این ادویه مفید برای پوست با خاصیت ضد پیری
مقالات
بزرگنمايي:
پیام خراسان- ساره حسینی، عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
خراسان جنوبی در گفت و گو با ایسنا گفت: گیاه زعفران جزو گیاهان دارویی و
بومی استان خراسان جنوبی و از قدیمیترین، با ارزشترین و گرانترین
ادویههای جهان است که به خواص متنوع و خارق العاده آن به دفعات اشاره
شدهاست.
وی افزود: از زعفران عمدتا به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده معطر در
غذاهای سنتی و فراورده غذایی استفاده میشود و خواص درمانی آن کمتر مورد
توجه قرار گرفته است.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی
اظهار کرد: ترکیبات اصلی و مهمترین ترکیبات موجود در زعفران آلدهیدها
(پیکروکروسین و سافرانال) و فلاونوئیدها (کروستین و کروسین) هستند که
میتوانند عامل ایجاد کننده طیف وسیعی از خواص بیولوژیکی زعفران باشند.
حسینی با اشاره به اینکه عصاره و تنتور زعفران قرنهاست در طب سنتی برای
درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، ادامه داد: کلالههای
زعفران منبع طبیعی آنتی اکسیدان گلوتاتیون است که با تاثیر مثبت بر کبد در
سم زدایی بدن از طریق خنثی کردن رادیکالهای آزاد و کمک به حذف سموم، نقش
مهمی ایفا میکند.
وی تصریح کرد: مصرف منظم زعفران
میتواند خطر ابتلا به بیماری دیابت را کاهش دهد همچنین براساس تحقیقات
انجام شده مشخص شده است ترکیبات موثره زعفران اثرات ضد دیابتی داشته و
میتوانند عوارض دیابت را نیز درمان کند.
عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی
با اشاره به اینکه زعفران دارای خواص آنتی اکسیدانی است و مصرف آن در کاهش
اسپاسم، کمک به هضم غذا و همچنین تقویت اشتها نیز موثر است، اظهار کرد:
زعفران نشاط آور، آرام بخش، ضد نفخ و معرق بوده و سطح کلسترول را در حد
سالم نگه می دارد.
وی ادامه داد: مصرف دوز بالای زعفران با تاثیر بر هورمونهای رحم ممکن
است باعث آسیب به جنین شود و احتمال سقط جنین را افزایش دهد، بنابراین در
بارداری توصیه میشود با مشورت با پزشک از این ادویه استفاده شود.
وی یادآور شد: کلاله های قرمز رنگ زعفران را به صورت دم کرده به عنوان
دمنوش یا همراه چای و یا به عنوان ادویه در وعدههای غذایی میتوان مصرف
کرد.
حسینی با اشاره به اینکه محققان 5
گرم زعفران را به عنوان یک دوز سمی در نظر میگیرند، خاطرنشان کرد: مصرف
بیش از 1 گرم زعفران در روز به طور کلی بیخطر است، اما مصرف بیش از حد آن
میتواند سمی باشد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/600261/