پیام خراسان

آخرين مطالب

جهش تولید در پیچ و خم‌ مشکلات دامداران؛

ضرر دامداران از قیمت بالای نهاده‌های دامی/ دولت حمایت نمی‌کند اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - کاشمر ـ افزایش قیمت و عدم ثبات در قیمت نهاده های باعث ضرر به دامداران می شود؛ مشکلاتی همچون عدم تامین جو از طرف دولت نیز باعث آسیب به صنعت دامپروری و واریز سود اصلی به جیب دلالان شده است.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: دامداری از گذشته‌های دور، منبعی برای ارتزاق و اشتغال مردم دیار ترشیز به‌خصوص اهالی روستاها بوده است و بخش اعظمی از مردم منطقه در این حوزه فعالیت می‌کنند اما در سال‌های اخیر دامداران با مشکلات بسیاری روبرو شده‌اند؛ از عدم حمایت از فعالان حوزه دامداری با اجبار شدن به خروج از روستا، تا مشکلات آب و برق، نرخ بالای نهاده‌ها و… همه و همه دست‌به‌دست هم داده تا مشکلاتی بر سر راه فعالیتشان به وجود آید.
آبشخورهای منطقه بی‌آب است
حسن سابقی یکی از دامداران منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: فصل بهار با توجه به وجود مراتع کم در منطقه، دام‌ها را برای چرا به بیرون دامداری می‌بریم تا کمی آذوقه دام‌ها، برایمان ارزان‌تر تمام شود؛ اما برای تأمین آب مشکل داریم.
سابقی افزود: همیشه کشاورزان برای آبیاری باغ‌ها و مزارع از کانال‌های سیمانی استفاده می‌کردند و دام‌های ما نیز در مسیر این کانال‌ها آب می‌خوردند، اما الان وضعیت آب‌رسانی به مزارع تغییر کرده است.
افزایش سرسام آور قیمت آب کشاورزی، هم برای کشاورزان و هم دامداران مشکل بزرگی است؛ زیرا آب از طریق لوله به باغ‌ها و مزارع هدایت می‌شود و در مسیر چرای دام‌ها آب وجود ندارد
وی افزود: افزایش سرسام‌آور قیمت آب کشاورزی هم برای کشاورزان و هم برای دامداران مشکل بزرگی است زیرا از طریق لوله آب به باغ‌ها و مزارع هدایت می‌شود و در مسیر چرای دام‌ها، آب برای رفع تشنگی آن‌ها وجود ندارد.
سابقی افزود: جای سوال است، چطور ویلاهای تفریحی مختلف که ساخته می‌شود از امکانات آب و برق برخوردار می‌شوند، ولی دامداران علی‌رغم این‌که هزینه‌های زیادی برای تولید پرداخت می‌کنند، از این حق محروم هستند.
دامپزشکی حمایتی از ما ندارد
یکی دیگر از دامداران در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از فعالیت اداره دامپزشکی گفت: در گذشته برای دام‌های سبک و سنگین، داروهای مختلف و سموم متفاوتی از طریق اداره دامپزشکی تهیه و به‌صورت رایگان و یا با قیمت یارانه‌ای ارائه می‌شد، اما برای درمان دام‌ها اقدامی انجام نمی‌دهد و برای درمان بیماری‌های دامی باید از بازار آزاد، دارو و سم تهیه کنیم و برای تزریق این داروها نیز باید هزینه پرداخت کنیم.
غلامحسین شتردار با بیان اینکه به خاطر هزینه بالای خدمات دامپزشکی باعث شده بسیاری از دامداران به‌صورت تجربی برخی کارها را انجام دهند.
وی از عدم کنترل دستمزدهای پزشکان دامپزشکی گله کرد و گفت: دامپزشکان بنا به انصاف خود، از دامدار حق‌الزحمه دریافت می‌کنند و اختلاف نرخ آن‌ها با یکدیگر زیاد است.
دامپزشکی تنها ورود و خروج دام از شهرستان را به خوبی کنترل می‌کند ولی بر قیمت داروهای مربوط به دام کنترلی نیست
شتردار با بیان این‌که اداره دامپزشکی تنها ورود و خروج دام از شهرستان را به‌خوبی کنترل می‌کند، گفت: متأسفانه بر قیمت داروهای دامی نیز کنترلی نیست، به‌گونه‌ای که دارو در کاشمر از خلیل‌آباد گران‌تر است و در بیرون از منطقه ترشیز، داروی دام، ارزان‌تر است.
عدم نظارت بر فعالیت بخش دامپزشکی
شتردار با ابراز تأسف از این‌که بعضی از فروشندگان دارو فکر می‌کنند دامداران از قیمت و تاریخ انقضا داروها خبر ندارند و به هر قیمتی که می‌خواهند ارائه می‌دهند، گفت: برای نجات جان دام و تولید خوب و ارائه گوشت و شیر مناسب برای شهروندان، مجبوریم به هر قیمت دارو تن بدهیم با این حال متأسفانه هیچ کنترلی بر فروش خدمات بخش دامپزشکی و داروخانه‌ها صورت نمی‌گیرد.

