پیام خراسان
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی:
بیش از 3 هزار فارغ‌التحصیل شنوایی‌سنجی در مقطع کارشناسی داریم
چهارشنبه 4 ارديبهشت 1398 - 08:43:08
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از 3 هزار فارغ‌التحصیل در مقطع کارشناسی و 300 کارشناسی‌ارشد در رشته شنوایی‌سنجی فعالیت دارند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، حسین‌علی شهریاری، صبح امروز در آیین افتتاحیه همجدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران که در برج سپید مشهد برگزار شد، عنوان کرد: گله‌هایی که شنوایی‌شناسان دارند، را به من انتقال داده‌اند. در سال 1352 در رشته کاردانی رشته شنوایی‌سنجی در دانشگاه شهید بهشتی که در آن زمان دانشگاه ملی بود دانشجو گرفتند، بعد از آن در سال 1355 کارشناسی، 1371 کارشناسی ارشد و از سال 1387 هم دانشجو دکتری شنوایی‌سنجی را پذیرش کردند.
وی افزود: شنوایی‌سنجی یا شنوایی‌شناسی، هم دربخش دولتی و هم خصوصی، انجام می‌شود و گلایه‌ای وجود دارد. ما شورای گسترش دانشگاه‌ها را مجبور می‌کنیم که تعداد پذیرش دانشجو‌ها را زیاد کنید؛ البته این فقط برای این رشته نیست و مرتبط با اکثر رشته‌هایی‌ست که به بهداشت و درمان برمی‌گردد.
شهریاری اظهار کرد: شاید یکی از دلایلی که باید افراد فارغ‌التحصیل را زیاد کنیم، توزیع ناعادلانه رشته‌ها و گرایش‌هاست. ما در تمام رشته‌ها این مشکل را داریم. بر اساس جمعیت نیروی متخصص زیاد داریم اما برخی مناطق به علت اینکه کم‌برخوردار هستند و نتوانسته‌ایم در آن‌جا جاذبه ایجاد کنیم، افراد جذب آن‌ها نمی‌شوند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: شاید به نوعی درست باشد که برخی نمایندگان مجلس صرفاً در استان‌های خودشان متوجه کمبود رشته‌ها می‌شوند و فشار می‌آورند که ما کمبود داریم. آن‌ها هم چون نمی‌توانند توزیع عادلانه داشته‌باشند، فکر می‌کنند که باید تعداد فارغ‌التحصیلان را زیاد کنند که شاید مجبور شوند برای کار به مناطقی که دوردست است بروند که شاید این توجیه منطقی و درستی نباشد.
وی در خصوص تعرفه‌ها بیان کرد: خیلی از تعرفه‌هایی که داده می‌شود، متاسفانه به جایی می‌رود که تنها یک نماینده در شواری عالی بیمه است و وزارت بهداشت و درمان در شورای عالی بیمه تنهاست و هر زمان که صحبت از تعرفه می‌شود در آن‌جا مخالفت می‌شود؛ به دلیل اینکه، بیمه‌ها و وزارت‌خانه‌ها توان پرداخت تعرفه‌ها را ندارند. بالاخره هر کسی توجیهی در این زمینه دارد که دلیلی بیاورد. تعرفه‌ها هیچ ربطی به مجلس ندارند و در شورای عالی بیمه و هیئت دولت تصویب شود و ابلاغ گردد. این‌ها اختیاراتی است که قانون به دولت داده و آن‌ها باتوجه به منابع مالی‌شان معمولاً تصمیم می‌گیرند.
شهریاری تاکید کرد: گلایه‌های شما به حق است و بنده هم اعتقاد دارم اگر تعداد فارغ‌التخصیلان ما به‌درستی توزیع می‌شد و کار درست را انجام می‌دادند، عمومی تربیت نمی‌شدند، تعداد آن‌ها زیاد نبود و توزیع هم عادلانه انجام می‌گرفت و هر کسی با توجه به رشته‌اش یک درآمد مکفی داشت، انگیزه خدمت برای او باقی می‌ماند. در مورد این عوامل ما با وزارت‌خانه و شورای عالی بیمه مکاتبه می‌کنیم و این قول را به شما می‌دهم که بتوانیم موضوع را پیگیری کنیم. 
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مطرح کرد: در مجلس از وزیر بهداشت و درمان و کسانی که تصمیم‌گیرنده هستند باید بخواهیم تعرفه‌های عادلانه‌ای را تصویب کنند. اگر در این زمینه درست تصمیم گیری شود، می‌توان سالیانه تعداد قابل توجهی کاشت حلزون در کشور انجام داد. البته اگر پس از تولد و به‌موقع شنوایی‌سنجی‌ها صورت گیرد، می‌توان با کمک سمعک خیلی از این افراد را از کاشت حلزون در آینده بی‌نیاز کرد.
وی با بیان اینکه «خیلی از اتفاقات ناگواری که در کشورمان می‌افتد، با نظارت‌ صحیح، قابل پیشگیری است»، خاطرنشان کرد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که انجام می‌دهیم، بتوان بعضی از این تعرفه‌ها را در سال آینده اصلاح کرد. باید بتوانیم شورای عالی بیمه را توجیه کنیم که تعرفه‌ها را واقعی‌تر ببینند تا دوستان ما در جامعه شنوایی‌سنجی هم رضایت بیشتری داشته‌‎باشند.
شهریاری افزود: برگزاری کنگره‌های علمی در استان‌ها کار سختی است. پس از پیروزی انقلاب خیلی از کنگره‌های علمی و تخصصی را در مشهد و اصفهان برگزار می‌کرند که دردسر زیادی داشت. در حال حاضر اکثر کنگره‌ها در تهران برگزار می‌شود. این کار بزرگی است که توانسته‌اید در مشهد انجام دهید و این کنگره را برگزار کنید. امیدواریم این کار در استان‌های دیگر هم صورت گیرد و تداوم داشته باشد؛ چرا که توان برگزاری این کنگره‌ها در دیگر شهرستان‌ها هم وجود دارد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/149043/بیش-از-3-هزار-فارغ‌التحصیل-شنوایی‌سنجی-در-مقطع-کارشناسی-داریم
بستن   چاپ