پیام خراسان

آخرين مطالب

بررسی یک نظریه جدید در مورد کروناویروس؛

کرونا در هوا معلق می‌ماند؟ مقالات

کرونا در هوا معلق می‌ماند؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان جنوبی مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به نظریات جدید در رابطه با معلق ماندن ویروس کرونا در هوا، گفت: اکنون براساس یافته‌های جدید می‌دانیم این ویروس می‌تواند برای مدتی در هوا معلق بماند و این امر نشان دهنده ضرورت استفاده از ماسک است.

صدها دانشمند از کشورهای مختلف جهان در نامه‌ای تصریح کردند شواهد زیادی وجود دارد دال بر اینکه ذرات ویروس کرونا تا بدان حد ریز هستند که از طریق هوا جابجا می‌شوند و از این طریق می‌توانند مردم را آلوده کنند.
در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده ویروس کرونا در وهله اول از طریق ارتباط اشخاص با یکدیگر و از طریق انتقال از بینی یا دهان منتقل می‌شود. این امر نیز از طریق سرفه، عطسه یا صحبت کردن رخ می‌دهد.
ماسک؛ تنها راه پیشگیری
مسعود ضیایی، مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در رابطه با نظریه معلق ماندن ویروس کرونا در هوا، به ایسنا گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد این ویروس از طریق قطرات تنفسی که قطراتی سنگین هستند، منتقل می‌شود.
وی ادامه داد: این ویروس برد محدودی به اندازه یک تا یک و نیم متر را داشته و در نتیجه در هوا معلق نمی‌ماند؛ مگر اینکه لوله گذاری یا ساکشن ترشحات برای بیماران تنفسی انجام شود و آن زمان تبدیل به ذرات ریز شده و حتی تا هشت ساعت در هوا معلق می‌ماند، می‌تواند مسافتی را طی کند و باعث آلودگی شود.
این متخصص عفونی افزود: براین اساس از همان ابتدای شیوع کرونا، توصیه می‌شد تنها افرادی که با بیماران سر و کار دارند یا از آنان مراقبت می‌کنند باید ماسک بزنند.
ضیایی ادامه داد: مدتی است که صحبت از زدن ماسک برای حضور در اجتماع به میان آمده و استفاده از ماسک یک ضرورت عمومی اعلام شده است.
وی تصریح کرد: چند روز قبل طی نامه‌ای که 239 نفر از دانشمندان از 32 کشور جهان به سازمان بهداشت جهانی نوشته‌اند، اعلام کرده‌اند که مستنداتی دال بر اینکه این ویروس می‌تواند به صورت معلق در هوا بماند و باعث آلودگی شود، را به دست آورده‌اند.
مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: این دانشمندان بیان کردند که شواهدی در اختیار دارند دال بر اینکه ذرات کرونا آن قدر کوچک هستند که از طریق هوا منتقل می‌شوند و برای جابجایی آن‌ها نیازی به عطسه و سرفه و صحبت کردن نیز نیست؛ تنها کافی است فردی با استنشاق هوای آلوده به ویروس کرونا مقدار کافی از آن را به درون بدن خود منتقل کند تا به این بیماری مبتلا شود.
ضیایی اظهار کرد: منظور از این شواهد این است که این ویروس که جزو خانواده کرونا ویروس‌ها بوده و ما آن را با نام سارس 1 می‌شناسیم، احتمال می‌دهیم که شاید بتواند بر روی ذرات معلق در هوا سوار شده و در هوا معلق باقی بماند.
وی با بیان اینکه این بحث از ابتدا مطرح بود و بارها عنوان شد، اما به صورت مستند و تایید شده وجود نداشت، تصریح کرد: اکنون طی این نامه مشخص شده که ویروس سارس 2 نیز می‌تواند به صورت معلق در هوا بماند و تنها تفاوتی که دارد این است که ویروس‌های سل و سرخک می‌توانند مسافت طولانی را در هوا طی کنند، اما ویروس کرونا این مسافت را طی نمی‌کند.
این متخصص عفونی بیان کرد: دانشمندان معتقدند که این ویروس در فضای اطراف فرد آلوده معلق باقی می‌ماند و نمی‌تواند به مکان‌های دیگر برود.

