پیام خراسان
مدیر آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی:
سختی رفتن به مدرسه برای دانش آموزان استثنایی/خیران ورود کنند
دوشنبه 27 اسفند 1397 - 10:34:01
خبرگزاری مهر - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند-رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی گفت: دانش آموزان معلول جسمی و حرکتی استان برای رفت و آمد به مدرسه مشکل دارند و نیاز به ویلچر و ماشین های مناسب داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی نوسازی مدارس خراسان جنوبی مرضیه با اطمینان، اظهار کرد: مهمترین درخواست ما از خیران مدرسه ساز، ساخت فضاهای آموزشی بیشتر برای دانش آموزان استثنایی و معلول به ویژه، ساخت مدرسه اوتیسم در خراسان جنوبی است.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی با بیان اینکه مدرسه اوتیسم در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: اما این مدرسه مناسب سازی شده نیست چراکه به دلیل شرایط خاص این دانش آموزان، مدارس این دانش آموزان باید مجهز به کلاس‌های کاردرمانی، اتاق شن، اتاق تاریک، مشاوره، آب درمانی، گفتار درمانی، موسیقی درمانی، باز درمانی و حیات خلاق باشد.
با اطمینان گفت: دانش آموزان اوتیسمی رشته‌های خاصی دارند که در این راستا مدرسه اوتیسم حداقل به هشت کلاس مناسب سازی شده نیاز دارد.
وی ساخت یک مرکز پیش دبستانی مستقل را از دیگر اولویت‌ها برشمرد و گفت: همچنین ساخت سالن ورزشی چند منظوره برای دانش آموزان خاص که مناسب سازی شده باشد، از دیگر نیازهای دانش آموزان استثنایی است.
وجود بیش از 1500 دانش آموز استثنایی در خراسان جنوبی
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در استان چهار دانش آموز اوتیسمی شناسایی شده است، اذعان داشت: در صورت وجود مدرسه مناسب سازی شده، دانش آموزان بیشتری جذب می‌شوند چراکه به دلیل کمبود فضا و فضای نامناسب و خدمات بسیار اندک، این دانش آموزان جذب نشده و به استان‌های دیگر مهاجرت می‌کنند.
با اطمینان گفت: بیش از یک هزار و 500 دانش آموز استثنایی در خراسان جنوبی وجود دارد که این آمار مجزا از دانش آموزان مراکز اختلالات در استان است.
وی تصریح کرد: دانش آموزان استثنایی شهرستان درمیان در کانکس تحصیل می‌کنند و روند ساخت مدرسه در حال اجرا است، همچنین طبق استانداردها، سیستم گرمایشی فضاهای آموزشی دانش آموزان استثنایی باید گرمایش از کف باشد، ولی سیستم گرمایشی این مراکز هم استاندارد نیست و با بخاری کاربراتوری تأمین می‌شود.
وی عنوان کرد: در بحث خدمات حمایتی وزارت آموزش و پرورش این دانش آموزان را حمایت می‌کند ولی باز هم به دلیل هزینه‌های هنگفت کاشت حلزون و عمل جراحی ناشنوایی بسیاری از خانواده‌ها برای تحصیل فرزندانشان استقبال نکرده و این دانش آموزان از تحصیل باز می‌مانند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی خراسان جنوبی تعداد مراکز استثنایی فعال در شهرستان بیرجند را 10 آموزشگاه برشمرد و گفت: تعداد 26 آموزشگاه استثنایی و 13 مرکز اختلالات در خراسان جنوبی فعالیت دارند و دو آموزشگاه دیگر در حال ساخت است.
با اطمینان گفت: برای حمل و نقل دانش آموزان معلول جسمی حرکتی از خانه به مدرسه، نیاز به ماشین‌های مناسب سازی شده و ویلچر دار داریم چراکه این دانش آموزان به دلیل سختی رفت و آمد به مدرسه، از تحصیل باز می‌مانند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/143432/سختی-رفتن-به-مدرسه-برای-دانش-آموزان-استثنایی-خیران-ورود-کنند
بستن   چاپ