پیام خراسان
آرین‌منش:
تمام کشورهای دموکراتیک دنیا، شورای ناظر بر انتخابات دارند
سه شنبه 13 آذر 1397 - 10:34:51 AM
ایسنا
پیام خراسان - یک فعال سیاسی اصولگرا گفت: تمام کشورهای دموکراتیک دنیا یک شورای ناظر بر انتخابات خود دارند که ممکن است عناوین متفاوتی داشته باشد، اگر شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری گزینشی انجام ندهد، بیش از 100 نفر در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور خواهند داشت.
جواد آرین‌منش  با اشاره به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان در خصوص انتخاب شدن اعضای شورای نگهبان با انتخابات عمومی، اظهار کرد: شورای نگهبان یکی از مهم‌ترین نهادهای جمهوری اسلامی محسوب می‌شود و جایگاه بسیار ممتازی در انتخابات کشور ما ایفا می‌کند.
وی افزود: شورای نگهبان از یک ترکیب دو‌گانه برخوردار است که 12 عضو دارد و اعضا برای یک دوره 6 ساله اعضا انتخاب می‌شوند. نیمی از اعضا، فقهای شورای نگهبان هستند که انتخاب آن‌ها توسط رهبری صورت می‌گیرد و قانون اساسی اهداف شورای نگهبان را نیز مشخص کرده است. 6 نفر حقوقدان از رشته‌های مختلف حقوقی هستند که معمولا از بین حقوقدانان مسلمان به وسیله رئیس قوه‌قضاییه به مجلس معرفی و با رای مجلس انتخاب می‌شوند.
آرین‎منش بیان کرد: اینکه گفته می‌شود، ما حاضریم که با انتخابات به شورای نگهبان راه پیدا کنیم، یک نوع تظاهر به دموکراسی از سوی سخنگوی شورای نگهبان است، زیرا چنین چیزی عملا نیازمند اصلاح قانون اساسی بوده و اصلاح آن پروسه‎ای بسایر طولانی را می‌طلبد که تنها یک بار تاکنون اتفاق افتاده و اصلاحاتی در آن صورت گرفته است.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: اگر معنای این سخن این است که آنچه را که مردم انتخاب کنند، مورد تایید شورای نگهبان نیز خواهد بود، نقض غرض است که در آن صورت ما دیگر به شورای نگهبان نیازی نداشتیم. اگر قرار بود فیلتری تحت عنوان شورای نگهبان وجود نداشته باشد، عملا وجود شورای نگهبان ضرورتی نداشت.
وی خاطرنشان کرد: اگر ادعا این باشد که آنچه مردم انتخاب می‌کنند، مورد تایید شورای نگهبان است، ما خلاف آن را به صورت مکرر در انتخابات مختلف دیدیم. آخرین مورد انتخاب خانم مینو خالقی نماینده مردم اصفهان بود که بعد از انتخاب شدن توسط مردم، شورای نگهبان صلاحیت ایشان را رد کرد و مورد مناقشه برخی از نمایندگان قرار گرفت.
آرین‌منش با بیان اینکه عملا آنچه سخنگوی شورای نگهبان مطرح کردند، تعارفی بیش نیست، عنوان کرد: به این علت که این سخن گفتن از سوی رئیس قوه‌‎قضاییه و مجلس شورای اسلامی و از موضعی است که چنین تصمیمی در مقام سخنگویی شورای نگهبان نیست.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: عمومی شدن انتخابات یعنی حذف شورای نگهبان، مستلزم بازنگری قانون اساسی است، البته این را باید در نظر داشت که تمام کشورهای دموکراتیک دنیا نیز یک شورای ناظر بر انتخابات خود دارند که ممکن است عناوین متفاوتی داشته باشد.
وی اضافه کرد: اگر شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری گزینشی انجام ندهد، عملا برگزاری انتخاباتی را خواهیم داشت که بیش از 100 نفر در عرصه انتخابات ریاست جمهوری حضور یافته و خود را عرضه خواهند کرد. باید نهادی صلاحیت‌های اولیه و عمومی این افراد را مورد بررسی قرار دهد. در قانون اساسی جمهوری اسلامی این وظیفه بر عهده شورای نگهبان محول شده است.
آرین‎منش بیان کرد: وقتی ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری شروع می‎شود، افرادی با شرایط مختلف که برخی مورد طنز و استهزا قرار می‌گیرند، خود را عرضه کرده و بیان می‌کنند که مدعی ریاست جمهوری هستند که چنین چیزی در عمل امکان‌پذیر نیست.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/118617/تمام-کشورهای-دموکراتیک-دنیا،-شورای-ناظر-بر-انتخابات-دارند
بستن   چاپ