پیام خراسان
راهکاری خانگی برای استفاده بهینه از بارش‌ها
شنبه 31 فروردين 1398 - 22:25:57
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - گرچه این روزها بارش نزولات آسمانی در ایران توأم با اتفاقاتی غم‌بار برای سیل‌زدگان و عموم مردم بوده اما ضرورت استفاده بهینه از این بارش‌های کم‌نظیر، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، می‌توان با رعایت نکات ایمنی، ذهنمان را به کار بیندازیم و تا آن‌جا که ممکن است سعی کنیم آب از منزل، حیاط و محله ما خارج نشود! اگر از فرصت باقی‌مانده بارش‌ها برای هدایت آب به داخل خاک، آبیاری فضای سبز و حتی ذخیره آن استفاده نکنیم، ممکن است حسرت استفاده بهینه از چنین نعمتی را با خود به روزهای بی‌آبی و خشک آتی ببریم. کارشناسان و مسئولان هشدار داده‌اند که این بارش‌ها نمی‌تواند در این مدت کوتاه از حجم بحران جدی آب در ایران کم کنند. کافی‌ست روزهای پیش از این بارش‌ها را به خاطر بیاوریم تا قدر قطره‌قطره باران را بدانیم و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. در ادامه سعی داریم روش مؤثری را برای ذخیره آب به شما پیش‌نهاد دهیم. شما اگر امکان ذخیره آب ندارید، می‌توانید با توصیه‌های زیر و کمی خلاقیت آب را به باغچه‌تان هدایت کنید.
سیستمی که برای جمع‌آوری آب باران به شما معرفی می‌کنیم عملکردی بسیار ساده دارد و به شما این اجازه را می‌دهد که هر زمان باران ببارد بتوانید به اندازه لازم آن را ذخیره کنید. ایجاد یک جمع‌کننده باران و سیستم ذخیره، کار ساده‌ای است. سه عنصر اصلی هر سیستم ذخیره آب عبارتند از: حوزه جمع‌آوری، سیستم انتقال و تاسیسات ذخیره.
هرجایی آب باران در داخل زمین فرونرود و آب روی آن به سمت شیب جریان پیدا کند را حوزه جمع‌آوری آب می‌نامند، پس خوشحال باشید، چراکه شما بدون صرف هزینه‌ای صاحب یک حوزه جمع‌آوری آب هستید! اینکه چقدر از باغچه، حیاط یا محوطه خود را می‌توانید با آب جمع‌آوری‌شده از پشت‌بام آبیاری کنید به مساحت پشت بام، مساحت کل فضای سبزتان، نوع گیاهانتان و اقلیم منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید بستگی دارد.
ناودانی‌ها می‌توانند از آلومینیم و پلاستیک ساخته شوند. اینکه جنسشان از چیست اهمیتی ندارد، بلکه نکته مهم، اندازه آن است. ناودانی‌ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا آب بام را از خود عبور دهد. نکته‌ای که باید توجه کنید این است که حتماً از صافی یا آشغالگیر برای ورودی آب به ناودان در پشت‌بام و دریچه ورودی آب به مخزن ذخیره استفاده کنید. با این کار مانع گرفتگی ناودان‌ها و هم‌چنین ورود حشرات و برگ و... به درون آب می‌شوید. در جاهایی هم که پشه یک مشکل به حساب می‌آید از توری ریز استفاده نمایید. صافی‌های آلومینیمی مشبک حشرات را دور از آب ایستاده در بشکه‌ها نگاه می‌دارد.
برای ذخیره آب باران می‌توانید از بشکه‌های مخصوص این کار استفاده کنید. بشکه‌های ذخیره آب باران را می‌توانید از باغداری‌های ویژه تهیه کنید. بشکه‌ها را زیر ناوادان و تا آن‌جا که ممکن است نزدیک به خشک‌ترین قسمت حیاط یا محوطه خود قرار دهید. با بالاتربردن بشکه‌ها، فشار آب بهتری خواهید داشت. مرتفع‌کردن بشکه‌ها، شیر آب را در موقعیتی بهتر و بالاتر نسبت‌به زمین قرار می‌دهد. هر چقدر شما آب بیشتر ذخیره کنید، بهتر خواهد بود. اگر چند بشکه تهیه کرده‌اید می‌توانید با لوله‌های کوتاهی آن‌ها را به هم متصل گردانید. ممکن است در طی بارش‌های سنگین، شاهد سرریز‌هایی از بشکه‌ها باشید. می‌توانید بخش سرریز را نزدیک بالای بشکه ایجاد کرده و با اتصال آن به یک لوله، مازاد آب را به داخل باغچه هدایت کنید.
همسایگانتان را برای ذخیره آب تشویق کنید
سیستم ساده ذخیره آب بارانتان را به همسایگانتان نشان داده و با حوصله، تمام قسمت‌های آن را توضیح دهید و به آن‌ها خاطرنشان کنید که با این کار نه تنها در مصرف آب، بلکه در هزینه‌ها هم صرفه‌جویی می‌کنید. آن‌ها را به صرفه‌جویی در مصرف آب تشویق کرده و گامی بزرگ برای حفظ منابع آبی کشور بردارید.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/148391/راهکاری-خانگی-برای-استفاده-بهینه-از-بارش‌ها
بستن   چاپ