پیام خراسان
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:
نیترات آب مشهد بالا است
يکشنبه 18 آذر 1397 - 21:24:11
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو هیئت علمی گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد گفت: آب مشهد دارای نیترات بسیار بالایی است و آلودگی‌های بسیاری در آن وجود دارد.
فخری شهیدی در گفت و گو با ایسنا- منطقه خراسان، در حاشیه نشست تخصصی ایمنی مواد غذایی میوه سبزی و فرآورده‌های آن پژوهشکده علوم صنایع غذایی خراسان رضوی، اظهار کرد: میوه و سبزیجات عموما از آب‌ فاضلاب تصفیه نشده آبیاری می‌شوند لذا دارای آلودگی‌های میکروبی و برخی شیمیایی هستند.
وی افزود: به طور کلی آلودگی‌ها به دو صورت است یا آلودگی بیولوژیک (میکروب) یا شیمیایی(فلزات سنگین همچون جیوه و سرب) و یا ناشی از آفت‌کش‌هایی است که در باغات و مزارع مورد استفاده قرار می‌گیرد. بسیاری از آلودگی‌ها جذب میوه و سبزیجات می‌شود و حتی با شست و شو رفع نخواهد شد.
عضو هیئت علمی گروه علوم صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: گلابی کمپوت شده از میوه گلابی سالم تر است علتش آن است که این میوه در کارخانه پوست‌گیری شده وسپس در آب جوش گذاشته شده و آنزیم کشی انجام می‌گیرد.
شهیدی در ادامه گفت: جوشاندن میوه سبب می‌شود که علاوه بر دفع بعضی از سموم آن، مواد مغذی موجود در آن نیز از بین برود. به طور کلی برای اینکه غذایی سالم داشته باشیم نیازمند کنترل از مزرعه تا خانه هستیم.
وی اضافه کرد: کنترل به شکل عدم استفاده از سموم در مزرعه و اعمال کنترل در مراحل برداشت، حمل‌ونقل، ذخیره سازی و توزیع است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/119555/نیترات-آب-مشهد-بالا-است
بستن   چاپ