پیام خراسان

آخرين مطالب

بعد از مطالعه این گزارش برای ورود به «نتورک مارکتینگ» تصمیم بگیرید اقتصادي

  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایسنا/خراسان رضوی «نتورک مارکتینگ» به عنوان روش جدید توزیع کالا، در دنیا بسیار مرسوم بوده و به‌ خوبی در اقتصادهای پیشرفته جهان جای خود را پیدا کرده است، البته از همان ابتدا نتورک مارکتینگ به شکل صحیح وارد ایران نشد و به این دلیل که در آن زمان از هیچ قانون و مقرراتی تبعیت نمی‌کرد، به شکل شخص‌محور و سلیقه‌ای وارد عرصه اقتصاد ایران شد.

از سال 1379فعالیت شرکت گلدکوئیست در ایران آغاز شد، فعالیت این شرکت‌ها بر پایه هرمی پیش می‌رفت و محصول چندانی در آن‌ها وجود نداشت. دولت در این مدت در تلاش بود تا این دسته از شرکت‌های هرمی را از میان بردارد. از همین رو برای مبارزه با فعالیت‌های هرمی، بستری سالم، قانونی و شرعی برای فعالیت‌های نتورک مارکتینگ فراهم کرد، بدین ترتیب وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد تمامی شرکت‌هایی که تمایل به فعالیت در این زمینه دارند باید نسبت به اخذ مجوز اقدام نمایند. از آن زمان تاکنون شرکت‌های زیادی موفق به اخذ مجوز شده و در حال فعالیت هستند.
مدت‌هاست افراد زیادی که اغلب آنان را جوانان دهه هفتادی و هشتادی تشکیل می‌دهند، به فعالیت و کسب درآمد بالا در شرکت‌های نتورک مارکتینگ علاقه‌مند شده و جذب شرکت‌های مختلف و قانونی می‌شوند، اما درصد قابل توجهی از آنان پس از فعالیت و عدم کسب درآمد، از این شرکت‌ها خارج شده و اصولا کار در شرکت‌های نتورک مارکتینگ را هدررفت وقت قلمداد می‌کنند.
افرادی نیز هستند که با فعالیتی مستمر در این شرکت‌ها به درآمدهای قابل توجهی دست پیدا کرده‌اند. این موضوع که نتورک مارکتینگ می‌تواند به عنوان یک شغل با درآمد معقول در جامعه به حساب آید، هنوز مورد پذیرش تعداد زیادی از افراد جامعه نیست و مهمترین دلیل آن نیز عدم موفقیت در این مسیر بوده است.
ایسنا به منظور بررسی جنبه‌های مثبت و منفی فعالیت در حوزه نتورک مارکتینگ و تجربیاتی که افراد مختلف چه موفق و چه ناموفق در این زمینه کسب کرده‌اند، به سراغ افرادی رفته که برخی قبلا در این حوزه کار کرده و از آن خارج شدند و برخی نیز اکنون در حال فعالیت در این شرکت‌ها هستند.
نتورک جای تمام افراد نیست
نعیمه که دو سال است از کار در بازاریابی شبکه‎‌ای خارج شده، در خصوص ارزیابی خود از نتورک تصریح می‌کند: از طریق آگهی روزنامه با بازاریابی شبکه‌ای آشنا شدم و فعالیت خود را شروع کردم. در آن زمان به کار هنر مشغول بودم و درآمد خوبی هم داشتم، اما به عنوان شغل دوم به نتورک نگاه می‌کردم. بیشتر جذب کلاس‌های انگیزشی بازاریابی شبکه‌ای شدم، البته به درآمد نتورک هم چشم داشتم.
وی می‌گوید: در سه شرکت مختلف بازاریابی شبکه‌ای به مدت چهار سال و نیم کار کردم و با بیش از 300 نفر در مجموعه‌ام بیشترین درآمدم به 5 میلیون تومان هم رسید. درآمدزایی در نتورک از فروش و خرید محصولات حاصل می‌شود. اگر شبکه‌ات فروش خوبی نداشته باشد، درآمدت نیز کاهش خواهد یافت. من حتی درآمد 100 هزارتومانی هم داشتم. پس از تغییر شرکت حدود 200 نفر ریزش داشتم. به خاطر تغییرات فراوان در شرکت‌ها، کار نتورک در ایران جوابگو نیست و به همین دلیل از نتورک بیرون آمدم.
