پیام خراسان

آخرين مطالب

کمال‌گرایی کارخانه تولید حسرت است اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی یک روانشناس بالینی گفت: کمال‌گرایی یک کارخانه سه شیفت تولید حسرت در زندگی انسان ها است که باید از خیلی آرزوها و خواسته ها بگذرند تا درجهت معیار های کمال گرایانه حرکت کنند، معیارهایی که شاید خیلی مواقع به آن ها دست پیدا نکنند.

انسان‌ موجود پیچیده‌ای است و این پیچیدگی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در ارتباط با خود و دیگران شود و به ناچار باید این مسیر سخت و پیچیده را پشت سر گذاشت. پس باید به دنبال راهی بود که بتوان در طول دوره زندگی خود کمترین آسیب و تنش را در برخورد با مشکلات از جمله ضربه‌های روحی روانی متحمل شد چراکه تجربه چنین ضربه های سنگینی، آسیب‌های جسمی و روحی وارده به آدمی را دوچندان می‌کند؛ به طوری که جبران آن حتی تا پایان عمر کاری سخت و در برخی موارد محال خواهد بود.
در این راستا سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با هدف آموزش ساده و کاربردی روانشناسی و با محوریت آسیب‌های روانی و خودشناسی، هر هفته برنامه‌ای اینستاگرامی را با عنوان سایکولایو برگزار می‌کند که شاید گامی موثر در آشنایی با این مسائل باشد.
احسان متین‌فر در این برنامه که با موضوع راه کارهای مقابله با کمال‌گرایی، برگزار شد، اظهار کرد: ما در کمال گرایی با مسئله عزت نفس و خودارزشمندی بسیار درگیر هستیم. عزت نفس و خودارزشمندی در افراد کمال‌گرا انگار منوط شده به یک بحث که آن هم موفقیت و کامل بودن است که فرد فرض می‌کند اگر بتواند به این رکوردها دست پیدا کند، ارزشمند و خاص است. اما اگر فرد نتواند به این مباحث دست پیدا کند خیلی شاید ارزشمند، دوست‌داشتنی و لایق احترام نیست.
وی ادامه داد: آبراهام مزلو جمله بسیار معروفی دارد که می گوید اگر تنها ابزار شما یک چکش باشد به همه چیز به چشم میخ نگاه می‌کنید. اگر تنها ابزار فرد برای احساس ارزشمندی، موفقیت باشد به همه انسان‌ها به چشم یک رقیب نگاه می‌کند و همیشه خود را در میدان مسابقه می‌بیند. مسئله‌ای که وجود دارد این است که افراد کمال‌گرا همیشه در حال جنگیدن هستند، جنگیدن برای احساس ارزشمندی و احساس ارزشمندی به موفقیت‌ها و رکوردهایی که زدند منوط می‌شود.
متین‌فر اظهار کرد: در دنیای معاصر سندرمی به نام سندروم موفقیت ایجاد شده و همیشه باید برروی تردمیلی بدویم تا به موفقیت برسیم. این موفقیت‌ها در کوتاه مدت حال خوبی را برای ما ایجاد می‌کند اما در بلندمدت اینطور نیست و این حال خوب ماندگار نیست. ما با رشد، پیشرفت و موفقیت هیچ مشکلی نداریم و اتفاقا بسیار خوب است و همه باید در این جهت حرکت کنیم اما کار درجایی خراب می‌شود که ارزشمندی و هویت فرد به موفقیت‌ها بستگی پیدا می‌کند و اینجاست که شاهد هستیم که تلاش کردن بجای کمک کردن سبب آسیب می‌شود.
این روانشناس بالینی در خصوص اینکه کمال‌گرایی از پایه‌های اصلی وسواس فکری است، گفت: وسواس فکری از همین مسئله نشأت می‌گیرد، فرد شدیدا احساس خطر و مسئولیت می‌کند و به همین دلیل به رفتارهای وسواس‌گونه روی می‌آورد. بحثی که در کمال‌گرایی جالب است، این است که فرد به موفقیت دست پیدا می‌کند اما آن موفقیت را ناارزنده سازی و ارزش موفقیت را کم می‌کند. وقتی فرد به جایگاه و موفقیتی می‌رسد به خودش می‌گوید که خیلی کار بزرگ و خاصی را انجام نداده و این مسئله از روی شانس بوده و بقیه افراد نیز می‌توانند این کار را انجام دهند. در اینجا فرد به‌دنبال حس خاص بودن است و برهمین اساس بجای اینکه از طعم شیرین موفقیت لذت ببرد به‌دنبال این است که برای خود معیارهای سطح بالاتری تعیین کند و این روال و چرخه معیوب همواره ادامه دارد و فرد همیشه احساس می‌کند که ناکافی و ناتوان است.
