پیام خراسان
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا‌ه‌ها:
در حوزه رسانه دچار عقب‌ماندگی هستیم
شنبه 31 فروردين 1398 - 22:30:13
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا‌ه‌ها گفت: در حوزه رسانه دچار عقب‌ماندگی هستیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدمهدی صالحی، شامگاه گذشته در همایش نخستین دوره گردهمایی نشریات دانشجویی وزارت علوم که در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: پس از انقلاب در عرصه نانو که تاریخ آن تقریبا به اندازه انقلاب اسلامی است، خوب پیش رفته‌ایم و از دنیا عقب نیستیم. این اقدام همراه با یک روحیه انقلابی شکل گرفت و دستاوردهای بسیاری داشت. آمریکا با یک میلیارد و 600 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کشور نخست در این حوزه بوده، حال آنکه ایران امروز با 10 میلیون دلار سرمایه‌گذاری، کشور چهارم جهان در عرصه نانو محسوب می‌شود و این دانش، درآمدها و مدل‌هایی را برای ما به‌ همراه آورده است.
وی افزود: هرچند باید توجه داشت که این اقدامات، منشأ امید برای فرد محسوب نمی‌شود، بلکه منشأ امید، درونی است. در فضایی که دشمن در صدد آن است که امید ما را ناامید کند بایستی مراقبت لازم را داشته و از تفسیرهای اشتباه بپرهیزیم و به‌ دنبال توجیهاتی نباشیم تا مخاطب گمان کند که ما ناتوان هستیم، بلکه نیاز است که ریشه‌ای و عمیق به مسائل پرداخته شود.
صالحی در رابطه با اهمیت رسانه ادامه داد: همه ما می‌دانیم که در جامعه ایران، اختلالات فرهنگی وجود داشته و در مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه دچار اختلال هستیم که یکی از مهمترین این اختلالات در عرصه رسانه است.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا‌ه‌ها خاطرنشان کرد: عزیزان ما در حادثه سیل در سپاه خدمت‌رسانی به مردم می‌کنند و این خدمت‌رسانی آنطور که باید دیده نمی‌شود و از آن طرف، شهروندی مسئولی را به‌ واسطه فشارهای روانی که به او وارد شده و حق هم دارد به چالش می‌کشاند و مسئول مربوطه هم بسیار بدسلیقه پاسخ می‌دهد و در نهایت این گونه نشان داده می‌شود که حقیقت طرفداران نظام جمهوری اسلامی این چنین است. این اقدامات، کار رسانه است و اهمیت رسانه را نشان می‌دهد. در واقع این رسانه است که ما را دچار خطای محاسباتی می‌کند.
صالحی گفت: از سوی دیگر می‌توان از پیشامدی چون سیل فرصتی به‌دست آورد و آن را تبدیل به وحدتی ملی کرد، اما عزیزی در کسوت لباس روحانیت حرفی می‌زند که بچه‌های انقلابی هم نسبت به آن واکنش نشان می‌دهند. اینکه آن فرد، افکار عمومی را بی‌دلیل تحریک می‌کند. در این رابطه مقام معظم رهبری بیان کردند که سیل، باران رحمت الهی است و آنجایی که نتوانستیم آن را مدیریت کنیم مشکل از ما بوده و از این جهت عذاب محسوب می‌شود. 
وی با بیان اینکه « عدم تسلط بر کار رسانه‌ای در بسیاری از مواقع منجر به نادیده گرفتن بسیاری از زحمات و تلاش‌ها می‌شود» گفت: ما بدون تعارف در حوزه رسانه دچار عقب‌ماندگی هستیم و این عقب‌ماندگی با شعار درست نمی‌شود، حتی با این انگیزه‌هایی که دور هم جمع می‌شویم و گمان می‌کنیم که به‌ سرعت در حوزه رسانه طیف مقابلی را تضعیف کنیم و چند ناسزا هم به چند مسئول بدهیم، آنچه که انقلاب می‌خواهد با این اقدامات محقق نخواهد شد.
