پیام خراسان

آخرين مطالب

چه کسی باید جلوی ریزش ساختمان‌ها را بگیرد؟ مقالات

  بزرگنمايي:

 پیام خراسان- در این گزارش مهندس مجید فرجامی، کارشناس حوزه ساختمان‌سازی عنوان کرده بود که در این حادثه شهرداری مقصر است زیرا پس از اینکه مهندس ناظر در این رابطه به شهرداری اطلاع‌رسانی می‌کند، اقدامی از جانب شهرداری صورت نمی‌گیرد؛

«مهندس ناظر آن پروژه در اواخر خرداد ماه از پروژه بازدید کرده و متوجه شده که ساختمان مجاور این گود که به صورت قولنامه‌ای‌ساز بوده است در وضعیت خطرناکی قرار دارد. در نتیجه مهندس ناظر از همکار طراح خود می‌خواهد تا نسبت به طراحی سازه نگهبان برای آن اقدام کند. مهندس ناظر کار خود را به درستی انجام داده، تا قبل از حادثه و حدود 25 خردادماه بازدیدهای به موقع داشته و در 30 خرداد مهندس طراح، نقشه سازه نگهبان را ارائه می‌دهد. مهندس ناظر در تاریخ 4 تیر از پروژه بازدید می‌کند و متوجه می‌شود که طرحی که داده شده است اجرا نشده و در واقع کاریکاتوری از طرح اجرا شده است. به دلیل اینکه احتمال خطر بالا بوده است با نامه‌ای به شهرداری در خصوص وضعیت موجود و ناایمن بودن گود و ساختمان مجاور گزارش و اقدامات لازم را انجام می‌دهد، اما شهرداری هیچ اقدامی انجام نداده و این مهندس ناظر طی بازدیدهایی که از پروژه داشت دوباره به شهرداری مراجعه می‌کند و شهرداری همچنان اقدامی نمی‌کند تا در نهایت در 23 تیرماه ساختمان مجاور فرو می‌ریزد. با اینکه همکار ما در این حادثه مقصر نبوده اما خانه مردم خراب شده است که در این خصوص شهرداری ترک فعل کرده است».

همچنین جواد بنائیان، رئیس اداره نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری منطقه 2 مشهد نیز مالک و مهندس ناظر را مقصر این حادثه اعلام کرده بود: «نظارت بر حسن انجام کار مجری و مالک بر عهده مهندس ناظر است. مطمئنا مهندس ناظر این پرونده طرح استحکام را به مالک داده است ولی مالک اجرا نکرده است. بنابراین از نظر شهرداری مالک و مهندسین ناظر در پرونده مقصر این حادثه هستند». 

مجید فرجامی کارشناس حوزه ساختمان‌سازی در گفت‌وگو با ایسنا و در پاسخ به موارد مطرح شده توسط رئیس اداره نظارت بر ساخت و سازهای شهرداری منطقه 2مشهد عنوان کرد: صحبتی که نماینده شهرداری منطقه 2 گفته کاملا اشتباه است و گویا به قوانین اشراف ندارند. در ماده 55 قانون شهرداری‌ها صراحتا گفته می‌شود که شهرداری چه وظایفی دارد و جدای از آن مهندس ناظر 18 روز قبل از حادثه آخرین نامه خود را که مبنی بر توقف کار و ایمن‌سازی گود بوده را داده و شهرداری در این 18 روز هیچ اقدامی انجام نداده است. اگر توقع این است که مهندس ناظر شخصا و راسا جلوی کار را بگیرد می‌توانستیم بگوییم که مهندس ناظر اقدامی نکرده است اما شهرداری خود بر این مسئله واقف است که مهندس ناظر چنین اختیاراتی را ندارد و فقط شهرداری می‌تواند این کار را انجام دهد.

مهندس ناظر وظیفه انجام کار اجرایی در ساختمان را ندارد

وی با تاکید بر اینکه مهندس ناظر وظیفه انجام کار اجرایی در ساختمان را ندارد، خاطر نشان کرد: وظیفه مهندس ناظر به صورت مشخص مطابقت نقشه‌ها با عملیات اجرایی و گزارش به مرجع صدور پروانه و سایر مراجع ذی‌ربط است. در اینجا مهندس ناظر گزارش خود را داده است، رفع و رجوع مسئله با مالک بوده است و به دلیل اینکه مالک مسئله را رفع و رجوع نکرده مهندس ناظر از شهرداری خواسته که جلوی عملیات را بگیرد و نسبت به ایمن‌سازی گود اقدام کند که شهرداری این کار را نکرده است.

این کارشناس حوزه ساختمان‌سازی افزود: اگر مهندس ناظر گزارش به موقع نمی‌داد مهندس ناظر هم مقصر بود اما در این پرونده مهندس ناظر به موقع گزارش خود را اعلام کرده است.