وی اشاره کرد: مسئله این است که خیلی وقت‌ها انسان‌ها بجای کنار گذاشتن کمال‌گرایی، از کمال‌گرایی برای مقابله با کمال‌گرایی استفاده می‌کنند؛ یعنی اینکه فرد کمال‌گرا سعی می‌کند یک شبه کمال‌گرایی را کامل کنار بگذارد و اثری از این مسئله باقی نماند که این روش استفاده از کمال‌گرایی برای مقابله با خود کمال‌گرایی مسلما با شکست مواجه می‌شود. افراد باید آهسته آهسته از منطقه امن زندگی خود خارج شوند، به عنوان مثال فردی که 30 سال دارد و شخصیت کمال‌گرایی دارد نمی‌تواند در یک شب این مسئله را کنار بگذارد؛ بنابراین فرد اگر می‌خواهد تغییری را ایجاد کند باید از حطیه‌های کوچک زندگی که برایش ترس و اضطراب زیادی را ایجاد نمی‌کند، شروع کند و بعد از اینکه چندین و چندبار این کارها را تکرار کرد و دیگر برای فرد دارای استرس و اضطراب نبود می‌تواند وارد حیطه‌های بعدی شود و تا مراحل پایانی می‌تواند پیش برود.
این مشاور اضافه کرد: کمال‌گرایی یک کارخانه سه شیفت تولید حسرت در زندگی انسان‌ها است. افراد باید از خیلی آرزوها و خواسته‌ها بگذرند تا درجهت معیارهای کمال‌گرایانه حرکت کنند؛ معیارهایی که شاید خیلی مواقع به آن‌ها دست پیدا نکنند. اتفاقی که می‌افتد این است که حیطه ارزشمندی فرد به یک بحث منوط شده است. اگر فرد می‌خواهد با کمال‌گرایی به صورت اساسی مقابله کند باید یاد بگیرد که احساس ارزشمندی را از موفقیت‌ها جدا کند. مسلما موفقیت‌ها تأثیرگذار هستند، اما نباید تنها عامل و بزرگترین عامل باشند.
وی بیان کرد: انسان‌ها حیطه‌های وجودی بسیار زیادی دارند همچون ارتباطات، مهارت‌ها و توانمندی‌ها، شما لیستی را تهیه کنید از مسائلی که باعث می‌شود احساس ارزشمندی کنید و آن حیطه‌ها را براساس اولویت و تاثیری که بر احساس ارزشمندی شما می‌گذارد اولویت‌بندی کنید؛ به عنوان مثال ممکن است حیطه اول تحصیل باشد، بعد کار، موقعیت اجتماعی و... باشد. سپس یک نمودار دایره‌ای بکشید، اگر کسی نمی‌داند نمودار دایره چگونه است، کیکی را در نظر بگیرید و آن را به قسمت های مختلفی تقسیم کنید، از ملاک‌ها و حیطه‌های ارزشمندی که در لیست آورده شده کدام یک بیشترین و بزرگترین قسمت را به خود اختصاص می‌دهد و همچنین سایر ملاک‌ها و حیطه‌ها چه قسمت و چه حجمی را به خود اختصاص می‌دهند، اگر تعداد برش‌های این کیک و به زبان دیگر اگر تعداد حیطه‌هایی که فرد احساس ارزشمندی می‌کند کم است و اگر بزرگترین قسمت به موفقیت و رکورد زدن تعلق گرفته در اینجاست که فرد باید یک تجدید نظر اساسی کند و این تجدید نظر در حیطه‌های ارزشمندی است، حیطه‌هایی که شاید به هیچ عنوان فرد آنها را نمی‌بیند.
متین‌فر افزود: هرچقدر میزان خودآگاهی افراد افزایش پیدا کند که بتوانند به تمام جوانب و زوایای روحی و روانی آگاه بشوند، در آنجاست که می‌توانند به یک تعادل وآرامش درونی برسند. اکثر جنگ‌هایی که افراد با خود دارند این است که خیلی از مسائل را نمی‌بیند و سعی می‌کنند خیلی از مسائل را پنهان کنند و به آنها آگاه نشوند. افراد وقتی تمام مهره‌ها را در جلوی خود بچینند و آنها را ببینند و به آنها آگاه شوند به یک دید متعادلی می‌رسند و به آرامش و صلح درونی که همیشه دنبال آن بودند، دست پیدا می‌کنند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/273091/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خانه‌ دار کردن مردم به سبک دولت سیزدهم

