پیام خراسان
عضو کمیته فرهنگی و آموزشی محیط زیست معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی:
برخی افراد، دغدغه‌های زیست‌محیطی را لاکچری قلمداد می‌کنند
سه شنبه 3 ارديبهشت 1398 - 13:26:06
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو کمیته فرهنگی و آموزشی محیط زیست معاونت فرهنگی دانشگاه فردوسی گفت: تعداد زیادی از افراد، دغدغه داشتن در رابطه با محیط‌ زیست را امری لاکچری می‌دانند، درحالی که تأثیرات زیست‌محیطی در زندگی آن‌ها بسیار زیاد است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، امیرعلی برومند، امروز در نشستی با عنوان «کنشگری دانشجویی پیرامون مسائل محیط‌زیستی» که در سازمان جهاد دانشگاهی مشهد برگزار شد، در رابطه با اقداماتی که در زمینه دانشگاه سبز در دانشگاه فردوسی صورت گرفته است، اظهار کرد: ما در مشهد با انواع و اقسام مشکلات روبه‌رو هستیم؛ مشکلاتی همچون آلودگی هوا، ترافیک، تولید زباله و پسماند آن، تخریب جنگل‌ها و منظرهای طبیعی و موارد دیگر. در این راستا بایستی بررسی شود که چه میزان از این مشکلات لازم است که توسط حاکمیت برطرف و چه میزان از آنها بایستی توسط سمن‌ها رفع شود.
وی در رابطه با کنشگران دانشجو در عرصه محیط‌زیستی توضیح داد: دانشگاهیان باید بار مسئولیتی کنشگری در حوزه محیط‌زیست را برعهده بگیرند، چرا که جامعه برای آموزش این قشر هزینه زیادی کرده، بنابراین ضروری است تا آن‌ها مسئولیت لازم در این حوزه را برعهده بگیرند. 
برومند تصریح کرد: یکی از ویژگی‌هایی که کنشگر باید آن را داشته باشد عدم توجه به نتیجه کار است، در واقع نباید نتیجه‌گرا باشد و باید فارغ از نتیجه، فعالیت مورد نظر را انجام دهد. در واقع کرامت انسانی قائل شدن برای خود و جامعه، موجب می‌شود که بدون هیچ چشم‌داشتی در حوزه محیط زیست تلاش کنیم. در این راستا نیز نیاز به ایجاد تیم‌هایی داریم که دانشگاه فردوسی درحال ایجاد گروهی در حوزه محیط زیست است. 
عضو کمیته فرهنگی و آموزشی محیط زیست معاونت فرهنگی دانشگاه گفت: یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که تعداد زیادی از افراد، دغدغه داشتن در رابطه با محیط‌زیست را امری لاکچری می‌دانند، در حالی که تأثیرات زیست‌محیطی در زندگی آن‌ها بسیار زیاد است. از سوی دیگر در برخی مواقع، شبکه‌ها و رسانه‌های مجازی و حتی خود کنشگران مسائل بنیادین را به سطح نازلی، پایین می‌آورند و به بهانه کنشگری از بررسی علمی برخی مشکلات زیست‌محیطی پرهیز می‌کنند. حال آنکه مسائل محیط زیستی چند عاملی است و باید در بستر زمانی و مکانی خود بررسی شود. 
وی افزود: در سال 1396 هنر محیط زیستی را برای نخستین‌بار در دانشگاه مطرح کردم که قدمت دیرینه‌ای در ذهن بشر دارد، اما به‌صورت مدون به آن توجه‌ای نشده است و در دو نشست تخصصی به موضوع هنر محیط‌زیستی پرداختیم. هنر یعنی کنش، بنابراین هنر، در خالصترین حالت خود یک نوع کنش است. در واقع هنر جهت‌دار در حوزه محیط‌زیست فی‌نفسه دارای ارزش است. یک اثر هنری طی چند ثانیه می‌تواند به اندازه چند کتاب صحبت کند و رسانایی بسیاری دارد. 
برومند ادامه داد: هنرمندان همه کنشگر هستند و بسیاری از آن‌ها وارد حوزه محیط‌زیست شده‌اند که حضور آن‌ها در این عرصه، تاثیر مثبتی را به‌همراه داشته است. باید توجه داشت که برخی فعالیت‌های مرتبط با کنشگری، فعالیت‌های مجازی هستند. مهمترین مبحث در حوزه محیط‌زیست و کنشگری مربوط به آن، شناسایی مساله، اولویت‌بندی درست آن و ارائه راه حل است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/148925/برخی-افراد،-دغدغه‌های-زیست‌محیطی-را-لاکچری-قلمداد-می‌کنند
بستن   چاپ