فرجامی یادآور شد: پیشنهاد من این است که شورای شهر از طریق اساتید دانشگاه و بستن قرارداد با مراکز آموزشی معتبر نسبت به آموزش پرسنل شهرداری در این خصوص و در این موارد اقدام کنند. وقتی آموزش دیده نباشند و آگاهی و اطلاعات لازم را نداشته باشند به راحتی از این موارد می‌گذرند و تصور می‌کنند افراد دیگری مثل مهندسین ناظر وظیفه برخورد با چنین تخلفاتی را دارند که متاسفانه خروجی آن چنین حوادثی می‌شود. خوشبختانه این حادثه خسارت جانی به همراه نداشته است ولی امکان دارد در صورت چنین اتفاقاتی افراد دچار جراحات شدید و حتی فوت شوند. بنابراین این نیاز وجود دارد که ارگان‌هایی مثل شهرداری پرسنل خود را آموزش دهند.

با توجه به اینکه شورای شهر مشهد ناظر بر عملکرد شهرداری‌ست، به سراغ حمید ضمیری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر رفتیم تا پاسخ شورا را در رابطه با این حادثه جویا شویم.  

 رفع نقص و ایمن‌سازی هرگونه بنا یا گود خطرناک بر عهده شهرداری است

 رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر مشهد در رابطه با این موضوع عنوان کرد: به استناد ماده 55 قانون شهرداری‌ها رفع هرگونه بنای خطرناک یا گودهای خطرناک برعهده شهرداری است. یعنی شهرداری باید به مالک اخطار دهد و اگر مالک اقدامی در این خصوص انجام نداد، شهرداری باید راسا ورود کند و هزینه‌ای که انجام می‌دهد به علاوه درصدی بالاسری از مالک وصول کند. بنابراین چیزی که اشاره شد به طور مسلم چه بنای خطرناک باشد چه گود خطرناک وظیفه شهرداری است که جلوگیری، رفع نقص و ایمن‌سازی کند.

وی خاطرنشان کرد: خسارت دیدگان می‌توانند در این خصوص ادعا کنند و همچنین دستگاه‌های نظارتی نیز می‌توانند ورود کنند تا ببینند آیا شهرداری وظیفه خود را به درستی انجام داده است یا خیر. حتی با در اختیار داشتن کد نوسازی و اطلاعات بنا، شورای اسلامی شهر نیز می‌تواند در این مورد ورود کند. ما مکاتبات بسیار متعددی با شهرداری‌ها در مورد رفع خطر از بناهای ناایمن و از جمله گودهای ناایمن داشته‌ایم. اگر در جایی این وظایف شهرداری عمل نشده باشد، معاونت نظارت شورا می‌تواند در این خصوص پیگیر باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/594842/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش 7 درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی

یک پژوهش: تفاوت عمیقی بین زنان و مردان در مورد علل بیماری و مرگ زودرس وجود دارد

آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است

مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد

چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟

پوچتینو: اولین بار است که در این فصل خوشحالم!

کار ترانشه حاجی آباد به دستگاه قضا رسید

سرویس‌دهی رایگان خط‌ 2 قطارشهری مشهد

سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت

بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه

معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است

حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج

راز ماندگاری پیکه در فوتبال؛ عشق به بارسا!

مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده

نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان

حمله مقاومت اسلامی بحرین به بندر ایلات برای اولین بار

لزوم بهره‌گیری از نظر سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری‌های قانونی مرتبط با مناطق آزاد

دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود

افتتاح پروژه حرم تاحرم و پمپاژ آبرسانی به 8 روستای بردسکن

قیمت جدید تخم‌مرغ؛ هر شانه چند؟

آبگرفتگی برخی از معابر شهر بیرجند در پی بارندگی امشب

پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی

خراسان رضوی میزبان آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن است

عملیات مقاومت اسلامی بحرین علیه «ایلات» برای نخستین بار

گاز به پاسگاه‌های مرزی خراسان جنوبی رسید

حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک‌خان مشهد

تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی

با استقرار دولت سیزدهم، توجه ویژه‌ای به جامعه کارگری شد

مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد

جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان

قیمت انواع شکر بسته بندی موجود در بازار

بیمه دی یکی از فرصت های خوب سرمایه گذاری در سال 1403

معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی: ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی

اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام‌جعفرصادق(ع)

آمادگی سرمایه گذار برای ساخت مدرن ترین شهربازی در نیشابور

افتتاح آسفالت جاده بین راهی مزارع از گلزار شهدای گمنام شهرآباد

مقام مسئول: کانال های تلگرامی دنبال سود جویی و بهم ریختن بازار ارز بودند

ضرورت تربیت و پرورش نیرو علیه استکبار جهانی

برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد

دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد

گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی

محققان چهره یک زن نئاندرتال زاگرسی که 75 هزار سال پیش می‌زیسته را بازسازی کردند

تحویل غرفه‌های ناشران نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آغاز شد

شرایط دومین حراج سکه در سال 1403 اعلام شد

نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی

هلال احمر آماده باش است

اقدام ویژه دستگاه قضایی زرند در حمایت از طرح عفاف و حجاب

تزریق فرهنگ استکباری برای جلوگیری از پیشرفت است

131 واحد صنفی در مشهد پلمب شدند