پیام خراسان
رباتی که مواد منفجره را بازیافت می‌کند
پنجشنبه 9 اسفند 1397 - 17:10:09
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - محققان لابراتوار سندیا در آمریکا برای اولین‌بار موفق به طراحی و ساخت ربات هوشمندی شدند که مواد منفجره غیرقابل استفاده را خنثی کرده و فلز باقی‌مانده آنها را برای بازیافت آماده می‌کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اسپکتروم، ایالات متحده آمریکا بیش از هر کشوری در جهان بمب و مواد منفجره تولید می‌کند. به گفته کارشناسان فعال در حوزه تجهیزات نظامی، میزان تولید مواد منفجره در آمریکا آنقدر زیاد است که حتی نمی‌توان آنها را استفاده کرد، بنابراین با گذشتن تاریخ مصرف باید آنها را با یک مکانیسم هوشمند و فاقد خطر بازیافت کرد.
مواد منفجره مثل نارنجک، گلوله‌های توپ و فشنگ دارای تاریخ مصرف مشخصی هستند که پس از تاریخ اعلام شده از سوی کارخانه سازنده دو راهکار باقی می‌ماند؛ راهکار اول انبارکردن آنها تا زمان مشخص، راه دوم منفجر کردن آنها است.
اخیرا راه سومی نیز اضافه شده که همان راه بازیافت است. از آنجایی‌که انجام عمل بازیافت برای انسان بسیار خطرناک است و هر لحظه احتمال انفجار وجود دارد، بنابراین برای بازیافت آنها نیاز به فناوری رباتیک و هوش مصنوعی است.
اخیرا محققان این مرکز اقدام به ساخت ربات هوشمندی کرده‌اند که قادر است تا راکت‌های ام 26 را بازیافت کند.
هر راکت ام 26 در قسمت سر جنگی دارای 644 میکرو نارنجک ضد نفر است که پس از انفجار کلاهک اصلی در ارتفاع مشخص به زمین می‌رسند.
این نارنجک‌ها در محدوده‌ای به وسعت چند صد متر مربع پراکنده می‌شوند و پس از برخورد با زمین منفجر می‌شوند.
به گفته مقامات نظامی در هر ماموریت حداقل 6 عدد راکت ام 26 شلیک می‌شود تا در مجموع 3864 بمب در مساحت نیم کیلومتر مربع هر جنبنده‌ای را با خاک یکسان کند.
برای بازیافت این بمب‌های بسیار خطرناک لازم است که فناوری رباتیک به کمک انسان بیاید. در حال حاضر ربات تولید شده در لابراتوار سندیا مشغول به بازیافت این بمب‌های خطرناک است و روزانه دو عدد از بمب‌های ام 26 را خنثی و بازیافت می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/140979/رباتی-که-مواد-منفجره-را-بازیافت-می‌کند
بستن   چاپ