پیام خراسان

آخرين مطالب

دولت زیر بار همسان‌سازی حقوق می‌رود؟ مقالات

دولت زیر بار همسان‌سازی حقوق می‌رود؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان -  به گزارش قدس آنلاین، براساس آنچه گفته می‌شود اجرای کامل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان رقمی افزون بر 200 هزار میلیارد تومان نیاز دارد و این رقمی قابل توجه برای دولتی است که هم‌اکنون و در سال جاری با کسری 300 هزار میلیارد تومانی بودجه مواجه است. در همین زمینه گفت‌وگویی داشتیم با کارشناسان و نمایندگان مجلس در خصوص ابعاد پیدا و پنهان این مصوبه و چالش‌های اجرایی آن.
حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با قدس با اشاره به‌اینکه همسان‌سازی یک نوبت در گذشته البته به‌صورت ناقص اجرا شد، هدف اصلی این سیاست را واقعی شدن درآمد بازنشسته‌ها متناسب با شرایط اقتصادی و متناسب با افراد شاغل در کشور دانست.
وی ضمن بیان اینکه این امر از تنزل درآمد افراد براساس دستمزدشان جلوگیری می‌کند، ابراز کرد: همسان‌سازی سال گذشته هم برای کارکنان دولت و هم نیروهای مسلح و تأمین اجتماعی اجرا شد، اما به‌صورت ناقص. در حال حاضر هم اعتراض‌های بسیاری در گروه‌های مختلف بازنشستگی وجود دارد، چراکه فاصله معناداری بین بازنشستگان نیروهای مسلح و کارکنان شاغل وجود دارد و در میان بازنشستگان تأمین اجتماعی هم همسان‌سازی متناسب با زمان خودش به‌درستی اجرا نشد.
این کارشناس اقتصادی اختصاص 90 درصد از دستمزد یک فرد شاغل به‌بازنشسته را مبنای برنامه همسان‌سازی فعلی خواند و تصریح کرد: واقعیت این است که برنامه هفتم هنوز نهایی نشده، اما پیشنهادهایی که برای آن مطرح شده این است که بتوانند در یک دوره سه ساله؛ سال اول برنامه 40درصد و در سال دوم و سوم هم 30درصد به‌حقوق بازنشستگان(که البته تأمین اجتماعی فعلاً در آن مطرح نیست) اضافه کنند تا حقوق‌ها واقعی شود.
حاج‌اسماعیلی تأکید کرد: مشکل این است که الزامی برای اجرای این برنامه وجود ندارد و در کشور ما باوجود اینکه دولت‌ها در نوشتن برنامه نقش داشتند، اما در اجرا پایبندی لازم را ندارند و یا بهانه‌های مختلفی ازجمله تأمین منابع مالی را مطرح کرده و می‌کنند و دلیل اینکه قانون همسان‌سازی پیش از این اجرایی نشد هم این بود که یا دولت‌ها نمی‌پذیرفتند یا اعتقادی نداشتند و یا منابع آن در بودجه سالانه دیده نشده بود.
وی به‌احتمال ادامه این مشکل در آینده هم اشاره کرد و علت اصلی آن را در وجود تورم دانست و گفت: تورم سالانه اجازه همسان‌سازی به‌صورت یکباره را نمی‌دهد و چنانچه بخواهیم هرسال همسان‌سازی کنیم باید ارزیابی دقیقی درخصوص نرخ تورم داشته باشیم.
این کارشناس بازار کار افزود: باوجود اینکه این مصوبات را به‌فال نیک می‌گیریم، اما معتقدم هیچ پشتوانه‌ای برای تحقق آنان وجود ندارد و تا زمانی که سازمان‌های نظارتی یا دولت‌ها متعهد به‌پاسخ‌گویی درخصوص اجرای قانون نشوند، نمی‌توانیم اطمینان داشته باشیم این قوانین اجرایی می‌شوند.
حاج‌اسماعیلی تأکید کرد: به‌هر حال ریشه اصلی مشکلات در زیرساخت‌های اقتصادی است، بنابراین به‌نظر می‌رسد به‌جای تصویب این قوانین باید بکوشیم زیرساخت‌های اقتصادی به‌گونه‌ای شوند که تورم تک رقمی شود تا هر روز مجبور نشویم دستمزد را افزایش دهیم و در عین حال ثبات در عرصه سیاست‌های اقتصادی داشته باشیم.
این کارشناس اقتصادی در خصوص اثرات تورمی این مصوبه ضمن انحرافی دانستن بحث تورم در این موضوع، ابراز کرد: طبق نظر بسیاری از کارشناسان، تورمی که از محل افزایش حقوق و دستمزدها حاصل می‌شود در تولید ناخالص کشور بیشتر از 16 تا17 درصد نیست.
وی یادآور شد: ساختار اجرای کشور ما به‌دلایل متعددی تورم‌زاست و یکی از دلایل این است که اقتصاد در اختیار دولت است و ما وابسته به ‌درآمدهای نفتی هستیم؛ درآمدهایی که با نوسان‌های مختلف و شوک‌های اقتصادی و سیاسی جابه‌جا می‌شوند که خود این‌ها ایجاد تورم می‌کند، بنابراین باتوجه به‌اینکه منابع این‌ها پایدار نیست، زمانی که در بودجه دیده می‌شوند و در ادامه درآمد بدست آمده از نفت تغییر می‌کند، کمبود به‌وجود می‌آید و در ادامه دولت مجبور به ‌تأمین این هزینه‌ها از محل اوراق و یا استقراض از بانک مرکزی می‌شود و این خود ایجاد تورم می‌کند. 
رمضانعلی سنگدوینی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه در برنامه ششم هم دیده شده بود حقوق بازنشستگان 90درصد حقوق شاغلین باشد؛ اما اجرایی نشد، تحقق این مصوبه را ضروری و مهم خواند و ابراز کرد: باتوجه به‌اینکه این افراد هزینه زندگی و درمان بالایی دارند، بنابراین مجلس در برنامه توسعه هفتم به‌این فکر افتاد که برای بازنشستگان برنامه‌ریزی کند.
وی ادامه داد: 22 آبان ماه در کمیسیون تلفیق مصوب شد طی این حکم حقوق و مزایای (به جز اضافه‌کاری و مأموریت) بازنشستگان باید 90درصد حقوق شاغلین باشد. به‌طوری که قرار است در سال اول برنامه هفتم 40درصد، سال دوم 30درصد و در سال سوم هم 30درصد به‌حقوق اضافه شود.
سنگدوینی ابراز کرد: در طول بررسی مصوبه برخی همکاران اشکالاتی وارد کردند که البته بحق بود به‌طور مثال در قسمتی از حکم نوشته شده بود «حقوق متوسط» و با توجه به‌اینکه ممکن بود وجود این عبارت سبب شود حقوق برخی بازنشستگان کاهش یابد، بنابراین باید اصلاح می‌شد، همچنین بازنشستگان تأمین اجتماعی هم در حکم نیامده بود که البته این‌ها هم اضافه می‌شود؛ هرچند این مسئله باید در هیئت امنای تأمین اجتماعی مصوب شود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با بیان اینکه این مصوبه ضمانت اجرایی دارد و درصورت اجرایی نشدن مجلس دنبال خواهد کرد، درخصوص منابع درآمدی مصوبه هم خاطرنشان کرد: اینکه درآمد دولت از کجا و به‌چه شکل باشد، دیده شده است.


لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/608760/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسدود شدن برخی محور‌های مواصلاتی خراسان جنوبی

باران در خراسان رضوی شدت می‌گیرد

امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان

آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد

مسدود شدن جاده خوسف - معدن قلعه زری

اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد

آخرین وضعیت تردد در جاده های شمال ؛ شلوغ یا خلوت، بارانی یا خشک؟

کیفیت هوای مشهد قابل قبول است

اکتشاف 4 ماده معدنی ارزشمند در خوسف

اشتغال 700 نفر در کارخانه‌های سیمان خراسان جنوبی

واکسیناسیون 1200 نفر از متقاضیان حج تمتع خراسان شمالی انجام شد

تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟

لحظه حمله موشکی مقاومت عراق به بئر السبع و تل آویو برای نخستین بار |‌ ویدئو

ویژگی مهم مرحله دوم انتخابات مجلس برای اولین بار در کشور

در چه حالتی دایناسورها بار دیگر به چرخه حیات برمی‌گردند؟

مناسبت روز، جمعه، 14 اردیبهشت

اولین واکنش دادستانی به پیدا شدن یسنای 4 ساله

نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول

روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری

پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر

پویش این خنده را فراموش نخواهیم کرد برگزار می‌شود

مست عشق ؛ علیرضا قربانی

کشف 103 گرم طلا مسروقه از مخفیگاه مالخر/ برملا شدن راز قتل پیرزن با سرقت طلاجات

کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان

جزئیات جدید از تقسیم استان تهران

پیکر شهید فانی روی دستان مردم شهرستان طبس + تصاویر

افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی

سکانس‌هایی از فیلم جنگل پرتقال

افزایش 7 درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی

یک پژوهش: تفاوت عمیقی بین زنان و مردان در مورد علل بیماری و مرگ زودرس وجود دارد

آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است

مقاومت اسلامی عراق برای اولین بار تل آویو را هدف قرار داد

چرا نمی‌توان بالای کوه اورست تخم مرغ آب‌پز کرد؟

پوچتینو: اولین بار است که در این فصل خوشحالم!

کار ترانشه حاجی آباد به دستگاه قضا رسید

سرویس‌دهی رایگان خط‌ 2 قطارشهری مشهد

سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت

بهار کتاب ایران/از افزایش اجاره غرفه‌ها تاابهامات حضور مهمان ویژه

معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است

حواشی ناتمام «حشاشین»، مهمان ویژه نمایشگاه کتاب و خبرهای جدیدی از حج

راز ماندگاری پیکه در فوتبال؛ عشق به بارسا!

مشت آهنین علیه خیزش دانشگاهیان آمریکا اثرگذار نیست/ فعال شدن بسیج دانشجویی این بار در ایالات متحده

نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان

حمله مقاومت اسلامی بحرین به بندر ایلات برای اولین بار

لزوم بهره‌گیری از نظر سرمایه‌گذاران در تصمیم‌گیری‌های قانونی مرتبط با مناطق آزاد

دستاوردهای متروی مشهد و اصفهان به اشتراک گذاشته می‌شود

افتتاح پروژه حرم تاحرم و پمپاژ آبرسانی به 8 روستای بردسکن

قیمت جدید تخم‌مرغ؛ هر شانه چند؟

آبگرفتگی برخی از معابر شهر بیرجند در پی بارندگی امشب

پایان پروژه آبرسانی به مجتمع کهنه جلگه خراسان شمالی