پیام خراسان


قیمت بالای نهاده‌های دامی کمر دامداران را شکسته است
یکی دیگر از دامداران منطقه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه هیچ ثباتی در قیمت نهاده‌های دامی نیست و حتی تغییر قیمت اقلام موردنیاز به یک هفته نمی‌رسد و هر روز شاهد افزایش قیمت نهاده‌های دامی هستیم.
حسن زنده‌دل تأکید کرد: هم‌اکنون قیمت خوراک دام بیش از 35 درصد، رشد داشته است اما شاهد کاهش 10 هزار تومانی قیمت گوسفند زنده در بازار هستیم و گوسفند زنده بین 35 تا 40 هزار تومان به فروش می‌رسد.
وی تصریح کرد: در گذشته سهمیه جو دام خود را از تعاونی دامداران دریافت می‌کردیم، ولی دولت این سهمیه را به کارخانجات تولیدی خوراک دام می‌دهد و باید هزینه بیشتری برای تهیه خوراک دام پرداخت کنیم.
مشکلات دامداران بسیار اما حل‌شدنی است
دهیار روستای زنده‌جان با بیان این‌که بیش از 70 درصد مشکلات دامداران کاشمر در شهرستان قابل حل است، گفت: هم‌اکنون بیش از هزار و 100 دامداری به‌صورت سنتی و صنعتی فعال هستند که آن‌ها را به اجبار به خارج از روستا منتقل می‌کنیم، ولی امکانات اولیه بسیار مهم آب و برق را برای آن‌ها تأمین نکرده‌ایم.
مهدی زنده‌جانی با تأکید بر این‌که شورای روستا و دهیاری، برای پرداخت آب‌بهای مصرفی دامداری‌ها در راستای رفع مشکل دامداران آماده دادن هرگونه تعهدی است، تصریح کرد: گرچه طبق دستوری، خروج دامداری‌ها از داخل روستاها اجباری شده‌اند ولی در برخی روستاها، زمین موردنیاز یک دامداری جدید در اطراف این روستاها موجود نیست.
وی گفت: با هجوم مردم از شهر به روستا جهت ویلاسازی، شاهد گران شدن زمین در روستاها هستیم؛ از این‌رو دامداران نمی‌توانند با توجه به دستورالعمل‌های ابلاغی، زمین موردنیاز را تهیه و یا خریداری کنند.
بانک‌ها در اعطای تسهیلات تفاوت بین یک اسب و دامدار قائل هستند؛ یک کاسب می‌تواند با پروانه کسب تسهیلات دریافت کند اما بانک تأسیسات یک دامداری را بیش از 100 میلیون تومان ارزش دارد، به عنوان وثیقه قبول نمی‌کند
زنده‌جانی با بیان این‌که با طرح معین‌های اقتصادی استاندار، خوراک دام صالح به‌عنوان معین اقتصادی، حدود 85 نفر فقط از روستای زنده‌جان برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی کرده است، گفت: حدود 30 نفر از این افراد، فارغ‌التحصیلان دانشگاهی‌اند که حدود 50 نفر از این معرفی‌شدگان موفق به اخذ تسهیلات شده‌اند و مابقی به دلیل عدم تأمین وثیقه با مشکل مواجه‌اند درصورتی‌که آن‌ها بیش از 100 میلیون تومان تأسیسات در دامداری‌های خود دارند و بانک‌ها این املاک را به‌عنوان وثیقه قبول نمی‌کنند، درصورتی‌که یک کاسب بازار با یک پروانه کسب می‌تواند تسهیلات دریافت کند.
منطقه ترشیز قطب تولید دام و گوشت
مدیرعامل شرکت تعاونی دامداران کاشمر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این‌که منطقه ترشیز به‌عنوان قطب تولید دام و گوشت است، گفت: تعاونی دامداران از شهرستان‌های کاشمر، بردسکن، خلیل‌آباد و کوهسرخ دارای حدود 1,500 دامداری است.
محمدحسن عیسایی ابراز کرد: با هدایت دامداری‌ها به خارج از روستا، مشکلاتی همچون نبود زمین سنددار، عدم تأمین آب و برق و هم‌چنین نبود امنیت و نگهبانی به مشکلات دامداران افزوده شده است.