باورهای ارتباطی غلط تبدیل به پاشنه آشیل زندگی زوج‌ها شده است

رشد 50 درصدی گردشگری در بخش «کَن»

صنعت نشر هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی آماده می‌شود

جمع آوری 254 معتاد متجاهر در مشهد

شرایط کشاورزان دیم کار مطلوب است

بیداری جهانی زمینه تحول در جبهه مقاومت را رقم خواهد زد

آبگیری 3 میلیون و 950هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس

فیلم/آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران

تسهیلات بانکی به سمت رونق تولید هدایت شود

بیرجند رکورددار بارش های روز گذشته در استان

مطالبات برجای مانده حوزه شهری حاجی‌آباد نیازمند تدابیر شوراها است

نقش بارز کارگران و کارفرمایان در جهاد اقتصادی

برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان

نجات گردشگران گم‌شده در جنگل‌های خلیل‌شهر بهشهر

(ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی

سالن ورزشی استاندارد در شهرستان بجستان نداریم

بهره برداری ازدومین زائرسرای ویژه محرومان کمیته امداد در مشهد

حمایت یک هزار و 127 میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان

به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود

جریان گاز در مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی و کرمان پایدار است/ اعزام تیم‌های امداد برای خدمت‌رسانی

جمع آوری254 معتاد متجاهر در مشهد

مسیرهای خراسان جنوبی مسدود نیست

واردات قهوه 75 درصد افزایش یافت

سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان رسید

علما حافظان مرزهای دینی هستند

57 سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال 1403

تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین

انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟

کددار شدن درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن

عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور با موفقیت انجام شد

دستگیری 5 متهم حفاری غیرمجازو کشف 2 دستگاه گنج‌یاب در نیشابور

محمدسیفی بار دیگر طلای ووشو جهان را تصاحب کرد

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

داورزن هزار و 700 نفر شتر دارد

بارش شدید باران در بردسکن

8200 خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند

پاکسازی محیط زیست توسط کودکان شهر زاوه در هفته زمین پاک + تصاویر

انتقال دانش آموزان مناطق مرزی خراسان جنوبی با خودروهای ارتش به محل آزمون کنکور

بیشترین خسارت سیل به راه‌های مواصلاتی خراسان جنوبی

کشف 20 هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی

پایان آزمون سراسری با رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی

حاجیان ایرانی با میانگین سنی 57 سال عازم حج تمتع می‌شوند

میانگین سنی حجاج عازم حج تمتع 57 سال است

بانک‌ها اعتبارات را به سمت تولید سوق دهند

تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین

انتقاد امام جمعه باخرز از وضعیت تنها بیمارستان شهرستان

کنکور سراسری 1403 - مشهد

ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور

روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند