پیام خراسان

آخرين مطالب

رویش جوانه های امید از طرح توسعه نهبندان در دولت سیزدهم مقالات

رویش جوانه های امید از طرح توسعه نهبندان در دولت سیزدهم
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - درخشش برگ هفتم شهریور ماه سال 87 در تاریخ عصر حاضر جنوبی‌ترین و کم برخوردارترین نقطه خراسان جنوبی بیش دیگر برگ های آن است و گویا این ورق نورانی ترین ورق تاریخ معاصر نهبندان است.
شاید بپرسید چرا؟ از آن رو که در این روز نهبندان که آن زمان جزو جنوب خراسان به حساب می آمد میزبان مقتدای و ولی امر مسلمین ایران و جهان بود.
به‌واسطه فراموش نشدن این شهد شیرین و قدوم مبارک رهبر معظم انقلاب به این شهرستان، هفتم شهریور روز نهبندان نام‌گذاری شد تا برای همیشه این روز در اذهان، خاطره‌ها و تاریخ منطقه به یادگار بماند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت ا... خامنه ای، هفتم شهریور سال 78 رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران در اجتماع بزرگ مردم محروم شهرستان مرزى نهبندان حضور یافتند و دیدار با مردم و به ویژه جوانان مومن، مهربان و نجیب نهبندان را یک توفیق بزرگ و خاطره اى به یاد ماندنى توصیف کردند و فرمودند: «من با سفر به شهرستان محروم نهبندان مى خواهم توجه مسئولان سطوح مختلف دولتى و استانى را به طور کامل به این منطقه و مناطقى از این قبیل جلب کنم و از آن ها انتظار دارم که اهتمام خود را بر روى نقاط دور افتاده که غالباً محرومیت هاى زیادى را از دوران قبل تحمل کرده اند متمرکز کنند.
حضرت آیت ا... خامنه اى اقدامات نظام اسلامى براى محرومیت زدایى از نقاط محروم کشور را خاطرنشان کردند و گفتند: در دوران قبل از پیروزى انقلاب به قدرى بر مردم این مناطق محرومیت تحمیل شده است که اگر 10 برابر خدمات 20 سال گذشته انقلاب نیز کار انجام شود، باز هم حق این مناطق ادا نخواهد شد، بنابراین مسئولان کشور باید به روند محرومیت زدایى از این منطقه و سایر نقاط محروم کشور، شتاب مضاعف و فزاینده ترى بدهند.
رهبر انقلاب اسلامى بر وفور استعدادها در منطقه جنوب خراسان تأکید کردند و فرمودند: این منطقه باید بتواند از لحاظ مادى و معنوى روى پاى خود بایستد و نیازهایش برآورده شود و براى این منظور لازم است مردم و به ویژه جوانان مستعد و توانمند منطقه براى همکارى با دولت و مسئولان دولتى آمادگى داشته باشند.
مقام معظم رهبرى در بخش دیگرى از سخنانشان وجود بسیج فعال در نهبندان را حائز اهمیت دانستند و با پرمسئله خواندن مرزهاى این منطقه از لحاظ قاچاق کالا و مواد مخدر فرمودند: سوداگران مرگ که حاضرند میلیون ها جوان را به کام اعتیاد بکشند، مرزهاى ما را در وضعیت بدى قرار داده اند و در این میان از قشرهاى مختلف مردم و به ویژه جوانان این منطقه انتظار مى رود که آگاهى، استقامت، هوشیارى و مجاهدت خود را به بهترین شکل نشان دهند.»
بعد از پایان این سفر، دفتر مقام معظم رهبری 16 شهریور 78 پیام قدردانی برای حضور پرشور مردم جنوب خراسان همزمان با سفر معظم له به این نقاط صادر کرد.
در پایان این اطلاعیه آمده بود، علاوه بر این در مورد شهرستان نهبندان حسب تدبیر مقام معظم رهبرى طرح ویژه محرومیت زدایى به صورت یک طرح مستقل و با مدیریت متمرکز تحت نظر استاندارى خراسان تهیه و اجرا شود.
بعد از سفر ایشان برای پیشرفت و ارتقای منطقه به‌دستور مقام معظم رهبری، طرح توسعه نهبندان آماده شد. این طرح 30 تیر 81 در قالب پنج فصل و 17 ماده با پیش‌بینی 600 میلیارد ریال اعتبار برای مدت 10 سال تصویب شد.
با این که طرح برای 10 سال تصویب شد اما تخصیص منابع تا سال 97 به طول انجامید و جدا از این موضوع، تزریق قطره چکانی منابع طرح سبب شد تا عملکرد همه جانبه نداشته باشد و شهروندان آن گونه که باید از آثار مطلوب آن طرح برخوردار نشوند.
به‌واسطه عملیاتی نشدن مفادی که در این طرح آماده بود و بر زمین ماندن خواسته رهبر معظم انقلاب موضوع بازنگری طرح توسعه نهبندان در دولت سیزدهم و در سفر دوم رئیس‌جمهور به خراسان جنوبی تاکید و دستور بازنگری داده و سربیشه نیز به دلیل محرومیت بسیار به این طرح توسعه اضافه شد.
آیت‌الله رئیسی، رئیس‌جمهور نیز در دومین دور سفرهای استانی در سفر به شهرستان نهبندان با اشاره به خدمات نظام در چهار دهه گذشته گفت: به برکت نظام جمهوری اسلامی نهبندان دیروز با امروز خیلی فرق دارد.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: رهبری بصیرت‌آفرین ما فرمودند که من آمده‌ام به نهبندان تا توجه همه مدیران و دست‌اندرکاران به این منطقه جلب شود، بنده هم به‌عنوان یک مسئول خدمتگزار که افتخار نمایندگی شما را در دولت دارم، معتقدم که توجه به منطقه نهبندان و مناطق اینچنینی ضروری است و توجه به مرزبانان تیزبین و باکفایت این خطه برای همه و دولت موضوعی اجتناب‌ناپذیر است.
وی با اشاره به درخواست تکمیل طرح توسعه نهبندان گفت: من هم تاکید می‌کنم که طرح توسعه نهبندان باید با قوت دنبال شود اما این طرح نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی از جمله آب، گاز و برق است.
آخرین خبرها را در این زمینه که نشان از تحقق یکی دیگر از وعده‌های دولت سیزدهم برای خراسان جنوبی دارد به تصویب 5 هزار میلیارد تومان برای عملیاتی شدن طرح توسعه نهبندان و سربیشه است که جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی ٣٠ خرداد‌ماه امسال در این زمینه اعلام کرد: روز گذشته از ساعت 9:30 تا 18:30 در راستای سیاست راهبردی دولت مردمی ایران قوی، عدالت‌محوری، محرومیت‌زدایی و مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال ٧٨ جلسه‌ای در معاونت ریاست‌جمهوری برگزار شد.
وی تصریح کرد: با توجه به تمهیداتی که رئیس‌جمهور در سفر اول و دوم به استان در خصوص رفع محرومیت منطقه داشتند، سند محرومیت منطقه نهبندان و سربیشه در دستور کار دولت قرار گرفت.
به گفته وی چندین بار جلسات کارشناسی در استان برای بازنگری در طرح توسعه نهبندان داشتیم و در‌نهایت کار استان تمام شد و دیروز جلسه تنظیم پیش‌نویس سند با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، معاونین وزارتخانه‌های مربوط و برخی مدیران اجرایی استان برگزار شد.
وی ادامه داد: در‌ نهایت 5 هزار میلیارد تومان برای سند توسعه نهبندان و سربیشه مصوب شد که اگر به تصویب هیئت دولت برسد برای اجرا به شهرستان نهبندان و سربیشه ابلاغ خواهد شد.
استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: بیشترین هدف‌گذاری این سند توسعه در موضوعات زیر ساختی است و مصوبات خوبی در حوزه وزارت‌خانه‌های راه‌و‌شهرسازی، نیرو، جهاد کشاورزی و آموزش‌و‌پرورش داشته‌ایم.
قناعت متذکر شد: سند توسعه شهرستان‌های نهبندان و سربیشه، سند جامع و کاملی است که مبارک شهرستان‌های نهبندان و سربیشه خواهد بود.
علیرضا عباس‌زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم سوم خرداد ماه امسال توضیحات کاملی در این زمینه به رسانه ها ارائه داد و تشریح این سند توسعه پرداخت.
وی با بیان این که در جریان سفر دوم رئیس‌جمهور بر سند تحول و پیشرفت شهرستان‌های نهبندان سربیشه تاکید شد، به تشریح تاریخچه سند توسعه نهبندان پرداخت و گفت: در سال ٧٨ شاهد سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به نهبندان بودیم که تاکید داشتند با این سفر می‌خواهم توجه مسؤولان را به این منطقه محروم جلب کنم، اما باید اعتراف کنیم در دوره‌هایی این سند جدی گرفته نشد.
عباس‌زاده با بیان این که در ابتدای استقرار دولت سیزدهم مصوب شد سند توسعه نهبندان بازنگری شود که بعد از آن شهرستان سربیشه هم به سند اضافه شد، ادامه داد: محرومیت در نهبندان و سربیشه همانند هم بود و برای این دو منطقه جلسات کارشناسی متعدد انجام شد و پیشنهاد استان برای سند ویژه به هیئت دولت ارسال و بررسی‌ها در هیئت دولت انجام شد.
به گفته وی بعد از تاکید ویژه رئیس‌جمهور در سفر دوم به استان مبنی بر اینکه آنچه در سفر اول مصوب شده محقق نشده است، اظهار داشت: در جلسه‌ای با حضور معاونت اجرایی رئیس‌جمهور و معاونین وزای مربوطه 5 هزار میلیارد تومان برای چهار سال مصوب شد که با این اعتبار حداکثر پروژه‌ها طی چهار یا پنج سال به نتیجه خواهد رسید.
وی به پست 4٠٠ کیلو ولت نهبندان و پست ١٣٢ کیلو ولت شاهکوه اشاره کرد و با تاکید بر این که این دو اتفاق بسیار خوبی برای نهبندان بود، اضافه کرد: علاوه بر این دو پست، در سند تحول پست ١٣٢ کیلو ولت معادن طلای نهبندان هم تصویب شده که با این کار تحولی عظیم در نهبندان و سربیشه ایجاد خواهد شد چراکه مهمترین زیرساخت معادن است.
معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان این که پروژه‌های تصویب شده در سند توسعه نهبندان به طور معمول چهار‌ساله است افزود: با ابلاغ این طرح کارهای اجرایی آن بلافاصله آغاز خواهد شد و با اتمام دوره اجرای طرح نهبندان و سربیشه از شهرستان‌های محروم کشور خارج می‌شوند.
عباس‌زاده تصریح کرد: نهبندان و سربیشه شهرستان‌های مرزی استان و دارای قابلیت‌ها و ظرفیت‌های ویژه برای ما هستند، لذا در حوزه راه نیازمند ایمنی راه‌های روستایی هستیم و در حوزه آب هم تصمیمات خوبی برای شهرستان‌ها گرفته شد.
وی افزود: در سند توسعه نهبندان، حوزه‌های آموزش و فضای آموزشی، بهداشت و درمان و زیرساخت آن، بیمارستان نهبندان و سربیشه، بیمارستان‌های محلی شوسف، مرکز جامع سلامت و توسعه منطقه درح دیده شده است.
نیازمند مصوبه هیئت دولت
معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان این که سند توسعه نهبندان و سربیشه، جدای از مصوبات سفر رئیس‌جمهور و بودجه‌های سنواتی است و باید مصوبه هیئت دولت را بگیرد تا اجرایی شود افزود: این سند نشان‌دهنده توجه ویژه دولت به توازن در بهره‌مندی از زیرساخت‌ها و عدالت است که مبارک این دو شهرستان است.
عباس‌زاده با بیان این مطلب که دولت سیزدهم با رویکرد عدالت‌محوری، محرومیت‌زدایی و تامین نیازهای اساسی سراسری در چند شهرستان با نیاز ویژه در کشور، سند توسعه تهیه کرده گفت: بر اساس این اسناد توسعه‌ای، تا پایان دولت بخش عظیمی از نیازهای زیرساختی مناطق محروم رفع می‌شود.
ابوالفضل ایروانی، فرماندار نهبندان نیز در مورد طرح توسعه این شهرستان اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب در 7 شهریور سال 1378 سفری به نهبندان داشته اند که موجب خیر و برکت زیادی شد و تدوین سندی به دنبال این سفر برای توسعه منطقه در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: این سند در سال 1381 ردیف اعتباری گرفت و در مجلس شورای اسلامی مصوب و قرار شد طی 10 سال، 60 میلیارد تومان اعتبار برای اتمام طرح‌ها تخصیص یابد.
تحول مدنظر حاصل نشد
فرماندار نهبندان با اشاره به اینکه در سال 1391 این زمان به اتمام رسید، اما تحولی که مدنظر بود حاصل نشد، گفت: در دومین سفر رئیس جمهور به استان و دستور آیت الله رئیسی مبنی بر بروز کردن سند توسعه نهبندان، امور کارشناسی انجام شد و منتظر تصویب آن در هیئت دولت هستیم.
ایروانی با بیان اینکه در سفر چند روز پیش حجت الاسلام رئیسی به خراسان جنوبی نیز این موضوع پیگیری شد، افزود: در صورتی که امسال طرح در هیئت دولت مصوب نشود، در بودجه 1403 هم ردیف اعتباری نخواهد داشت، اما با پیگیری‌های استاندار، امیدواریم هر چه زودتر این طرح در هیئت دولت مصوب شود.
6 فصل و 17 ماده
مقام عالی دولت در نهبندان ادامه داد: این طرح 6 فصل و 17 ماده دارد که در درون فصول، بروزرسانی‌هایی صورت گرفته که این موارد، تأثیر بسیار خوبی علاوه بر تخصیص 5 هزار میلیارد تومان اعتبار به نهبندان و سربیشه دارد.
ایروانی با اشاره به این که نگهداشت نیروی انسانی و ایجاد انگیزه برای نیروی کار که از جمله مطالبات جدی است تصریح کرد: در حوزه عمرانی، 16 دستگاه و وزارتخانه مکلف هستند تا طرح‌هایی را تعریف کنند تا بتوان به توسعه زیرساخت‌ها رسید و 67 طرح با اعتباری بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه طرح‌های هر دستگاه تعریف شده است، گفت: آب شرب، راه، شبکه‌های دیجیتالی، آموزش و پرورش و زیرساخت‌های فرهنگی از جمله اولویت‌های مشخص شده است تا طرح‌ها به اجرا برسد.
فرماندار نهبندان افزود: در بروزرسانی طرح، برخی مسائل مانع توسعه بود که حذف شد و برخی موارد نیز اضافه شد و موضوعات اجتماعی، صنعتی و کشاورزی در فصول اول و دوم این طرح دیده شده است.
ایروانی گفت: ظرفیت‌های معدنی نهبندان می‌تواند کشور را در حوزه‌های مختلف بی نیاز کند و با فرآوری مواد معدنی هم می‌توان هم اشتغال ایجاد کرد و هم به توسعه پایدار رسید.
برنامه های پیش بینی شده
فرماندار نهبندان انتقال آب، انتقال گاز، پالایشگاه‌های کوچک مقیاس، آبرسانی به نقاط عشایر، معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برای برخی اقشار، توسعه فرهنگی، گردشگری، جذب نیروی انسانی برای کار در منطقه و ارتقای درجه انتظامی شهرستان و ارتقای فرمانداری شهرستان به فرمانداری ویژه را از دیگر برنامه‌های پیش بینی شده در سند توسعه نهبندان عنوان کرد.
مقام عالی دولت در نهبندان در زمینه تبدیل دهک به شهر و توسعه بخش سرداران گفت: تبدیل دهک به شهر در مراحل پایانی قرار دارد و استاندار قول مساعدی را در این خصوص به مردم داده اند.
ایروانی اظهار کرد: از سال 1401 پیگیری‌های زیادی در خصوص توسعه بیمارستان نهبندان از 32 تخت خواب به 96 تخت خواب انجام شده و پارسال کلنگ یک مرکز درمانی در شوسف نیز به زمین خورده و زمان تقریبی بهره برداری، 3 سال پس از کلنگ زنی است.
فرماندار شهرستان نهبندان با اشاره به استقرار 11 پزشک متخصص در این شهرستان به دنبال دستور رئیس جمهور گفت: استقرار این پزشکان سبب شد تا بسیاری از مشکلات رفت و آمدی بیماران حل شود.
ایروانی در خصوص راه آهن نیز گفت: با لطف رهبری، مردم نهبندان نیز از راه آهن برخوردار می‌شوند و در مرحله تطبیق نقشه‌ها هستیم تا اگر معارضانی در مسیر داشته باشیم، نسبت به حل مشکل اقدام کنیم.
  

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/591755/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است

گزارشی از نکوداشت مختومقلی فراغی؛ شاعری که وحدت‌بخش بود

جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش باران لغزنده است

ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از 6 ماه رسید

مراسم روز معلم در مدارس دانش‌آموزان اتباع + فیلم

لغزندگی جاده‌های خراسان رضوی در پی بارش باران

سامانه بارشی در خراسان شمالی فعال می‌شود/ کاهش 10درجه‌ای دمای هوا

2 کوهنورد مفقود شده در ارتفاعات خراسان شمالی پیدا شدند

افزایش20 درصدی تعداد افراد در طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن

پیشکسوت موسیقی مقامی در خراسان شمالی درگذشت

ماجرای نجات 29 دریانورد در آب‌ های هرمزگان

مراقب این پیامک در ایام تعطیلات باشید!

توقیف کامیون حامل 267 کیلو شیشه در تهران

خبر خوش سازمان هواشناسی برای مردم تهران

وعده کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا پایان اردیبهشت

میزان صادرات نفت اعلام شد

خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت

مهم‌ترین رسالت استادان جهاد تبیین است

ثبت بیشترین بارندگی در ایستگاه حصار دار خوسف با 55 میلی متر

صدور مجوز زیست‌محیطی برای معدن آلبلاغ خراسان شمالی مصوب شد

اعتبار 4 هزار میلیاردی برای طرح‌های آبرسانی خراسان شمالی

آئین نکوداشت مختومقلی فراغی در بجنورد برگزار شد

جزئیات اعزام زائران حج تمتع منطقه کاشان اعلام شد

هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت

بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت

هنرمند پرآوزاه موسیقی خراسان شمالی درگذشت

هوای مشهد 14 اردیبهشت ماه، سالم است

تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد

مهمترین مأموریت آموزش و پرورش تربیت تمام ساحتی است

برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز 14 اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت

سیزدهمین کاروان فرهنگی ورزشی جاده ولایت میهمان خوزستانی‌ها

رمزگشایی 39 فقره سرقت کابل‌های برق فشار قوی در مشهد

رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی

تجلیل از نیروهای شرکتی و خدماتی بنیاد کرمانشاه

رکود نسبی در هفته ریزش شاخص بورس

آخرین وضعیت ترافیکی 14 اردیبهشت؛ تردد روان در تمام محورهای شمالی

بارندگی در برخی محورهای کشور

تردد روان در محورهای شمالی کشور

هوای پاک مهمان 3 شهر خراسان جنوبی

انسداد برخی از راه‌های خراسان جنوبی

اجرای مدیریت یکپارچه شهری از اساسی‌ترین طرح‌ها در شورا‌هاست

آمادگی برای خرید اتوبوس‌های برقی در بجنورد

عضو شورای شهر بجنورد ازبلاتکلیفی کارخانه کمپوست انتقاد کرد

حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود

دستگیری چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه

بانوی خیراندیش مشهدی منزل خود را به بنیاد دانشگاهی فردوسی اهدا کرد

افتتاح پروژه مجتمع آبرسانی شهرآباد شهرستان بردسکن

پیش بینی شدت بارش باران در خراسان رضوی

رمزگشایی 39 فقره سرقت کابل های برق فشار قوی در مشهد

خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه 14 اردیبهشت