پیام خراسان
باتری قلبی که انرژی لازم خود را از ضربان قلب تامین می‌کند
يکشنبه 15 ارديبهشت 1398 - 19:43:34
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - یک گروه تحقیقاتی، دستگاه پزشکی قابل کاشت طراحی کردند که می تواند انرژی لازم خود را از ضربان قلب به جای باتری تامین کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از چاینا نیوز، این باتری قلب با استفاده از یک نانوژنراتور تریبوالکتریک، انرژی ضربان قلب را به برق برای پالس‌های پیاپی تبدیل می‌کند.
این دستگاه و بدن یک سیستم همبستگی متقابل دارند و در واقع هدف محرک و منبع انرژی، همزیستی بدن است.
محققان در چین و ایالات متحده، دستگاه خود را بر روی نمونه حیوانی آزمایش کردند و دریافتند که انرژی حاصل از هر چرخه حرکت قلب 0.495 میکروژول بوده که بالاتر از آستانه انرژِی ضربان قلب انسان (0.377 میکروژول) است.
لی جونگ، پژوهشگر موسسه نانو انرژی و نانوسیمستی پکن تحت آکادمی علوم چین گفت: چون قلب خوک در حدود اندازه قلب انسان است این آزمایش بر روی خوک­ها صورت گرفته است.
دستگاه‌های پزشکی قابل کاشت کنونی توسط باتری‌ها ساخته می‌شوند که بزرگ، سفت و سخت هستند و به دلیل خود شارژ بودن، ذخیره کم انرژی و غیر انعطاف‌پذیر بودن، طول عمر کوتاهی دارند.
نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که نانوژنراتورهای تریبوالکتریک غیر از عملکرد بهتر دارای مزایایی مانند وزن سبک، انعطاف‌پذیری خوب و پایدار هستند.
وی در ادامه افزود: هنوز چالش‌های زیادی در دستیابی به برنامه‌های بالینی وجود دارد. ما در آینده عملکرد دستگاه را بهبود می‌بخشیم تا ایمن و کارآمدتر شود.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/150660/باتری-قلبی-که-انرژی-لازم-خود-را-از-ضربان-قلب-تامین-می‌کند
بستن   چاپ