پیام خراسان
40 سال آبادانی در درمیان
چهارشنبه 17 بهمن 1397 - 8:18:22 AM
ایرنا
پیام خراسان- این شهرستان با پنج هزار و 797 کیلومتر مربع و با جمعیت 53 هزار و 714 نفر از شمال به شهرستان قاینات، از جنوب به سربیشه، غرب به بیرجند و شرق آن با مرزی به طول 70 کیلومتر به استان شیندند افغانستان متصل است.
درمیان دارای سه بخش، 6 دهستان، چها نقطه شهری، 157 پارچه آبادی و 100 روستای بالای 20 خانوار و 93 روستای دارای دهیاری است که در سال 1384 از بخش به شهرستان ارتقا یافت.
محرومیت زدایی و برقراری عدالت بهترین ارمغان نظام جمهوری اسلامی از آغازین روزهای پیروزی انقلاب بود و تا به امروز این هدف به عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف انقلاب در مناطق محروم از جمله شهرستان مرزی درمیان دنبال شده است.
بهره مندی تمام شهرها و اکثر روستاهای درمیان از نعمت برق، توسعه زیرساخت ها، آب آشامیدنی،خانه بهداشت، گاز طبیعی و تلفن ثابت و همراه نمونه ای از جمله خدماتی است که مدیران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای مردم منطقه به برکت نظام اسلامی فراهم کرده اند.
اگرچه ممکن است هنوز برخی کمبودهای زیرساختی در برخی روستاها و مناطق مرزی و دور افتاده درمیان وجود داشته باشد اما با مقایسه منصفانه خدمات نظام با قبل از انقلاب به این نتیجه می رسیم که انقلاب اسلامی در پیمودن اهداف و ارائه خدمات در مناطق محروم موفق بوده است.

**پرداخت ماهیانه یک میلیارد تومان مستمری به مددجویان
مدیر کمیته امداد درمیان گفت: ماهیانه حدود یک میلیارد تومان مستمری به مددجویان زیر پوشش کمیته امداد شهرستان پرداخت می شود و در حال حاضر بیش از 4 هزار خانوار زیرپوشش کمیته امداد درمیان هستند.
احمد بصیری پور بیان کرد: کمیته امداد امام خمینی(ره) مولود انقلاب اسلامی است و در مجموع این چهل سال به بلوغی در خدمات رسیده که بر اساس رسالت و ماموریت اصلی خود که رسیدگی به فقرا و مستضعفان است، همواره خدمات ارزنده ای را برای این قشر انجام داده است.
وی افزود: اکنون در شهرستان یک هزار و 300 حامی به 325 یتم کمک مالی می کنند و سالانه بیش از 100 نوعروس از این نهاد کمک جهیزیه دریافت می کنند.

**احداث راه آسفالته برای 84 روستا
مدیر راه و شهرسازی درمیان هم گفت: در این شهرستان 99 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد که از این تعداد 84 روستای از راه آسفالته مناسب برخوردار هستند و هم اکنون جاده هشت روستای دیگر نیز در حال احداث است.
محمد امین بیدار افزود: در مجموع یک هزار و 325 کیلومتر راه اصلی، فرعی و روستایی در این شهرستان وجود دارد که از این مقدار 676 کیلومتر بعد از انقلاب اسلامی احداث و آسفالت شده است.

** تمام روستاهای بالای هفت خانوار درمیان برق دار است
مدیر شرکت توزیع برق درمیان هم گفت: بعد از انقلاب اسلامی اهالی 142 روستای شهرستان از نعمت برق برخوردار شدند که از این تعداد برق رسانی به چهار روستای با استفاده از پنل خورشیدی انجام شده است.
محمد جمالی راد افزود: 100 درصد جمعیت شهری درمیان از نعمت برق برخوردار هستند و برق رسانی به تمام روستاهای بالای هفت خانوار درمیان نیز انجام شده که این اقدامات از برکات نظام اسلامی به مردم این خطه مرزی است.