پیام خراسان


وی افزود: اگر فردی سرفه یا عطسه می‌کند و ماسک ندارد، این ویروس می‌تواند از دهان فرد خارج شده و روی ذرات معلق در هوا باقی بماند و در فضای محدودی از اطراف فرد وجود داشته باشد.
مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: این امر که این ویروس تا چه زمانی در هوا باقی می‌ماند هنوز مشخص نیست، اما همین امر که اطلاعات ما راجع به ویروس، راه‌های انتقال، راه‌های پیشگیری و در نتیجه درمان روز به روز بیشتر می‌شود، می‌تواند کمک کننده‌ برای کنترل بیماری باشد.
ضیایی ادامه داد: اکنون براساس یافته‌های جدید می‌دانیم این ویروس می‌تواند برای مدتی در هوا معلق بماند و این امر نشان دهنده ضرورت استفاده از ماسک است.
وی با بیان اینکه مردم نباید در فضاهای بسته و شلوغ حضور پیدا کنند و در صورت حضور ماسک بزنند، اظهار کرد: در فضاهای بسته باید درب و پنجره‌ها باز بوده تا هوا جریان داشته باشد تا ویروس به صورت ثابت در فضا نماند.
این متخصص عفونی با اشاره به اینکه تهویه هوا نقش بسیار مهمی دارد، افزود: در صورت استفاده از کولر باید پنجره‌ها باز باشد تا هوا به خارج هدایت شده و هوا به صورت راکد باقی نماند.
ضیایی تصریح کرد: حضور در اجتماعات، مراسم‌ها، حتی دورهمی‌های خانوادگی و باشگاه‌های ورزشی حتی با رعایت فاصله دو متر نیز می‌تواند باعث انتقال بیماری شود.
وی افزود: گاهی افراد چند ساعت به صورت خصوصی در باشگاه‌های ورزشی فعالیت می‌کنند و فکر می‌کنند این تمرین ورزشی به صورت خصوصی خطرناک نیست، اما باید دانست که پس از بیرون رفتن فرد از محیط باشگاه، اگر ویروس در هوا معلق بماند نفر بعدی آلوده خواهد شد.
مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند یادآور شد: براساس این نامه که محققان و دانشمندان جهان آن را ارائه داده‌اند، افراد برای در امان ماندن از ویروس کرونا باید حتی در محیط‌های باز و در بسته کم جمعیت نیز ماسک بزنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/248811/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی

علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟

67 درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند

ین ژاپن باز هم سقوط کرد

هشدار سازمان هواشناسی نسبت به رگبار باران و وزش باد شدید

نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است

خون شریک 2 + فیلم

واگذاری زمین به 177 خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی

بانک مرکزی: کاهش نرخ رشد 12 ماهه نقدینگی تداوم دارد

آزمون دوباره از 135 کنکوری جامانده «زیرکوه»!

امدادرسانی ارتش به دانش آموزان کنکوری در سیلاب

دستگیری سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

این بار کسی جیمی‌جامپ را بغل نکرد | دستگیری جیمی جامپ در بازی پرسپولیس و آلومینیوم اراک

رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی

فرونشست عمیق زمین در یکی از خیابان‌های مشهد

جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی

پیش بینی بارش‌های رگباری در سطح شهرستان بردسکن تا پایان هفته

(ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار

استفاده از کولر گازی چه میزان قبض برق را افزایش می‌دهد؟

سارق گاردریل‌های جاده‌ای در شیروان دستگیر شد

فرونشست عمیق زمین در تقاطع کلاهدوز و قاضی طباطبایی(7 اردیبهشت 1403)

فرونشست عمیق زمین در تقاطع خیابان کلاهدوز و قاضی طباطبایی مشهد

ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود

ادامه وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی

بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران

جاده را آب برد، دانش آموزان به جلسه کنکور نرسیدند/ ویدئو

وضعیت بحرانی و سیل‌زده حاجی‌آباد از زبان شهردار این شهر

فرونشست زمین و ایجاد گودال ٢ متری خیابان کلاهدوز مشهد

سیل امروز 20 دقیقه محور بردسکن به طبس را مسدود کرد!

کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند

پیاده‌روی بزرگ خانوادگی در بجنورد به مقصد «بش‌قارداش» برگزار شد

رهاسازی 7 هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان

صادرات 500 میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته

قیمت گوشت مرغ 239 هزار تومان شد!

کتاب کامبوزیا خط مقاومت در ایران را نشان می‌دهد

مشارکت مردمی در بهزیستی خراسان جنوبی 116 درصد افزایش یافت

شوراهای اسلامی بدون حب و بغض‌های سیاسی در راستای حل مشکلات مردم گام بردارند

قیمت رانا به کانال 600 میلیونی بازگشت

یک فوتی و یک مصدوم در پی آتش سوزی و انفجار گاز نیشابور

بهره برداری ساختمان شرکت فولاد در سایت سنگان + عکس

رایان گیگز در 50 سالگی برای سومین‌بار پدر می‌شود

محصولات مرتعی نیشابور، سرمایه‌ای رو به نابودی

جاری شدن سیل در بعضی از مناطق بردسکن

آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی

از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی163 نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی

خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی

امدادرسانی هلال احمر بیرجند به 16 نفر متاثر از سیلاب

قیمت عجیب حواله‌های خودرو؛ 12 میلیارد تومان ناقابل!

باران های رگباری بیرجند