نعیمه خاطرنشان می‌کند: کار در نتورک به تلاش فرد بستگی دارد، اما در این میان افراد بسیاری قربانی می‌شوند. اینکه می‌گویند تعاملات اجتماعی و روابط عمومی بالا در بازاریابی شبکه‌ای کاربرد ندارد، دروغ است. من دوستان صمیمی زیادی داشتم و به راحتی توانستم تیم‌سازی کنم. کسانی که روابط اجتماعی خوبی ندارند در مجموعه‌سازی به بن‌بست خواهند خورد. اگر کسی این ویژگی‌ها را نداشته باشد، وقت خود را نتورک تلف کرده است. خانواده‌ام نیز مرا در این کار به خوبی حمایت کردند. خواهرم برای مشتریانش سفارش می‌گرفت و به خوبی کمکم می‌کرد.
وی اضافه می‌کند: از کار در نتورک پشیمان نیستم، زیرا تجارب زیادی به دست آوردم که در کارهای بعدی از آن استفاده کردم. با وجود این که از نتورک خارج شدم باز هم می‌گویم شغل خوبی است، اما در ایران جواب نمی‌دهد. نتورک همانند سایر شغل‌ها است. برخی‌ افراد در تمام مشاغل استعداد ندارند و نمی‌توانند در هر کاری موفق شوند. در ایران مردم وقتی می‌خواهند کار جدیدی آغاز کنند، کار پیشین خود را کنار می‌گذارند.
نعیمه ادامه می‌دهد: متاسفانه لیدرها آنقدر با ورودی‌ها صحبت می‌کنند که مردم مجبور می‌شوند کار قبلی خود را کنار گذاشته و فقط در نتورک مشغول کار شوند. در دفعات نخست یک روز در میان دعوت به کار می‌کردم، اما هیچ زمان در جلسات به کسی دروغ نگفتم و وعده بیخودی هم ندادم. کسی را که به این کار علاقه نداشت، اصلا دعوت نمی‌کردم که بالاسری‌ها با این شیوه من مخالف بودند.
بعد از خارج شدن از کار بازاریابی شبکه‌ای متوجه می‌شوی که چه میزان فریب خورده‌ای
فرزانه به عنوان فردی که پنج سال است از کار در نتورک خارج شده، در خصوص بازاریابی شبکه‌ای اظهار می‌کند: در سال 94 دانشجو بودم و توسط یکی از همکلاسی‌های خود به نتورک معرفی و پرزنت شدم. تنها هدف من درآمدزایی بود که به این هدف خود نرسیدم، البته می‌توان به درآمد رسید، اما باید تمام ذهن و وقت خود را روی این کار گذاشت.
وی افزود: در شهر دیگری دانشجو بودم و برایم سخت بود که بتوانم به طور مستمر و فشرده کار کنم. نتورکی‌ها و لیدرها می‌گویند که بازاریابی شبکه‌ای سه تا چهار ساعت در روز وقت می‌گیرد اما در واقع فرد را ساعات بیشتری درگیر می‌کند. به همین دلیل مجبور شدم چندین واحد کمتر بردارم تا بتوانم بیشتر وقت بگذارم. یکی از هم‌دانشگاهیان من به خاطر همین موضوع یک ترم مرخصی تحصیلی گرفت، اما در نهایت دست از پا درازتر بازگشت و یک سال دیرتر فارغ‌التحصیل شد. خودم نیز به به خاطر واحدهایی که حذف کرده بودم به مشکلات زیادی برخوردم.
فرزانه خاطرنشان می‌کند: 32 نفر در تیم من حضور داشتند. من بیش از یک سال در نتورک کار کردم که بیشترین درآمدم به 300 هزار تومان رسید و آن هم پورسانت خریدهایم بود. در ابتدا که وارد شدم، مقدار زیادی محصول خریداری کردم که همه آن‌ها روی دستم باقیمانده بود. کسی هم به ما تکنیک‌های فروش را نیاموخته بود که بتوانیم آن‌ها را بفروشیم. موضوع اصلی در نتورک این است که هرکس باید خرید شخصی خود و خانواده‌اش را از طریق شرکتی که در آن کار می‌کند انجام دهد، اما عملا با خرید شخصی کسی به درآمد نمی‌رسد و میزان خریدها باید بیشتر باشد تا بالاسری‌ها به درآمد خوبی برسند.
وی می‌گوید: لیدرها، ورودی‌ها را ترغیب کرده و از نقاط ضعف آنان استفاده می‌کنند. اولین نقطه ضعف هر فرد خانواده‌اش است. در کلاس‌های هدفی که برگزار می‌کنند افراد را جوزده و ترغیب می‌کنند که باعث می‌شود از شان خود و خانواده‌شان پایین‌تر بیایند. اگر یک روز مجددا کار در نتورک به من پیشنهاد شود، به هیچ وجه قبول نخواهم کرد. بسیاری از وعده‌های کار در نتورک کاذب است. همچنین بسیاری از بالاسری‌ها و لیدرها با دروغ کار خود را پیش می‌بردند. یکی از لیدرهایم در سال 94 مدام از هدف خود که خرید یک خودرو پژو پارس بود تعریف می‌کرد، در حالی که چند وقت پیش در صفحه اینستاگرامش فهمیدم که پس از پنج سال تازه توانسته پژو پارس بخرد. وقتی از کار در بازاریابی شبکه‌ای بیرون می‌آیی متوجه می‌شوی که چه میزان فریب خورده‌ای!
لیدرهای نتورک انگیزه‌ کاذب تزریق می‌کنند
نیما که در سال 94 به مدت 6 ماه در یکی از شرکت‌های نتورک مارکتینگ فعالیت داشته، در خصوص عدم موفقیت خود در این کار عنوان می‌کند: در سال 94 به اصرار یکی از دوستانم وارد این کار شدم. در ابتدا نسبت به این شغل نظر منفی داشتم، اما مشکلی بابت شرعی و یا قانونی بودن درآمد آن نداشتم. از ابتدا می‌دانستم که باید در این کار وقت گذاشت و تلاش کرد، در حالی که با توجه به آغاز نخستین ترمم در دانشگاه فردوسی، می‌دانستم نمی‌توانم تمرکز زیادی روی این کار بگذارم، اما به دلیل نیازهای شدید مالی و وعده‌های عجیب و غریب اقتصادی با نتورک کنار آمده و در کنار درسم مشغول به کار شدم.
وی بیان می‌کند: به تمام دوستان و اطرافیانم پیشنهاد دادم تا بتوانم شبکه‌سازی کنم، اما فقط پنج تا 6 نفر از آشنایانم قبول کردند وارد این کار شوند. در همان ابتدا نیز مجبور شدم 300 هزار تومان محصول خرید کنم که با توجه به عدم حمایت خانواده‌ام و نیازهای شدید مالی و عدم توانایی فروش محصولات، فشار زیادی بابت این موضوع تحمل کردم.
نیما اضافه می‌کند: تقریبا در 6 ماه ابتدایی ترم اول در دانشگاه مشغول این کار بودم و تلاش می‌کردم تا هرطور شده شبکه‌سازی کنم، اما مدام به بن‌بست می‌خوردم. در چند نوبت می‌خواستم از کار خارج شوم، اما لیدرها در کلاس‌های هدف ما را ترغیب کرده و انگیزه‌ کاذب تزریق می‌کردند تا با تلاش بیشتری به کارمان ادامه دهیم. در نهایت ترم اول در دانشگاه را مشروط شدم و به هیچ درآمدی هم نرسیدم.
وی بیان می‌کند: شاید بتوان در نتورک موفق شد، اما تمام این مسائل به روابط هر فرد با آدم‌هایی که با آن‌ها زندگی می‌کند بستگی دارد. یک موضوع دیگر که بعدها برایم روشن شد این بود که لیدرهایی که برای ما کلاس‌های انگیزشی برگزار می‌کردند و از درآمدهای 6 تا 10 میلیون تومانی خود می‌گفتند، پس از مدتی از نتورک خارج شدند. مشخص بود که دروغ می‌گفتند، وگرنه در آن موقع کدام جوانی حاضر بود شغل خود با درآمد چند میلیونی را رها کند؟
نیما ادامه می‌دهد: هیچ زمانی پرینت حقوق لیدرهایم را ندیدم و درآمد میلیونی آن‌ها را باور نداشتم. فقط ظاهرسازی می‌کنند تا شبکه خود را بسازند. عضوها را هم مجبور به خرید می‌کردند تا سود خرید ما برای آنان درآمدزایی کند. صداقت در تمام ارتباطات و در تمام مشاغل، آدم‌ها را به یکدگیر نزدیک‌تر می‌کند، اما تنها چیزی که در نتورک پیدا نکردم صداقت بالاسری‌ها و لیدرهایم بود.
صبر و تلاش تنها سرمایه‌های کار در بازاریابی شبکه‌ای هستند
منصوره بازنشسته آموزش‌وپرورش است و اکنون خوشنویسی تدریس می‌کند، وی در مورد نحوه آشنایی و هدفش از ورود به این سیستم اظهار می‌کند: حدود دو ماه است که توسط یکی از همکارانم برای کار در یکی از شرکت‌های نتورک مارکتینگ دعوت شدم. در یک جلسه در مورد کار صحبت کردیم و پس از آن در جلسات آن‌ها به خصوص جلسات کتاب‌خوانی شرکت کردم که به آن علاقه‌مند شدم.
وی ادامه می‌دهد: بازاریابی شبکه‌ای نیازمند دو سرمایه صبر و تلاش است. اصلا اینگونه نیست که در یک ماه میلیونر شوی. نتورک یک تجارت برد-برد است. تلاش هر فرد در این سیستم هم خودش و هم بالاسری‎‌های خود را به درآمد می‌رساند. نتورک در بلندمدت نتیجه می‌دهد. کسانی در این کار موفق شده‌اند که تلاش چشمگیری داشته‌اند و پس از دو سال به درآمد و پس از پنج سال به درآمد غیرمنطقی رسیده‌اند. اگر هدف بالایی داشته باشی و تمام فکرت این باشد که به آن دست‌ پیدا کنی، قطعا به آن خواهی رسید. تلاش باید در راستای عضوگیری و مجموعه‌سازی باشد.
منصوره بیان می‌کند: در شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای در ابتدا سرمایه‌ای گذاشته و خریدهای روزمره خود به اندازه یک سال را خرید می‌کنید. در گذشته باید هر ماه به طور جداگانه محصولات شرکت را خرید کرده و از فروش آن سود دریافت می‌کردیم، اما در حال حاضر در صورت رضایت از محصولات شرکت، به اطرافیان‌مان نیز معرفی کرده و از طریق بازار گرم آن‌ها را می‌فروشیم.
نتورک کار جدیدی بوده و طبیعی است که همه افراد آن را قبول نکنند
ریحانه به عنوان یک فرد موفق در بازاریابی شبکه‌ای از روند آشنایی خود با نتورک و فعالیتش در سال‌های اخیر می‌گوید: از سال 95 و از سن 26 سالگی کار در نتورک را آغاز کردم. آشنایی ما به نتورک به سال 93 بازمی‌گردد. همسرم به یک کار گنگ در شرکت‌های هرمی گلدکوئیست دعوت شده بود و با تعریف قضایای پیش آمده برای او، ذهنیت بدی راجع به این کار داشتیم؛ چراکه می‌دانستیم شرکت‌های با سیستم هرمی فقط به دنبال سوءاستفاده از افراد هستند.
وی اضافه می‌کند: در سال 95 یکی از دوستانم به طور حرفه‌ای من و همسرم را به کار دعوت کرد که در حین جلسه دعوت، آن را ترک کردیم، اما پس از مدتی به خاطر ایمان و اعتمادی که دوست صمیمی‌ام به کار خود داشت، کارمان در نتورک را آغاز کردیم.
ریحانه تصریح می‌کند: نتورک نیازمند تمرکز و وقت زیادی است. همسرم در آن زمان احساس کرد که کار فعلی‌اش پربازده‌تر است. درآمد و شأن اجتماعی خوبی هم داشت و کار نتورک را در همان ابتدا کنار گذاشت. بازاریابی شبکه‌ای، مانند کار کشاورزی است. وقتی نهالی می‌کارید، توقع ندارید در همان زمان میوه دهد، باید صبر کنید تا نهال رشد کرده و تنومند شود و سپس میوه دهد.
وی بیان می‌کند: پس از 6 ماه کار در نتورک به یک میلیون درآمد رسیدم و در حال حاضر از آذر سال گذشته با بیش از 880 نفر عضو فعال در زیرمجموعه‌ام، به طور مستمر ماهانه بیش از 10 میلیون تومان درآمد و در حال حاضر به طور هفته‌ای 10 میلیون درآمد دارم، البته معمولا نمی‌توان اینگونه درآمد افراد را مقایسه کرد. باید عملکردها مقایسه شود، اینکه یک فرد با چه رشدی به چه عدد و رقمی رسیده است. ممکن است یک فرد تمرکز و تلاش بیشتری خرج کند و زودتر به درآمد برسد.
ریحانه عنوان می‌کند: کسی که در ابتدا وارد نتورک می‌شود باید کار خود را حفظ کند، اما از ساعت‌های خالی خود استفاده کرده و یا از ساعات کارش کم کند تا بتواند در نتورک بیشتر فعالیت داشته باشد. در سال نخست کارم در نتورک، تدریس می‌کردم و به خاطر تعهدی که داشتم مجبور بودم فقط بعدازظهر در شرکت کار کنم. در حال حاضر در روز حدود 6 تا 7 ساعت مفید کار می‌کنم و فقط به خاطر این است که می‌خواهم یک لاین فعال دیگر در زیرمجموعه‌ام راه‌اندازی کنم.
وی در خصوص دیدگاه‌های منفی موجود در جامعه نسبت به بازاریابی شبکه‌ای می‌گوید: نتورک یک کار جدید در ایران محسوب می‌شود و حدود 20 سال است که در ایران فعالیت دارد. راه‌اندازی اینترنت، موبایل، عابربانک و... نیز در ابتدا مخالفان زیادی داشت، اما در حال حاضر که جا افتاده، دیگر کسی با آن مخالفتی ندارد. هر پدیده جدیدی که وارد یک جامعه می‌شود، یک درصد جامعه آن را قبول و استفاده کرده، به درآمدهای خوب می‌رسند و در جامعه برجسته می‌شوند. در حال حاضر یک تا 10 درصد جامعه نتورک را قبول کرده‌اند، وقتی این میزان از جمعیت به 10 درصد برسد، 90 درصد جامعه مجبور هستند آن را به عنوان یک شغل قبول کنند.
ریحانه در پاسخ به این سوال که آیا تمام افراد می‌توانند در بازاریابی شبکه‌ای موفق باشند یا خیر، عنوان می‌کند: شغل پزشکی به درد تمام افراد جامعه می‌خورد، اما تمام افراد نمی‌توانند وارد پزشکی شوند و تنها بخشی از افرادی که وارد این حرفه می‌شوند، موفق خواهند شد. نتورک نیز اینگونه است، برای تمام افراد کارایی دارد، اما لزوما تمام افراد در آن موفق نیستند.
وی بیان می‌کند: موفقیت در نتورک بستگی به میزان تلاش افراد و آموزش آن‌ها و همچنین جدی گرفتن کار خودشان دارد. ما انسان‌ها همیشه منتظر هستیم یک نفر ما را نجات دهد اما وقتی یک نفر می‌خواهد ما را نجات دهد او را پس می‌زنیم. در خیلی از اوقات باید به پیشنهادها فکر کرد. در نتورک لزوما همه موفق نخواهند شد، اما مسیر موفقیت را به همه نشان می‌دهد، زیرا بازاریابی شبکه‎ای یک کارآفرینی است و روحیه کارآفرینی هم در تمام افراد جامعه وجود دارد.
چرا دیدگاه مردم نسبت به نتورک منفی است؟
احسان از دیگر افرادی است که در نتورک به درآمد خوبی رسیده، وی در خصوص مسیر موفقیتش در نتورک تصریح می‌کند: از سال 97 وارد یکی از شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای شدم. 13 سال کارگزار بیمه بودم و از ابتدای سال 99 بیمه را کنار گذاشتم. در بیمه ماهانه 5 تا 10 میلیون تومان درآمد داشتم، اما در حال حاضر با بیش از 500 نفر در شبکه‌ خود درآمد بیشتری دارم.
وی ادامه می‌دهد: این درآمد به دلیل تعداد و فعالیت زیرمجموعه‌ به وجود می‌آید. اگر در یک ماه مجموعه‌ من فعالیتی نداشته باشد شاید حقوقم در یک ماه به 2میلیون هم کاهش پیدا کند، به همین دلیل باید به طور دائم فعالیت داشته باشیم و تیم را تقویت کرده و آموزش دهیم، اما در نتورک از یک جایی به مرحله‌ای می‌رسید که به خاطر بالا رفتن تعداد زیرمجموعه‌ها تصاعد به وجود آمده و درآمد ماهانه از میزان خاصی کاهش نخواهد یافت.
احسان می‌گوید: باوجود پایین بودن سطح آگاهی جامعه نسبت به نتورک، عموم مردم دیدگاهی منفی نسبت به این شغل دارند. نگاه منفی مردم به نتورک به دلیل تصویر اشتباهی بوده که از دهه 70 و 80 در ذهن مردم کاشته شده است. شرکت‌های هرمی سر مردم کلاه گذاشتند که باعث شده این ذهنیت در میان مردم به وجود بیاید. تا زمانی که طمع در مردم وجود داشته باشد کلاهبرداری هم وجود خواهد داشت.
وی اضافه می‌کند: کسانی که در شرکت‌های غیرقانونی کار می‌کردند، نگرش خود را به شرکت‌های قانونی آورده‌اند، مجموعه‌سازی خود را بر اساس نگرش‌های غیرقانونی پیش برده و در شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای قانونی به مردم ضرر می‌رسانند. متاسفانه صداقت در بازاریابی شبکه‌ای تبدیل به سیاست شده است. به جای اینکه صداقت داشته باشیم، با سیاسی‌کاری به دنبال منافع خود هستیم.
احسان عنوان می‌کند: وقتی بالاسری یا لیدر طمع‌کار باشد، باعث می‌شود مردم به این شغل بدبین شوند. در بازاریابی شبکه‌ای یعنی نیاز خود را خرید کرده و در صورت رضایت به نفر دیگری معرفی کنید و شبکه‌ای از مشتریان راضی به وجود آورید. یک لیدر طمع‌کار، ورودی جدید را مجبور می‌کند ماشین 40 میلیونی خود را بفروشد تا کالا بخرد. این فرد بعدها که از نتورک خارج می‌شود، می‌گوید که در بازاریابی شبکه‌ای سرم کلاه گذاشتند. راست می‌گوید اما کسی که او را دعوت به کار کرده سرش کلاه گذاشته، نه شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای. 
وی با اشاره به اینکه نتورک یکی از سخت‌ترین مشاغل دنیا است، تصریح می‌کند: پیش از ورود به نتورک باید نگرش و رفتارت تغییرت کند. در بازاریابی شبکه‌ای با افراد زیاد و متفاوتی در ارتباط خواهید بود و باید با هر فرد متناسب با شخصیت او رفتار کنید. نتورک کاری فیزیکی نیست، بلکه یک کار فکری است. در نتورک کسانی موفق هستند که ذهن بزرگ داشته و نگرش خوبی دارند. نتورک بذری است که الان آن را می‌کارید و پس از چند سال آن را برداشت می‌کنید.
احسان بیان می‌کند: برخی‌ها اغواگری می‌کنند و می‌گویند که پس از 6 ماه در نتورک مارکتینگ به درآمد خوب خواهید رسید، در حالی که من پس از دو سال به درآمد خوبی رسیدم. دو سال بذر کاشتم و به آن رسیدگی کردم و در حال حاضر از میوه آن استفاده می‌کنم. افرادی زیادی به خاطر پول و درآمد بالای نتورک وارد این کار می‎شوند، اما برای آن صبری ندارند. مردم ما در همه چیز صبر دارند، برای رسیدن به یک شغل سال‌ها درس می‌خوانند و چند سال هم به دنبال کسب تجربه می‌روند، اما می‌خواهند در نتورک خیلی زود به درآمد برسند.
شبکه‌سازی در نتورک، بهره‌برداری اقتصادی از ارتباطات افراد جامعه است
حسین اکبری، کارشناس حوزه تجارت الکترونیک، در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت در شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای اظهار می‌کند: بازاریابی شبکه‌ای یک روش فروش است که در جهان نیز انجام می‌شود، این روش، در حین فروش باید عاملی برای سود ذی‌نفعان نیز باشد، اما در شرکت‌های نتورک ایرانی به اندازه‌ای که ادمین‌ها و صاحبان کسب و کار سود می‌کنند، یوزرها منفعتی نمی‌برند. اگر نتورک را یک فضای برد-برد تعریف کنید، آنقدر که برای مدیران برد دارد برای یوزرها ندارد. همچنین تمام افراد نمی‌توانند از نتورک درآمد داشته باشند. افرادی که ارتباطات اجتماعی خوبی دارند و با افراد مختلفی سر و کار دارند، موفق‌تر هستند.
