پیام خراسان
ترویج فرهنگ کارآفرینی در دبیرستان، از عوامل پیشرفت کشوری مثل ژاپن است
سه شنبه 14 اسفند 1397 - 10:32:49
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - کارآفرین برتر تولید آلوئه‌ورا در کشور گفت: اولین کشوری که فرهنگ کارآفرینی را از سطح دبیرستان ترویج داد ژاپن بود و در سال 1958 وزارت آموزش و پرورش ژاپن طرحی را برای اشاعه فرهنگ کارآفرینی تحت عنوان سربازان فداکار اقتصادی ژاپن، پیاده‌سازی و اجرا کرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، امید عباس‌زاده امروز در جلسه کشف فرصت‌های کارآفرینی در حوزه آلوئه‌ورا با رویکرد مهندسی که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس طرحی در ژاپن، افراد از سطح دبیرستان‌ به مسئله کارآفرینی پرداخته و آموزش می‌بینند. این که هنگام تحصیل چگونه کار کنند و به دنبال کسب سود باشند و چگونه کشورشان را از وابستگی صنعتی رهایی بخشند. در واقع، ترویج فرهنگ کارآفرینی از دوره دبیرستان از عوامل موفقیت و پیشرفت کشوری مثل ژاپن است.
وی با بیان اینکه به تدریج مسئله کارآفرینی در ژاپن به سطح دانشگاه‌ها هم کشیده شد و اکنون در ژاپن بیش از 250 موسسه بزرگ کارآفرینی وجود دارد، افزود: بین سال‌های 1970 تا1992 میلادی بیش از 96 درصد نوآوری صنعتی که توانست موقعیت ژاپن را در اقتصاد جهانی به یک موقعیت برتر تبدیل کند توسط کارآفرینان صورت گرفته است. البته ناگفته نماند حمایت‌های دولت هم در این زمینه نقش مهمی داشته است.
این کارآفرین برتر تولید آلوئه‌ورا در کشور عنوان کرد: برای کارآفرینی، تعریف واضح و روشنی نمی‌توان یافت و کارشناسان مختلف در نقاط مختلف جهان تعریف‌های گوناگونی از کارآفرینی بیان کرده‌اند، اما در مجموع تمام آن‌ها به کسی کارآفرین می‌گویند که فردی خلاق، نوآور، مبتکر و منشا تحولات بزرگی در زمینه‌های تولیدی و خدماتی باشد. شرکت‌های بزرگ جهان برای حل مشکلات خود از کارآفرینی استفاده می‌کنند، به طوری‌که در ایالات متحده امریکا، سالانه بیش از یک میلیون فعالیت تجاری جدید شروع به کار می‌کند.
وی تشریح کرد: توجه به کارآفرینی و توسعه آن می‌تواند گام مثبتی در جهت ایجاد فضای مناسب جهت افزایش منابع ملی، کاهش نرخ بیکاری، تعامل ساختاری و توسعه در شهرها و روستاها باشد.
عباس‌زاده با بیان اینکه انگلیسی‌ها سه اصطلاح با نام‌های ماجراجو، متعهد و کارفرما را در مورد کارآفرین به کار می‌برند، تصریح کرد: از نظر آن‌ها کارآفرین فردی است که متعهد می‌شود مخاطره‌های یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی و اداره کند.
وی بیان کرد: در واقع کارآفرین، فردی است که نوآوری خاصی داشته باشد و این نوآوری می‌تواند به صورت ارائه یک محصول یا خدمت جدید، طراحی یک فرآیند نوین و یا نوآوری در رضایت مشتری و ... باشد. کارآفرینان در واقع به تغییر به عنوان یک مقوله تعیین کننده می‌نگرند، آن‌ها ارزش‌ها را تغییر می‌دهند و ماهیت آن‌ها را دچار تحول می‌کنند.
این کارآفرین برتر تولید آلوئه‌ورا در کشور با بیان اینکه کارآفرین فردی است که باعث خلق بینشی ارزشمند از هیچ می‌شود، اضافه کرد: آنها برای تحقق آینده‌ای روشن، قدرت ریسک‌پذیری خود را به کار می‌گیرند، به درستی تصمیم‌گیری می‌کنند و از این‌رو هر کس به درستی تصمیمی اتخاذ کند به نوعی کارآفرین تلقی می‌شود.
وی خاطر نشان کرد: به فرآیندی که بتواند با استفاده از خلاقیت، موضوع جدیدی را همراه با ارزشی جدید با استفاده از زمان، منابع، ریسک‌پذیری و به کارگیری همراهان به وجود آورد کارآفرینی می‌گویند و حتی گاهی اوقات کارآفرینی گروهی، سازمانی و یا دولت کارآفرین هم می‌تواند باشد و در یک جمله باید گفت که کارآفرینی عبارت است از فعالیتی هدفمند که شامل تصمیمات منسجم فرد یا گروهی از افراد برای ایجاد، توسعه و یا حفظ یک واحد اقتصادی است.
عباس‌زاده افزود: خلاقیت و نوآوری، همگرایی، ریسک‌پذیری، فرصت‌گرایی و فرصت‌شناسی، آینده‌نگری و دوراندیشی، انعطاف‌پذیری، اهل کار و عمل بودن، اعتماد به نفس، خودباوری و واقع‌بینی از جمله مشخصات یک کارآفرین است.
وی در خصوص مزایای کارآفرینی، اظهار کرد: کارآفرینی باعث ترغیب و تشویق به سرمایه‌گذاری، تحریک و تشویق به حس رقابت، تغییر و نوآوری، ایجاد اشتغال، بهبود بخشیدن به کیفیت زندگی و در نهایت موجب توزیع مناسب درآمد می‌شود.
این کارآفرین برتر تولید آلوئه‌ورا در کشور با اشاره به اینکه نکته اصلی و قابل توجه در این است که فرد کارآفرین بتواند کمبودها و کاستی‌های موجود در همان بخش را ببیند و در جهت ارتقا و بهبود آن قدم بردارد، مطرح کرد: یافتن راهکارهای اصلاح و افزایش بهره‌وری کشاورزی در کشور، تلاش و پشتکار برای ایجاد شغل مناسب در بخش کشاورزی، تکمیل چرخه تولید در بخش کشاورزی از قبل ارتباط بخش تولید، فرآوری و بازار و در نهایت ایجاد انقلابی در بخش کشاورزی از جمله عوامل کارآفرینی در کشاورزی است.
عباس‌زاده تصریح کرد: بنده با تمام مشکلاتی که بر سر راه داشتم توانستم پس از مخالفت‌های بسیار و چند ساله، به تولید انبوه آلوئه‌ورا بپردازم و اکنون بزرگ‌ترین تولیدکننده آلوئه‌ورا در کشور هستم و نکته جالب در این است افرادی که با بنده مخالفت می‌کردند و کار مرا کوچک می‌شمردند، در حال حاضر از موفقیت در کار راضی هستند و به همکاری با من پرداخته‌اند. بنابراین هر فرد کارآفرین باید مواردی را که در مورد شرایط کارآفرینی عنوان کردم مورد توجه قرار دهد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/141599/ترویج-فرهنگ-کارآفرینی-در-دبیرستان،-از-عوامل-پیشرفت-کشوری-مثل-ژاپن-است
بستن   چاپ