پیام خراسان
اثرات ناشی از کاربست مدیریت درست منابع آب در کشور را تبیین نکرده‌ایم
دوشنبه 13 اسفند 1397 - 1:46:21 PM
ایسنا
پیام خراسان- حسین انصاری امروز در مراسم بزرگداشت روز ملی آب که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: امروز روز ملی آب است و افرادی که دایه‌دار مدیریت آب و فاضلاب کشور و استان هستند، در این مراسم حضور ندارند و این بسیار بد است.

وی افزود: افرادی پای کار هستند که اثرات ناشی از مدیریت نامناسب ما آن‌ها را رنجانده، یا کشاورزانی هستند که همواره دغدغه داشته و یا افرادی که عمر خود را در حوزه صنعت گذاشته و تلاش کرده‌اند. اکنون مشخص می‌شود که دغدغه‌مند واقعی کیست و چه کسی دلش برای مملکت و آب می‌سوزد. امروز دغدغه‌های شما مشخص شد که به طور جدی پای کار ایستاده‌اید.

انصاری گفت: تلاش ما در دانشگاه فردوسی این است که در دانشگاه، دانشکده و گروه علوم‌مهندسی آب تا جایی که در توان داریم، در حوزه تخصصی کار کرده، دانشجویان مستعد را تربیت و با فعالان این حوزه همکاری کنیم. همچنین این مراسم‌ها و همایش‌ها را در دانشگاه برپا کنیم که بزرگداشت روز آب یکی از آن‌ها است. امسال سه یا چهار مورد همایش در این حوزه برگزار شده است، اما جایگاه علم مرتبط با آب در تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی تبیین نشده و بیش از نیم قرن است که جایگاه کالای باارزشی مانند آب در حوزه‌های مختلف و اثرات ناشی از کاربست مدیریت درست منابع آب در کشور و اثرات آن را تبیین نکرده‌ایم.

این استاد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه مسایل و موضوعاتی مرتبط با آب و مشکلاتی ناشی از کمبود آن وجود دارد، عنوان کرد: این امر موجب شده که مساله آب به یک بحران امنیتی تبدیل شود، البته این نگاه کمی اغراق‌آمیز است و این نگرانی موجب تصمیمات سریعی شده که خروجی مورد نظر به‌دست نیامده است. دانشگاه فردوسی برای گفت‌وگوی با نخبگان اعلام آمادگی می‌کند تا بتواند در حوزه‌های کشاورزی و فاضلاب گفت‌وگو کند.

معاون اداری و مالی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: دانشگاه فردوسی وظیفه خود می‌داند که توجه سیاست‌مداران، تصمیم‌گیران، تصمیم‌سازان و مدیران اجرایی کشور و استان را به نقش خبرگان و نخبگان در بازتعریف سیاست‌های اجرایی، تدوین راهبردهای مرتبط با منابع آب، نقش و کاربرد علم و دانش واقعی و حقیقی در مدیریت کلان و خرد منابع آب و استفاده از آن را در کشور جلب کند.

وی ادامه داد: امیدواریم همانطور که دانشگاهیان در گذشته تلاش فراوانی در حوزه علوم آب انجام داده‌اند، اکنون نیز تلاش کنند تا در خصوص آب، هوا، خاک، انرژی، اقتصاد، فرهنگ و به طور کلی محیط زیست گفت‌وگو کنیم، زیرا بحران‌های ناشی از این تاثیرپذیری می‌تواند منجر به یک بحران زیست‌محیطی و امنیتی شود. اگر دولتمردان و تصمیم‌سازان حوزه آب به این امر توجه کنند، به جایگاه و نقش واقعی مسائل مرتبط با آب و اهمیت جایگاه و نقش واقعی اطلاعات علم و دانش در چگونگی مدیریت آب واقف خواهیم شد. این مهم می‌تواند تاحدی از آلام حکمرانی نامناسب در حوزه آب کاسته و باعث بروز اقتصادی نوشکوفا در ایران شود.

انصاری خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر تنها به چگونگی کنار گذاشتن ریل به کارگیری مدیریت‌های سازه‌ای و مبتنی بر سازه شخصی و همکاری با افراد غیر متخصص پایان دهیم، آن را با علم، دانش و متخصصان متعهد ملی‌گرا جایگزین کنیم و توجه به آب را به عنوان یک کالای باارزش تغییر دهیم، شاهد مکانیزم‌های جدید مدیریت مشارکتی و شکوفایی فناوری نوین در این حوزه خواهیم بود که می‌تواند رشد اقتصادی کشور را تنظیم و میلیون‌ها شغل ایجاد کند، اما شرط اصلی اعتقاد قلبی و عمیق در فرهنگ سازمانی و اداری و توجه به علم، همکاری و مشارکت با مصرف‌کنندگان و متخصصان حوزه صنعت و منابع آب خواهد بود.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/141447/اثرات-ناشی-از-کاربست-مدیریت-درست-منابع-آب-در-کشور-را-تبیین-نکرده‌ایم
بستن   چاپ