پیام خراسان

آخرين مطالب

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد مطرح کرد

حضور 11 اکیپ در مشهد برای نظارت بهداشتی بر کشتار اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد گفت: برای نظارت بهداشتی بر کشتار هشت اکیپ ثابت و سه اکیپ سیار در مشهد طراحی کردیم.

دکتر محمود جوادی‌نژاد، در نشست خبری شبکه دامپزشکی استان خراسان رضوی، در خصوص تمهیدات مرتبط با عید قربان، اظهار کرد: کشتارگاه مشهد در شرایط معمول 45 درصد گوشت استان را تولید می‌کند. برای نظارت بهداشتی هشت اکیپ ثابت و سه اکیپ سیار در مشهد طراحی کردیم که متشکل از 73 نفر تیم فنی و 11 نفر ناظر شرعی هستند.
وی افزود: در مشهد امسال عرضه دام زنده در سطح شهر نخواهیم داشت. در خیریه‌ها دام عرضه نخواهد شد، کشتار نیز صورت نمی‌گیرد و هماهنگ شده است تا خیریه‌ها تمام افرادی را که سال‌های گذشته به آن‌ها دام اهدا می‌کردند، به کشتارگاه‌ها هدایت کنند. در سطح مشهد دو مکان یکی در شرق و یکی در غرب برای کشتارگاه انتخاب شده است.
جوادی‌نژاد در خصوص انجام فرایند قربانی در موسسه صنعتی گوشت مشهد، عنوان کرد: در موسسه صنعتی از چندین روز قبل دام زنده تهیه شده، در شرایط مناسب با تغذیه و آب بهداشتی نگهداری می‌شود، توسط تیم 12 نفره دامپزشکی که در آن جا مستقر بوده مورد معاینه قرار گرفته و سم‌پاشی هدفمند نیز انجام می‌شود. احتمال بحث‌های کم‌فروشی به شدت کم‌رنگ است. در سفارش‌هایی که در آن‌جا انجام می‌شود، عرضه و ذبح دام را خواهیم داشت و توزیع درب منازل انجام می‌شود.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مشهد بیان کرد: 50 واحد عرضه در سطح شهر طراحی شده است. برای اینکه احتمال سوءاستفاده احتمالی را نزدیک صفر برسانیم، دو تاکتیک نشانه‌گذاری لاشه‌های قربانی را در کشتارگاه اجرا می‌کنیم، اول اینکه مهر بهداشتی ما اختصاصا برای عید قربان خواهد بود و دوم اینکه برچسب‌ها و تگ‌هایی که به سردست و سر ران الصاق می‌شود نیز اختصاصی عید قربان است تا ما بتوانیم بحث کشتار مجاز و غیرمجاز را تفکیک کنیم.
در ادامه محمود قربان‌زاده رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی، در خصوص مخاطرات بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان، اظهار کرد: کرونا ماهیت هزارچهره میکروب‌ها و ویروس‌ها را به ما نشان داد. ما 832 بیماری مشترک داریم، کنترل بیماری‌های مشترک در دنیای حیوانات به علت تعدد و تنوع جانوران سخت بوده و امکان‌پذیر نیست. تب کریمه کنگو از 900 سال پیش وجود داشته است.
وی ادامه داد: ذبح دام در معابر و منازل معضلاتی را به همراه دارد. 31 درصد وزن زنده هر دامی ضایعات آن بوده که دورریختنی است. تبعات این مساله این است که باعث ازدیاد حیوانات ولگرد و حشراتی مانند پشه خاکی می‌شود که همین پشه خاکی سالک را به انسان منتقل می‌کند. خواهش ما این است که این موارد جدی گرفته شود.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی با بیان اینکه خواهش ما این است که در مناطق شهری از کشتارگاه‌ها استفاده شود، عنوان کرد: مساله‌ای که ممکن است از آن غافل شویم، بحث روستاها است. توصیه‌های ما به مردم در مناطق روستایی این است که محل ذبح دام را به‌ گونه‌ای انتخاب کنند که امکان شست‌وشو و ضدعفونی وجود داشته باشد، یعنی حداقل سیمان شده باشد. دامی که انتخاب می‌کنند، باید سرحال بوده، علائمی از بیماری مانند علائم تنفسی و اسهال نداشته باشد و کنه بر روی بدن دام نباشد.
قربان‌زاده در خصوص نکات لازم برای انجام ذبح در روستاها، گفت: خون ریخته شده باید بلافاصله شسته شده و بعد از شست‌وشو با وایتکس یا آهک ضدعفونی شود. اندام‌های غیر قابل مصرف را باید حتما با آهک فراوان در گودالی به عمق یک و نیم متر دفن کنند یا بسوزانند و به هیچ عنوان آن‌ها را به سگ و گربه ندهند، بسیاری از این اندام‌ها حاوی کیست‌های انگلی هستند که وقتی به سگ و گربه داده می‌شوند، سیکل زندگی آن‌ها تکمیل شده و این کار باعث ازدیاد انگل‌ها و پخش آن‌ها در روستا می‌شود.
وی اضافه کرد: نباید با دهان اقدام به باد کردن لاشه کنند. اگر دست کسی که سلاخی می‌کند زخمی دارد اصلا به گوشت دست نزند و حتما از دستکش استفاده کند. اگر در حین قصابی دست‌شان زخمی شد، دیگر قصابی را ادامه ندهند، دست خود را ضدعفونی کنند و در صورتی که بعد از چند روز احساس سردرد و علائمی مانند سرماخوردگی داشتند، به پزشک مراجعه کرده و بیان کنند که ذبح دام انجام داده‌اند. نکته مهم این است که سعی نکنند کنه را با دست از بدن دام جدا کنند و همچنین آن‌ها را فشار ندهند، زیرا ترکیدن آن‌ها باعث پخش خون و ایجاد آلودگی می‌شود، بلکه باید پس از جدا کردن سوزاند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان خراسان رضوی عنوان کرد: رسم است که بعد از ذبح دام، جگر را همان‌جا به سیخ می‌کشند. در مورد تب کریمه کنگو یک نکته که باعث آلودگی می‌شود همین است که گوشت و جگر تازه بلافاصله مصرف شود. گوشت و جگر باید بعد از ذبح 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری شوند، یعنی در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد تا آلودگی‌های آنها از بین بروند.
قربان‌زاده در آمار موارد قربانی استان در سال گذشته، تصریح کرد: در سال گذشته در سطح استان 9 هزار و 868 راس دام کشتار شده که 6 هزار و 578 مورد در داخل کشتارگاه و سه هزار و 290 مورد در خارج از کشتارگاه بوده که بازرسی کردیم.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/252617/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آتش‌سوزی یک مهمانپذیر در اطراف حرم مطهر رضوی