وی ادامه می‌دهد: زیرساخت بازاریابی شبکه‌ای درست است، اما روش اجرای آن اشکال دارد. افراد با توجه به زحمتی که کشیده و وقتی که صرف می‌کنند، به بهره‌برداری مالی نمی‌رسند و مدیران این مجموعه‌ها را به درآمد مالی خوبی می‌رسانند. در سیستمی که وجود دارد، می‌گویند حداقل باید چهار سال زمان بگذارید تا یک مجموعه و شبکه خوب تشکیل دهید و به درآمد خوبی برسید، اما در این چهار سال بابت زحمتی که کشیده‌اید چقدر درآمد می‌دهند؟ تنها تخصصی که در نتورک مارکتینگ آموزش داده می‌شود، روش مذاکره است. آموزش این روش نهایتا یک سال زمان ببرد، اما چرا باید برای آن چهار سال صبر کنید تا به درآمد برسید؟
این کارشناس حوزه تجارت الکترونیک با اشاره به بُعد اجتماعی کار در نتورک مارکتینگ تصریح می‌کند: در نتورک ارتباطات به سمتی می‌رود که اگر افراد برای هم کارایی داشته باشند، ارتباط برقرار خواهند کرد. ارتباط عاطفی میان فرزند با پدر و مادر در حوزه بازاریابی شبکه‌ای از بُعد انسانی در رفتار اجتماعی کاهش یافته و بُعد اقتصادی آن بیشتر می‌شود.
اکبری اضافه می‌کند: ارتباط هر فرد با فرد دیگری به واسطه خریدن کالا و یا استقبالش از این کار رقم خواهد خورد و اگر کالایی از او نخرند ارتباطی به وجود نخواهد آمد. اگر در این کانال ذهنیت افراد به آرامی به این سمت برود که چرا باید با افراد فامیل ارتباط داشته باشم و آیا این ارتباط برایم کارآیی خواهد داشت یا خیر، ناخودآگاه به صورت غیرمستقیم به روابط انسانی و عاطفی ضربه وارد خواهد شد.
وی بیان می‌کند: در حال حاضر اگر دعوت از کسی را برای ورود به شرکت‌های نتورک مارکتینگ قبول نمی‌کنم تنها به این دلیل است که می‌خواهم روابط عاطفی و انسانی خود را حفظ کنم. توجهاتی نیز در این مورد وجود دارد که با این کار هم خودت و هم کسی که با او در ارتباط هستی را به درآمد خواهی رساند اما این درآمدزایی نیست، بلکه بهره‌برداری اقتصادی از آن شخص است. طیف دهه هفتادی و هشتادی بیشتر وارد این سیستم شده‌اند. اگر خانواده‌ها به خوبی نظارتی روی این موضوع نداشته باشند، این موضوع می‌تواند به یک معضل اجتماعی و فرهنگی در جامعه تبدیل شود.
نتورک مارکتینگ دیر یا زود همانند سایر کشورها در ایران نیز به یکی از مشاغل پردرآمد تبدیل خواهد شد، اما روش‌ها و نقشه‌های بازاریابی شبکه‌ای نیازمند سازوکاری یکسان و قابل اجرا است تا برای عموم جامعه شفاف و به راحتی قابل ارزیابی باشد. اکثر نقشه‌های درآمدی بازاریابی شبکه‌ای کماکان برای مردم گنگ و نامفهوم است و شاید علت عدم استقبال جدی مردم همین موضوع باشد.
ورود به هر شغل و کاری نیازمند تلاش، صبر و حوصله است. همان‌طور که تمام افراد جامعه نمی‌توانند دکتر و مهندس موفقی شوند، لزوما تمام افراد نمی‌توانند در بازاریابی شبکه‌ای موفق شده و به درآمدهای بالایی دست پیدا کنند، اما انتظار می‌رود که با توجه به جدیدالورود بودن این حرفه در ایران، مسئولان ذی‌ربط آموزش‌ها و راهنمایی‌های لازم از این حرفه جدید در ایران را به خوبی در اختیار مردم قرار دهند تا هر فرد با توجه به توانایی‌های خود در مسیر درست این حرفه گام بردارد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/273411/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علی. چ در مشهد دستگیر شد/ پاتوق شیما راز تبهکاری هایشان را لو داد