**اجرای 2150 هکتار سامانه نوین آبیاری در درمیان
مدیر جهاد کشاورزی درمیان نیز گفت: بعد از انقلاب اسلامی 2 هزار و 150 کیلومتر سامانه نوین آبیاری در شهرستان اجرا شده که از این مقدار یک هزار و 200 کیلومتر آبیاری تحت فشار و 950 کیلومتر آبیاری کم فشار است.
وحید ضیائیان احمدی افزود: همچنین در این مدت 300 رشته قنات مرمت شده و 80 باب استخر ذخیره آب و 45 باب آبشخوار احداث شده است.
وی با بیان اینکه درمیان دومین تولید کننده گوشت سفید در خراسان جنوبی است، اضافه کرد: 185 واحد پرورش مرغ گوشتی دارای پروانه بهره‌برداری فعال است که سالانه حدود 10 هزار تن گوشت سفید در شهرستان تولید می شود.

**96 درصد مردم درمیان باسواد هستند
مدیر آموزش و پرورش درمیان نیز گفت: اکنون 96 درصد گروه سنی 10 تا 49 سال شهرستان باسواد هستند.
نجف علی مقیمی افزود: بعد از انقلاب اسلامی یک هزار و 600 کلاس درس در شهرستان هوشمند سازی شده است.
وی عنوان کرد: اکنون به برکت انقلاب اسلامی بیش از 11 هزار دانش آموز زیرنظر یک هزار و 200 فرهنگی در درمیان در حال تحصیل هستند و کلاس های درس برای حداقل سه دانش آموز نیز در مناطق عشایری برگزار می شود.
مقیمی بیان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی 10 خوابگاه شبانه روزی، سه مرکز آموزش استثنایی و تعدادی هنرستان در 20 رشته تحصیلی در شهرستان احداث و راه اندازی شده است.

**برخورداری 94درصدی جمعیت درمیان از نعمت گاز
فرماندار درمیان نیز   گفت: این شهرستان تجلی گاه وحدت اسلامی در خراسان جنوبی است، وحدت مردمان این خطه به برکت انقلاب اسلامی تقویت شده و مرزنشینان درمیانی در سایه همدلی و حرکت در خط ولایت همواره در تمام صحنه‌ها وحدت خود را به نمایش می گذارند.
محمد بشیری زاده عنوان کرد: کارخانه سیمان باقران از ظرفیت های بزرگ صنعتی شهرستان است که موجب توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه شده و احداث این طرح بزرگ از خدمات نظام در این خطه مرزی است.
وی گفت: بعد از انقلاب اسلامی سد مخزنی اسدیه (رزه) با حجم ذخیره آب 24 میلیون مترمکعب در نواز مرز احداث شده و در راستای معیشت مرزنشینان شهرستان 200 هکتار از اراضی پایین دست این سد به روستاییان منطقه واگذار شد.
بشیری زاده افزود: همچنین به برکت انقلاب اسلامی زیرساخت های مجتمع گلخانه ای، مجتمع دامپروری، شهرک صنعتی شهرستان برای سرمایه گذاری ایجاد شده است.
وی ارتقای شاخص های بهداشتی را از دیگر خدمات نظام در این منطقه محروم ذکر کرد و گفت: به برکت نظام اسلامی بیمارستان 24 تختخوابی خاتم الانبیاء اسدیه، 10 مرکز بهداشتی، 34 خانه بهداشت، پنج پایگاه بهداشتی با 330 نفر کادر درمانی و 17نفر پزشک عمومی و 6 پزشک متخصص در حال خدمت رسانی به مردم شهرستان هستند.
فرماندار درمیان عنوان کرد: به برکت انقلاب عملیات گازرسانی به 94 درصد شهرها و روستاهای شهرستان درمیان انجام شده است.
بشیری زاده افزود: تاکنون عملیات گازرسانی به چهار شهر، 69 روستا و 52 واحد صنعتی درمیان با اعتبار 133 میلیارد و 160 میلیون تومان اجرا شده است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/136599/40-سال-آبادانی-در-درمیان
بستن   چاپ