مدیرعامل شرکت تعاونی دامداران کاشمر افزود: پارسال جو از قرار هر کیلو 1,600 تومان به دامدار ارائه می‌شد ولی امسال شاهد افزایش قیمت تا 2,800 تومان بوده‌ایم که برای دامدار قیمت بالایی است و هم‌اکنون جو و ذرت به کارخانجات برای تولید خوراک دام تحویل می‌شود که این منجر می‌شود مبلغ هزار تومان دیگر به قیمت نهاده دامی دامداران افزوده شود.
وی تصریح کرد: شیوع بیماری کرونا و عدم خرید گوشت جهت مراسم مختلف مصرف گوشت را پایین آورده و همین امر منجر به کاهش قیمت دام زنده شده که این موضوع به زیان دامدار است.
مدیرعامل شرکت تعاونی دامداران کاشمر ابراز کرد: دامدار برای تأمین نهاده‌های دامی و خرید خوراک نیاز به تسهیلات سرمایه در گردش با بهره پایین دارد، درصورتی‌که شاهدیم دامداران برای تأمین آذوقه، دام‌های خود را ارزان می‌فروشند که این امر بسیار نگران‌کننده است.
وی گفت: در این شرایط دامداران واقعی زیان می‌بینند و دلالان در این بازار سود خود را کسب می‌کنند.
حق الزحمه پزشکان دامپزشکی براساس تعرفه اعلام شده سازمان است
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کاشمر در گفتگو به خبرنگار مهر در خصوص حق‌الزحمه دامپزشکان، گفت: حقالزحمه پزشکان دامپزشکی براساس نوع بیماری و تعرفه اعلام شده سازمان در سال 98 است.
عارفی با بیان اینکه پیشگیری همیشه بهتر از درمان است تصریح کرد: عدم مراجعه به موقع دامداران برای درمان دام موجب می‌شود هزینه‌های بیشتری برای درمان پرداخت کنند.
عارفی با بیان اینکه بسیاری از داروهای بخش دام وارداتی است و ارز دولتی و نیمه دولتی در قیمت تمام شده آن تأثیر دارد، گفت: متأسفانه به خاطر افزایش قیمت دارو و هزینه‌های پزشکی خود درمانی دام و عدم مراجعه به موقع موجب زیان به دامدار شده است.
وی ابراز کرد: استفاده بی رویه دارو به دام‌ها توصیه نمی‌شود و حتی برای مبارزه با یک بیماری متأسفانه در روستا که باید بیش از 70 درصد از دام‌ها در برابر آن بیماری باید واکسینه شوند، همکاری انجام نمی‌گیرد و موجب افزایش و انتقال بیماری به دام‌ها می‌شود که این نیز عامل افزایش هزینه دامداران است.
وی با تأکید براینکه محل مناسب، غذای مناسب و مدیریت مناسب سه عامل مهم در پرورش و بهره برداری از دام است گفت: عدم مدیریت بهداشتی در دامداری‌های سنتی و خرد بسیار ضعیف است.
رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر تصریح کرد: هم‌اکنون در شهرستان بیش از 190 هزار گوسفند و بیش از هشت هزار گاو، 360 نفر شتر و 64 واحد مرغداری تحت پوشش خدمات دامپزشکان قرار دارند.
آنچه گفته شد، دغدغه دامداران مبنی بر نبود حمایت از صنعت دامداری در منطقه و عدم حل معضلات، است. برخی مشکلات پیش‌پا افتاده هم به دلیل عدم اطمینان برخی مدیران نسبت به یکدیگر پیش‌آمده که اگر این‌چنین پیش رویم به نظر می‌رسد در آینده مشکلات بیشتری گریبان دامداران را خواهد گرفت. امید که اقدامات به‌موقع مسئولان منجر به حل مشکلات دامداران شود و از ورشکستگی صنعت دامپروری در سال جهش تولید جلوگیری شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/247053/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟

استخراج 2 امتیازی سپاهان از معدن زغال‌سنگ

31 میلیارد تومان، سهم دانشگاه بزرگمهر از اعتبارات سفر‌های رئیس جمهور به خراسان جنوبی

رقابت 1205 نفر در آزمون استخدامی تامین اجتماعی در خراسان‌شمالی

وزش باد در خراسان رضوی شدت می گیرد

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز جمعه 31 فروردین + جدول فیلم و قیمت بلیت

وقوع زلزله در سبزوار

شناسایی بیش از 200 انشعاب غیر مجاز آب در خواف

«خلبان صدیق» برای دومین‌بار به کتابفروشی‌ها آمد

خبری تازه درباره پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد

کاشت درخت در دل بیابان‌های روستای همت آباد توسط همیار طبیعت + فیلم

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت (عکس)

اولین گزارش از زلزله بامداد امروز در این شهر

زمین لرزه 4 و دو دهم ریشتری در روداب

اولین گزارش از زلزله بامداد امروز در سبزوار

جزئیات جدید از شنیده شدن صدای 3 انفجار در مرکز ایران

منشا صدای انفجار در تبریز مشخص شد

واکنش سپاه به آسیب نیروگاه اتمی اسرائیل

144 متخلف زیست محیطی دستگیر شدند

زلزله 4.2 ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند / دامغان هم لرزید

نا سالم بودن هوای کلانشهر مشهد؛ 31 فروردین

زلزله 4.2 ریشتری «روداب» سبزوار را لرزاند

زلزله 4/2 در «روداب» خراسان رضوی

دو مدال طلای جهانی بر گردن دانشجوی مخترع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

زلزله 4.2 ریشتری "روداب" سبزوار را لرزاند

کشف فسیل یک مار باستانی در هند که احتمالا بلندتر از یک اتوبوس بوده و یک تن وزن داشته است

دو مدال طلا جهانی، دستاورد دانشجوی مخترع علوم پزشکی بیرجند

وقوع زلزله 4.2 در «روداب» خراسان رضوی

ابطال یا تأخیر پروازهای تعدادی از فرودگاه‌های کشور تا ساعت 10 صبح

رودابِ خراسان رضوی لرزید

رتبه اعتباری اسرائیل بار دیگر کاهش یافت

بازیکنان سپاهان بدون استراحت در باغ فردوس!

کشف محموله 512 کیلویی شیشه در تایباد

تجدید پیمان با آرمان شهدا

چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟

لغو پرواز مشهد - دبی به‌دلیل عدم پذیرش فرودگاه مقصد

آیت الله مکارم شیرازی: هزینه سفر حج بسیار سنگین است

امیرعبداللهیان: این بار پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود

بیش از 12 میلیون مسافر به خراسان رضوی سفر کردند

انتصاب سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی

شهرداری خانلق شیروان قهرمان کشتی باچوخه کشور

راهپیمایی مردمی حمایت از عملیات «وعده صادق» در مشهد برگزار می شود

برگزاری همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»

هزینه سفر حج بسیار سنگین شده است

معارفه معاون جدید اجتماعی فرهنگی و زیارت استانداری قم

دختران خراسان شمالی بر بام کوراش کشور ایستادند

کشف محموله 566 کیلوگرمی مواد مخدر صنعتی در مرز دوغارون

رئیسی : اگر دشمن بار دیگر خطا کند پاسخی دریافت خواهد کرد که او و حامیانش را پشیمان می‌کند

خدمات رسانی قرارگاه خدمات به زائر در حوزه‌های اقامت و مباحث رفاهی

بهره‌برداری پارکینگ طبقاتی ١5٠٠ واحدی میدان شهدا تا پایان بهار 1403