بارش باران سیل آسا جاده روستای بقرایی به حاجی آباد را تخریب کرد + فیلم

آبگیری 3 میلیون 950هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس

بازگشایی مسیر روستای خدا آفرید_ بشرویه

نخستین کاروان حج عمره استان سمنان اعزام شد

جواب شهر راز را در زمان خودش می‌دهیم/تمرکزمان روی صعود به لیگ برتر است

حریق منزل مسکونی در شهرک شهید رجایی مشهد

حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد

برپایی 1064 شعبه اخذ رای در مشهد و کلات برای دور دوم انتخابات

ارتش یمن بار دیگر «ایلات» را هدف گرفت

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

خبرهایی از حج، نمایشگاه کتاب و اختلاف‌ مجریان تلویزیون

دور دوم انتخابات مجلس در هشت حوزه انتخابیه کشور تمام الکترونیک خواهد بود

آمادگی شمشیربازان خراسانی برای حضور در لیگ برتر

آزادی 6 مرزبان بازداشت شده در جنوب شرق کشور

سیلی که آرزوهای دانش آموزان را با خود برد

کشف 72 هزار نخ سیگار قاچاق توسط مرزبانان هنگ مرزی تایباد

اعتبار 6 همتی برای توسعه زیرساخت‌های ورزش خراسان رضوی با تحقق مولدسازی

هشدار نارنجی؛ رگبار شدید باران از فردا شروع می شود

علت انتقال 6 نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

رگبار شدید باران از فردا شروع می شود

اطلاعیه مرزبانی درباره مشکل پیش آمده برای 6 مرزبان در مرز افغانستان

بازگشت 6 مرزبان خراسان جنوبی به کشور

سیلاب ورودی شهر صفائیه رفسنجان مهار شد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است

تغییر مسیر پرواز تهران-زاهدان-مشهد

تغییر مسیر پرواز مسیر تهران زاهدان مشهد بعلت شرایط نامساعد جوی

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

پرداخت تسهیلات به 534 طرح تولید و کارآفرینی خراسان جنوبی

آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود

ضبط مناظرات دو نامزد راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد

جذب نزدیک به 40 قاضی برای تقویت کادر قضایی آذربایجان غربی

نوجوان 16 ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد

افتتاح دوره های شرح و تفسیر نهج البلاغه در شهر دولت آباد

کشف بیش از 8 کیلوگرم تریاک در خلیل آباد

زائرسرای «کرامت 2» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد افتتاح شد

راه‌اندازی 4 نیروگاه خورشیدی در سال جدید

بهره برداری از زائرسرای «کرامت 2» ویژه مددجویان کمیته امداد در مشهد

سیلاب وارد بخش سنگان شهرستان خواف شد

42 مدرسه در شهرستان گناباد بازسازی شد

بدل‌اندازی 2 مرد به طلافروشان شهر شیروان

نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان

­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

قیمت این خودرو 30 میلیون تومان ارزان شد

محکومیت دبستان غیرانتفاعی دخترانه به علت گران فروشی خدمات آموزشی