صالحی تشریح کرد: کار رسانه، فرهنگ‌سازی و تربیتی است. یکی از کارکردهای رسانه این است که حق و ناحق را درسطوح گوناگون نمود و بروز دهد؛ بنابراین این کار با دغدغه‌مندی ایجاد می‌شود. امروزه افرادی موفق‌تر هستند که رسانه‌ای بوده‌اند. بایستی توجه داشت که رسانه منحصر به نشریه نیست، بلکه حتی نحوه پوشش و تُن صدای افراد نیز نوعی رسانه محسوب می‌شود؛ بنابراین نبایستی از اهمیت رسانه خارج شویم. 
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا‌ه‌ها در رابطه با اهمیت رسانه‌های مکتوب تصریح کرد: رسانه‌های مجازی نباید فرد را از اهمیت نوشتن و رسانه مکتوب غافل کنند. بهترین جایگاه برای تمرین و رسیدگی به مرحله بلوغ در ابعاد گوناگون، نشریات مکتوب هستند. درواقع رسانه مکتوب، جنس متفاوتی نسبت به رسانه مجازی دارد. نکته مهم دیگر، تنوع‌گرایی در نوشتن یا پردازش به موضوعات از زوایای گوناگون است که یک اصل مهارتی در عرصه رسانه محسوب می‌شود. ما باید بتوانیم در عرصه رسانه، موضوعی را از زوایای گوناگون به بحث بگذاریم. 
وی با اشاره به مسأله FATF تشریح کرد: برای نمونه در مورد بحث اف.ای.تی.اف گاهی اوقات می‌بینیم جمع زیادی از عزیزانی که مخالف این موضوع هستند، مخالفت خود را با یکسری از نوشته‌ها مطرح می‌کنند و این نوشته‌ها معمولا از یک یا دو زاویه بیشتر به این موضوع نپرداخته است، اما در مقابل یک فرد توانمند که مدافع اف.ای.تی.اف است مطالب گوناگونی می‌نویسد که در این قضیه تبحر لازم را دارد و هر بار که درمورد این مسأله یادداشت نوشته از زوایای گوناگون به آن پرداخته است. بنابراین نشانگر آن است که دلبستگان انقلاب در زمینه پردازش و ایجاد تنوع در نگارش‌های خود ضعف دارند. بهبود این امر، نیازمند دغدغه‌داشتن و خون دل خوردن است.
صالحی بیان کرد: ما مأمور به تکلیف هستیم و رساندن به نتیجه هم جزئی از تکلیف محسوب می‌شود؛ در نتیجه بایستی مسائل را به ثمر رساند. این نگاه باعث می‌شود که فرد خلاقانه رفتار کند. برای نمونه همین خلاقانه بودن منجر به تفاوت امام با عده زیادی از عالمان دینی شد. بسیاری از افراد می‌گفتند که شرایط امر به معروف فراهم نیست، اما امام در پاسخ مطرح کردند که بایستی شرایط آن را فراهم کنیم. بنابراین اگر زمینه اثرگذاری صحبت ما کاهش پیدا کرده، بایستی شرایطی فراهم کنیم تا این اثرگذاری بیشتر شود. گاهی اوقات ما برگه‌های برنده خود را زود رو می‌کنیم، حال آنکه نیاز است هنرمندانه بنویسیم و اجازه دهیم تا حرفمان برای مخاطب باورپذیر شود. 
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگا‌ها افزود: بایستی به جامعه پرداخته شود و در این زمینه مسئولان اثرگذاری لازم را دارا هستند و بایستی جلوی مجاری فساد را بگیرند. اما آنچه در این راستا اهمیت دارد پردازش جامعه و داشتن نگاهی انسانی به جامعه است. افراد موظف هستند متناسب با سلیقه و فهم هر فردی مدلی را طراحی کنند تا عمق باورپذریری را فراهم کنند که این کار، هنر رسانه است و بایستی به آن توجه شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/148490/در-حوزه-رسانه-دچار-عقب‌ماندگی-هستیم
بستن   چاپ