پیام خراسان
استاد دانشگاه:
اشعار عطار نیشابوری را برای تکامل روحی و روانی جدی بگیرید
شنبه 31 فروردين 1398 - 22:34:11
ایسنا - فرهنگی - خراسان شمالی
پیام خراسان - یک استاد ادبیات در خراسان شمالی گفت: خواندن اشعار عطار نیشابوری جوانان را به حرکت و فعالیت وا می دارد.
دکتر جلیل مسعودی فرد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه عطار نیشابوری در قرن ششم و آغاز قرن هفتم زندگی می کرده است، اضافه کرد: با توجه به موقعیت زمانی، اشعار عطار نیشابوری اشعاری سیاسی و اجتماعی بوده و در زمان خود آثار بسیاری نیز در جامعه داشته است.
وی با بیان اینکه در اشعار عطار نیشابوری به طرد شدگان توجه بسیاری شده است، ادامه داد: در اشعار عطار نیشابوری از عقلای مجانی یاد شده است که به معنای افرادی است که در ظاهر دیوانه به نظر می رسند اما در باطن افرادی عاقل و تیزهوش هستند.
مسعودی فرد اشعار مولانا و ثنایی را اثرپذیرتر از اشعار عطار نیشابوری دانست و گفت: وجود شاعران برجسته ای بعد از عطار موجب شده تا اشعار وی در حاشیه قرار بگیرد و توجه کمتری به اشعار عطار شود.
به گفته وی تنوع آثار عطار نیشابوری بسیار زیاد است و آثار زیادی به نظم و نثر دارد و تذکره الاولیا، منطق الطیر و... از آثار بی نظیر او در نظم و نثر است.
مسعودی فرد اظهار کرد: در اشعار عطار به مسائل معنوی و اخلاقی نیز توجه بسیاری شده است و الگویی برای شاعران بعد از خود بوده است.
وی خواندن اشعار منطق الطیر را به جوانان پیشنهاد کرد و تاکید کرد: در این اشعار تجربیات عارفانه ای به نمایش گذاشته شده که برای جوانان بسیار جذاب خواهد بود.
مسعودی فرد با اشاره به اینکه عطار نیز مانند بسیاری از عرفا، روانشناس بسیار خوبی بوده است، افزود: اگر جوانان به دنبال تکامل روحی و روانی خود هستند بهتر است اشعار عطار را جدی بگیرند و با دقت بیشتری مطالعه کنند.
به گفته وی اشعار عطار می تواند افراد را جوش و خروش در بیاورد اما با توجه به موقعیت زمانی که عطار در آن می زیسته، موجب شده است که مظلوم واقع شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/148615/اشعار-عطار-نیشابوری-را-برای-تکامل-روحی-و-روانی-جدی-بگیرید
بستن   چاپ