بارش‌های رگباری در راه خراسان رضوی

تولید بیش از 50 اثر گرافیکی درباره واقعه صحرای طبس

اعزام تیم واکنش سریع شرکت آبفای خراسان جنوبی به سیستان و بلوچستان

کاشت 300 اصله شاه‌توت در مزرعه دانشگاه آزاد فردوس

دشت‌های زیبای کلزا در خراسان شمالی به روایت تصاویر

خودسوزی مقابل دادگاه ترامپ (+ عکس)

توزیع 8 هزار جعبه تخم نوغان بین نوغانداران خراسان شمالی

کشف و ضبط مقادیری گوشت چرخ کرده فاسد از یک اغذیه فروشی در سبزوار

اهدای عضو به 4 بیمار زندگی دوباره بخشید

جزئیات افزایش نرخ کرایه تاکسی، مترو و اتوبوس از امروز

برگزاری همایش نمایش اسب در طبس

کشت محصولات بهاره در خراسان جنوبی آغاز شد

رونمایی از نماد شهدای ورزشکار در خراسان جنوبی

دو خودروی ایسوزو و کامیون در جاده بجنورد به آشخانه برخورد کردند

نمایش «UN12» در مشهد

تکمیل بیمارستان عطار نیشابور نیازمند هزار و 600 میلیارد ریال اعتبار

زمین در حصار زباله های پلاستیکی است/ این یک بار مصرف های آسیب زا

توقیف خودروی حامل ماهی تازه بدون گواهی بهداشتی حمل دامپزشکی در تربت حیدریه

چرا ون‌های وزارت کشور در مشهد هنوز واگذار نشده‌اند؟

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: جهت تحقق شعار سال دولت و مجلس هر 4 ماه یک‌بار گزارش دهند/ وقتی مردم را پای کار آورده‌ایم موفق بوده‌ایم + فیلم

تحقق 100 درصدی تعهد اشتغال خراسان رضوی در سال 1402

قیمت بلیت اتوبوس از امروز در مشهد تغییر یافت

تغییر قیمت بلیت اتوبوس از امروز در مشهد

توضیح سفیر ایران در فرانسه درباره حادثه دیروز پاریس

تکذیب افزایش مجدد دستمزد کارگران

خبری تازه و مهم برای دارندگان دسته چک

واکنش وزارت اقتصاد به شایعه برکناری خاندوزی

مالیات نقل‌ و‌ انتقال برخی خودروها اعلام شد

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 21 فروردین 1403

بلیت هواپیما تا 2 هفته دیگر گران می‌ شود

خبر مهم برای دارندگان سهام عدالت

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 25 فروردین 1403

خبر مهم بانک مرکزی درباره کارت های بانکی

باهنر: نباید به اندازه تورم، حقوق ها را افزایش داد

کرایه تاکسی ها از این تاریخ افزایش خواهد یافت

زمان افزایش 60 درصدی حقوق بازنشستگان

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 26 فروردین 1403

واکنش به صف های طولانی پمپ بنزین در تهران

طرح جدید برای کنترل مشترکان بدمصرف برق

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 27 فروردین 1403

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 28 فروردین 1403

هشدار رئیس سازمان بورس به بانک مرکزی

زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز 29 فروردین 1403

تاریخ افزایش کرایه حمل و نقل عمومی اعلام شد

زمان واریز سهمیه جدید بنزین اعلام شد

آخرین وضعیت قیمت گوشت، مرغ، روغن و برنج

کاهش محسوس قیمت انواع سکه و طلا؛ دلار در کانال 66 هزار تومانی قرار گرفت

قیمت پیامک 4 تومان افزایش یافت