پیام خراسان
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بجنورد:
ظرفیت دانشگاه‌های بجنورد با تقاضای اجتماعی انطباقی ندارد
چهارشنبه 4 ارديبهشت 1398 - 08:31:06
خبرگزاری مهر - خراسان شمالی
پیام خراسان - بجنورد- رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: تقاضای اجتماعی برای تحصیل در دانشگاه‌های بجنورد بسیار کم و با ظرفیت مراکز آموزشی انطباقی ندارد.

ابراهیم امانی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به درخواست زمین برای ساخت مراکز آموزشی و تغییر کاربری‌ها برای تأسیس دانشگاه در مرکز استان خراسان شمالی، اظهار کرد: متأسفانه باوجود اینکه اکثر رشته‌های تحصیلی در بجنورد کمترین دانشجو را دارند و یا متقاضی برای تحصیل ندارند اما انواع دانشگاه‌های رسمی، غیر رسمی، غیرانتفاعی و سایر مراکز آموزش عالی تأسیس می‌شود.
امانی افزود: باوجود اینکه تأسیس دانشگاه به رشد و توسعه استان کمک می‌کند اما باید بررسی کرد متقاضی برای حضور در آموزش عالی وجود دارد که انواع دانشگاه‌ها تأسیس می‌شود.
وی تصریح کرد: مسلماً مسئولان مربوطه می‌دانند افزایش شمار مراکز آموزش عالی، کیفیت را کاهش می‌دهد، بنابراین پیش از تأسیس و درخواست زمین و احداث ساختمان به دنبال متقاضی برای رشته‌ها باشند تا ضرری متحمل شهرستان و استان نشود.
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد بیان کرد: دانشگاه تنها با احداث ساختمان، تجهیزات و نصب تابلو محل علم آموزی محسوب نمی‌شود بلکه توسعه کتابخانه ، شمار هیئت علمی، افزایش دانشجو و ارتقا سطح آموزش علمی نیز حائز اهمیت است.
امانی با اشاره به خالی بودن ظرفیت‌ها در مراکز آموزشی بجنورد، گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم قرآنی با تجهیزات کامل و هزینه‌های انجام شده کمتر از 200 نفر دانشجو دارد و دیگر دانشگاه‌ها در بجنورد نیز به این شکل دایر است.
وی صرف هزینه بالا برای تأسیس دانشگاه‌هایی که متقاضی کم و سطح علمی پایینی دارند را حیف و میل کردن سرمایه ملی دانست و اظهار کرد: بهتر است پیش از تأسیس دانشگاه به نیازهای منطقه توجه و بر آن اساس رشته تعریف کرد تا بر رشد و توسعه استان تأثیر داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر بجنورد تاکید کرد: ضرورت دارد بین اشتغال فارغ التحصیلان ، کیفیت آموزش و تقاضای اجتماعی همبستگی مثبت وجود داشته باشد.
ابراهیمی مطرح کرد: انتظار می‌رود مسئولان به جای درخواست زمین و تأسیس دانشگاه‌های جدید در بجنورد از ظرفیت‌های موجود دانشگاهی استفاده کنند.
وی افزود: رشد و توسعه بجنورد تنها با تأسیس دانشگاه تحقق نمی‌یابد بلکه باید بودجه مربوطه در مسیر درست و پژوهش محوری هزینه شود.
این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد مطرح کرد: هم اکنون هیئت علمی یکی از مراکز آموزش عالی بجنورد در حال بورس تحصیلی است در حالی که آن رشته تحصیلی در دانشگاه مربوطه منحل شده است.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/148989/ظرفیت-دانشگاه‌های-بجنورد-با-تقاضای-اجتماعی-انطباقی-ندارد
بستن   چاپ