پیام خراسان
تب پیکرتراشی و خطر لیپوساکشن
چهارشنبه 28 فروردین 1398 - 12:50:26 PM
ایرنا
پیام خراسان- به گفته پزشکان، لیپوساکشن که در آن چربی از مناطق مختلف بدن بوسیله دستگاه مکش برداشته می شود، نسبت به سایر جراحی های زیبایی خطرات بیشتری برای بیمار دارد.
لیپوساکشن (Liposuction) که چربی ‌تراشی و چربی ‌پیرایی هم نامیده شده یکی از انواع جراحی ‌های زیبایی است که در این روش، بافت چربی از موضع‌ های گوناگون بدن مانند شکم به ‌وسیله یک دستگاه مکنده بیرون کشیده می شود.
به اعتقاد برخی پزشکان، لیپوساکشن کشیدن چربی ‌های نامطلوب توسط دستگاه مکنده از طریق سوراخ ‌های کوچک و بدون برش جراحی است و در این روش چربی از محل ‌های ناخواسته مثل شکم، ران، باسن، بغل پا، زانو، بازو، چانه، گونه و گردن برداشته می‌ شود.
هر سال گزارشهای مختلف از مرگ و میر بر اثر لیپوساکشن در مناطق مختلف کشور به گوش می رسد بطوریکه به تازگی یک بانوی 35 ساله بر اثر لیپوساکشن و برداشتن چربی از شکم و تزریق این چربی به جای دیگری از بدنش دچار مرگ مغزی شد.

* ریسک خطر لیپوساکشن بیشتر از همه جراحیهای زیبایی است
عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان عمومی کشور در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: لیپوساکشن یا برداشتن چربی بدن با دستگاه ساکشن برای تغییر شکل بدن کاربرد دارد و این روش جایگاهی صرفا برای لاغر شدن ندارد.
دکتر غلامرضا زمانی افزود: در این روش که برای پیکرتراشی استفاده می شود، پزشک چربی را از یک قسمت بدن برمی دارد که این چربی یا دور ریخته می شود یا اگر لازم باشد در جای دیگر بدن که حجم چربی آن مناسب نیست، تزریق می گردد.
وی اظهار داشت: در پیکر تراشی یا تغییر ساختار، بیمار به جراح سفارش می دهد که به طور مثال من می خواهم کمرم باریک باشد، شکم فرورفته و باسن برجسته داشته باشم و پزشک چربی های بدن او از یک قسمتی بر می دارد و به بخش دیگر تزریق می کند.
دبیر جامعه جراحان خراسان رضوی ادامه داد: لیپوساکشن یک جراحی زیبایی دارای ریسک است و معمولا خطر آن از تمام جراحی های دیگر زیبایی بالاتر است.
وی علل خطر لیپوساکشن را به سه بخش تقسیم کرد و گفت: دستکاری چربی بدن و وارد شدن چربی به خون یا `آمبولی چربی`، وجود عوامل زمینه ای نامشخص و ماده `تامیسنت` مورد استفاده در این جراحی که ترکیب اصلی آن لیدوکائین است، اگر به مقدار زیاد از حد معمول جذب شود باعث ایجاد تشنج و کما می گردد.
وی دانش و تجربه پزشک، عدم تناسب تجهیزات محل جراحی و انجام ‌نشدن آزمایش‌ های پیش از عمل و قناعت به اظهارات شفاهی بیمار، ورود گسترده مواد فاقد ‌کیفیت مطلوب را از دیگر علل ایجاد عارضه های لیپوساکشن برشمرد.
زمانی افزود: لیپوساکشن هم به صورت سرپایی و هم به صورت بستری قابل انجام است و بسته به این دارد که چه مقدار چربی باید برداشته شود بطوریکه برداشتن مقدار کمتر چربی با بی حسی موضعی و مقدار بیشتر آن با بیهوشی عمومی انجام می شود.
وی اظهار داشت: بطور مثال برداشتن حدود نیم لیتر چربی به روش لیپوساکشن در مطب قابل انجام است.

