان رضوی سال گذشته 136 میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند

بسته‌های ویژه مادران باردار به 825 هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد

بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی

ماجرایی تازه برای خریداران طلا؛ مالیات جدید در راه است؟

مقایسه تعرفه اینترنت ثابت اپراتورها

ویدئوی دیگری از باران‌های رگباری امروز بیرجند

راه‌ها در خراسان جنوبی باز شده، اما همچنان ناایمن هستند

ببینید | درخواست فوری شهردار حاجی‌آباد از مردم؛ اوضاع خراب است!

فیلم | جاده شهداد - نهبندان مسدود است

ببینید | درخواست فوری شهردار حاجی‌آباد پس از وقوع سیل؛ اوضاع خراب است!

بیمارستان رضوی مشهد: تکذیب فروش اسناد حاوی اطلاعات بیماران به عنوان کاغذ باطله

اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد

(ویدئو) زورخانه پهلوان رستم؛ بنایی کهن در تاریخ شهر مشهد

شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود

حذف تکراری پرسپولیس مقابل گربه سیاه در اراک/ پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد

پنجه آلومینیوم بر صورت قرمزها / پرسپولیس دو بار بازی برده را از دست داد

کشف بیش از 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز دوغارون

ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 8 اردیبهشت 1403

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟

67 درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

هشدار سازمان هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید

نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است

خون شریک 2 + فیلم

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

آزمون دوباره از 135 کنکوری جامانده «زیرکوه»!

امدادرسانی ارتش به دانش آموزان کنکوری در سیلاب

دستگیری سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

این بار کسی جیمی‌جامپ را بغل نکرد | دستگیری جیمی جامپ در بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

فرونشست عمیق زمین در یکی از خیابان‌های مشهد

جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی

پیش بینی بارش‌های رگباری در سطح شهرستان بردسکن تا پایان هفته

(ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان دستگیر شد

فرونشست عمیق زمین در تقاطع کلاهدوز و قاضی طباطبایی(7 اردیبهشت 1403)

فرونشست عمیق زمین در تقاطع خیابان کلاهدوز و قاضی طباطبایی مشهد