پیام خراسان
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی:
تخریب‌گری سیل بیشتر تحت تاثیر مدیریت انسانی بود
سه شنبه 20 فروردين 1398 - 22:49:42
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تخریب‌گری سیل بیشتر تحت تاثیر مدیریت انسانی بود نه مدیریت اقلیمی.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر عادل سپهر، امروز در نشست «ابعاد اجتماعی و طبیعی سیل نوروز98 » که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اگر ساخت و ساز در مسیر خود صورت نگیرد ما شاهد آسیب و تخریب خواهیم بود. در لرستان به دلیل اینکه حریم رودخانه و استانداردها رعایت نشد این اتفاق افتاد.
وی عنوان کرد: سیل هم نعمت بود و هم در نقاطی از کشور موجب نغمت شد. این بارش‌ها در نوروز با توجه به فصل بهار طبیعی است و دلایل مختلفی برای وقوع سیل وجود دارد که یکی از آن‌ها بارش‌های بهاری در شرایط ویژه آب و هوایی است. در تمام سنوات گذشته این بارش‌ها در تمام دنیا به‌خصوص در این فصل از سال صورت گرفته است.
این عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی تصریح کرد: نوعی از سیل‌ که شامل سیل‌های سطحی می‌شود زمانی اتفاق می‌افتد که به دلیل شرایط ساخت و ساز، نفوذ پذیری خاک کاهش می‌یابد که در این حالت ممکن است بارش باران شدید نباشد، اما ساخت و ساز‌هایی که بر اساس اصول غیر علمی صورت گرفته است موجب وارد شدن خسارت می‌شوند. این معضل در جریان توسعه‌ی شهری ایجاد می‌شود و در تمامی کشورها این مساله به میزان کم و یا زیاد وجود دارد.
سپهر افزود: مناطقی که در کنار دریا وحریم رودخانه واقع شده‌اند بیشتر تحت تاثیر و تخریب سیلاب قرار می‌گیرند. 
وی خاطر نشان کرد: ما در این کره‌ی زیبا شاهد تغییرات و تحولات اقلیمی هستیم. تالاب‌هایی که سال‌های اخیر بخش عظیمی از آن‌ها خشک شده بودند امروزه سیراب شده‌اند، اما در نگاهی دیگر، سیل، عمده منابع طبیعی و جنگل‌ها را تخریب کرده است. 
سپهر اظهار کرد: سیل، بخش بزرگی از تالاب‌های ما را پر کرد که باعث رسوب‌گذاری می‌شود و رسوب‌گذاری دشت‌های سیلابی یک منبع بسیار غنی برای کشاورزی است و در نتیجه کشاورزی ایران طی پنج سال آینده بسیار پر‌رونق خواهد شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه اضافه کرد: طی چند دهه اخیر، عمده اراضی جنگل‌های ما نابود شده است، این خسارات و آسیب‌ها اقتصادی هستند که به مرورآسیب‌های اجتماعی را هم به بار خواهند آورد.
وی با اشاره به این مطلب که ایران از لحاظ منطقه‌ای، کشوری با آب و هوای خشک است، گفت: سد سازی به نوبه خود در کشور خوب است. تعداد سد‌های ساخته شده تا قبل از انقلاب در ایران 10 عدد بود، اما امروزه بالغ بر 600 سد ساخته شده است که اگر این تعداد سد بر اساس اصول ساخته می‌شد ما با این مشکلات مواجه نمی‌شدیم و اگر سدسازی نبود ما برای تامین آب مردم با مشکل مواجه می‌شدیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/147844/تخریب‌گری-سیل-بیشتر-تحت-تاثیر-مدیریت-انسانی-بود
بستن   چاپ