* لیپوساکشن باید توسط جراحان پلاستیک و عمومی انجام شود
دبیر جامعه جراحان خراسان رضوی ادامه داد: جراحی زیبایی لیپوساکشن در حیطه کار متخصصان زیبایی و جراحان پلاستیک و عمومی دوره دیده است ولی برخی متخصصان پوست نیز مبادرت به انجام این کار می کنند.
وی گفت: عمل های جراحی زیبایی مانند لیپوساکشن حتی اگر در مجهزترین بیمارستان‌ ها نیز انجام شود ریسک خطر خاص خود را دارد، هر چند با پیشرفتهای ایجاد شده درصد مرگ و میر بر اثر جراحی ‌های زیبایی کاهش یافته اما تعداد آن به دلیل افزایش عمل های زییابی رو به افزایش است.
وی افزود: بر اساس آمارهای ارائه شده، در آمریکا یک نفر از هر 50 هزار نفری که مورد عمل جراحی زیبایی قرار می گیرد، جان خود را از دست می دهد که این تعداد بیش از 400 نفر در سال برآورد می شود.
این جراح عمومی ادامه داد: در پیکرتراشی، پزشک با توجه به درخواست بیمار، عوارض آن را سبک و سنگین می کند و خطرات آن را به بیمار گوشزد می نماید اما اگر بیمار اصرار کند، توصیه های پزشک راه به جایی نخواهد برد.
وی با بیان اینکه جراحی زیبایی پیکرتراشی بطور فزاینده ای در کشور رو به رشد است اظهار داشت: تبلیغات وسیع، ظاهر بینی، چشم و هم چشمی، توجه به پسند مردان، فرهنگ مردم و فرآیند عرضه و تقاضا در این مسئله نقش بسزایی داشته است.
وی واقعی نبودن تعرفه های پزشکی را از دیگر دلایل علاقه پزشکان به انجام عمل های زیبایی دانست و گفت: در جراحی زیبایی، بیمار پول آن را نقدی و به صورت توافقی پرداخت می کند اما هزینه درمان را سازمانهای بیمه گر طی بیش از یکسال می پردازند.

* لیپوساکشن باید در بیمارستان و مراکز مجهز انجام شود
مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: لیپوساکشن که یک جراحی زیبایی است باید در بیمارستانها یا مراکز جراحی محدود که مجهز به اتاق عمل هستند، انجام شود.
دکتر علی اصغر انجیدنی افزود: فقط اعمال جراحی کوچک که خطر ایجاد آسیب برای بدن نداشته و با بی حسی موضعی به نحوی که ماده بی حس کننده به میزان کم استفاده شده و با فضاهای بزرگ و داخلی بدن تماس ندارد، در مطب های مجهز به دستگاههای ضروری قابل انجام است.
وی با اشاره به مرگ یک زن جوان بر اثر تزریق چربی در مطب یکی از جراحان در مشهد اظهار داشت: در این حادثه این زن 36 ساله پیشتر جراحی زیبایی شکم انجام داده و این بار تقاضای تزریق چربی داشته است بطوری که چربی از شکم بیمار برداشته شده و بر روی ران او تزریق شود.
وی گفت: در این حادثه بیمار حین لیپوساکشن به علائم تشنج مبتلا شده و در پی عدم موفقیت عملیات احیای قلبی و تنفسی، دچار عارضه مغزی شده و با حالت کمای عمیق به بیمارستان قائم (عج) مشهد منتقل می شود که پس از آن به عنوان بیمار مرگ مغزی اعلام شده و پس از 10 روز فوت می کند.
دکتر انجیدنی افزود: انجام هرگونه عمل جراحی در مطب به غیر از موارد ذکر شده در آیین نامه های وزارت بهداشت، ممنوع است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/147943/تب-پیکرتراشی-و-خطر-لیپوساکشن
بستن   چاپ