پیام خراسان
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی:
باید بتوانیم روش‌های درست مصرف آب را نهادینه کنیم
پنجشنبه 25 بهمن 1397 - 23:10:07
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی گفت: سرانه آب در کشور نسبت به دنیا پایین است بدین گونه که سرانه آب کشور 1300 لیتر است در حالی که این عدد برای جهان 7000 لیتر بوده که میزان کمی از این سرانه متعلق به ایران است. امیواریم با اجرای این طرح‌ها صرفه‌جویی، روش‌های مصرف درست آب و استفاده از تجهیزات و امکانات مناسب را نهادینه کنیم و در ادامه با مشکلات کمتری مواجه باشیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، قاسم‌علی خدابنده در نشست تفاهم‌نامه امضای نجات آب که در اداره کل آموزش و پروش استان خراسان رضوی صورت گرفت، اظهار کرد: اهمیت آب در زندگی بشر بر کسی پوشیده نیست. از ابتدای تاریخ آبادانی و شهرسازی در کنار منابع آب اتفاق افتاده‌است. بهترین و برترین شهرهای جهان، شهرهایی هستند که در جوار دریاها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها واقع شده‌اند. چه در حوزه ارائه خدمات و چه در حوزه صنعت، آب منبعی برای اشتغال و درآمدزایی محسوب می‌شود. کشور ایران در منطقه خشک، نیمه‌خشک و کم‌باران قرار گرفته و به همین دلیل میزان بارندگی‌ها کم است و بعد از انقلاب موضوع برداشت و بهره‌برداری از آب‌های سطحی و روان مطرح شد.
وی ادامه داد: از طرفی در خصوص طرح‌های مربوط به آبخیزداری باید گفت یا به خوبی به آن عمل نشد و یا نتوانستیم آن در جایی که لازم است را اجرایی کنیم و از حداقل بارش در استان خراسان رضوی و شهر مشهد استفاده کنیم. در مناطقی از استان و شهر مشهد که کشاورزی در آن‌جا رونق داشت، به دلیل کمبود آب، این صنعت بعضا تعطیل شده‌است. در 40 سال گذشته جمعیت کشور دو برابر شده اما میزان مصرف آب بیشتر از جمعیت کشور افزایش یافته و با کمبود آب کشور با بحران جدی آب مواجه است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بیان کرد: چند سال است که می‌گویند جنگ آینده در دنیا بر سر آب است و کشوری که با کمبود آب مواجه باشد به مشکل برمی‌خورد. انسان در تاریخ نشان داده هر زمان که در تنگنا قرار گرفته نبوغ، خلاقیت و استعدادهایش شکوفا می‌شود و راهکارهایی ارائه می‌دهند تا بتوانند از این تنگنا خارج شوند. در زمینه آب اقدامات خوبی در کشور انجام شده اما کافی نیست.
خدابنده تشریح کرد: 7 درصد از مصارف آب در ایران مربوط به مصارف خانگی و 93 درصد هم به مصارف صنعتی و کشاورزی تعلق می‌گیرد که این رقم حاکی از این موضوع است که باید راهکارها در حوزه صنعت و کشاورزی تغییر کند. در صنایعی که حجم زیادی آب مصرف می‌کنند اصلاح سیستم‌ها، تجهیزات و ماشین‌آلات می‌تواند این عدد را کاهش دهد اما در مصارف خانگی مشکل چندانی نداریم. صرفه‌جویی به میزان 20 درصد در مصارف خانگی جلوه چندانی ندارد اما اگر همین میزان صرفه‌جویی در صنعت و کشاورزی انجام شود، تاثیر زیادی در حجم آب کشور خواهد داشت.
وی گفت: سرانه آب در کشور نسبت به دنیا پایین است بدین گونه که سرانه آب کشور 1300 لیتر است در حالی که این عدد برای جهان 7000 لیتر بوده که میزان کمی از این سرانه متعلق به ایران است. امیواریم با اجرای این طرح‌ها صرفه‌جویی، روش‌های مصرف درست آب و استفاده از تجهیزات و امکانات مناسب را نهادینه کنیم و در ادامه با مشکلات کمتری مواجه باشیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسن رضوی عنوان کرد: قرار است در دوره‌های توانمندسازی دبیران درس انسان و محیط زیست در کلاس‌ها ارائه شود و به کمک اجرای طرح نجات آب که آموزش به دانش‌آموزان و همکاران است در سطح جامعه حرکتی اجتماعی کنیم تا در مصرف آب صرفه جویی شود. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/137920/باید-بتوانیم-روش‌های-درست-مصرف-آب-را-نهادینه-کنیم
بستن   چاپ