پیام خراسان
رمضان در ایالات متحده آمریکا
چهارشنبه 18 اردیبهشت 1398 - 8:20:07 AM
ایسنا
پیام خراسان- رمضان برای مسلمانان آمریکایی نیز مانند دیگر کشورها زمانی برای برقراری پیوند دوباره با خداوند از طریق گرفتن روزه، مراقبه شخصی، افزایش نیایش و نیکوکاری است؛ مساله‌ای که سفر به آمریکا و به خصوص مناطق مسلمان‌نشین و مراکز اسلامی این کشور را در این ماه برای گردشگران جذاب‌تر می‌کند. 

بیشتر مراکز اسلامی در این ماه باز هستند به همین دلیل دیدار از آن‌ها در رمضان کار آسانی است. بیشتر اوقات سخنرانی‌هایی در مساجد برگزار می‌شود که با حضور در این محافل و دور هم بودن فرصت‌هایی نیز برای تازه کردن دوباره علاقه‌مندی فکری به مذهب به وجود می‌آید.

بسیاری از مسلمانان آمریکایی رمضان را شانسی برای رسیدن به تفاهم می‌دانند که احساس نیاز به گفت‌وگو مابین پیروان ادیان مختلف پس از مسئله 11 سپتامبر بیشتر شد.

برای مثال برخی از مسلمانان همسایگان غیر مسلمان خود را برای افطار به جمع خانوادگی‌شان دعوت می‌کردند. در آن سال‌ها «شورای روابط اسلام و آمریکا» ابتکار عمل سالانه خود را با عنوان «سهیم کردن دیگران در رمضان» به انجام رساند و ادامه داد و از مساجد سراسر ایلات متحده خواست در این برنامه شرکت کرده و جامعه غیر مسلمان را در مهمانی‌های افطار خود سهیم کنند.

ابتکار عمل سالانه این شورا با هدف برقراری ارتباط به منظور ارتقاء درک اسلام و کمک به پیروان ادیان مختلف آمریکا برای دیدار با همسایگان مسلمان با شرکت در مراسم و مهمانی‌های افطار انجام می‌شود.

در این ماه مهمان در تعداد بیشتری به مراکز اسلامی سر می‌زنند، اعضا خانواده فردی که تازه به اسلام گرویده است همراهی می‌کنند، مسلمان‌ها با همکاران و دوستان خود به صرف غذا می‌پردازند، مهمانان زیادی در ارتباط با دانشگاه‌ها، مدارس و دیگر نهادهای مذهبی به مهمانی افطار دعوت می‌شوند تا برکات ماه رمضان را تجربه کنند.

میزبانی افطار روزانه در آمریکا بیشتر بر عهده مساجد است. در سفره‌های افطاری که در مساجد چیده می‌شود می‌توان غذاهای آمریکایی، غذاهایی از جنوب آسیا، غذاهای کشورهای عربی، آفریقایی و اروپایی را مزه کرد.

در رمضان نمازهای بیشتری در مساجد خوانده می‌شود و معمولا یک قاری ورزیده قرآن هدایت جمع را بر عهده می‌گیرد تا جمعی که در این مراسم حضور پیدا می‌کنند یک اوج روحانی منحصر به فرد را تجربه کنند.

با وجود شناخته شدن جمعیت مسلمان و افزایش آن‌ها، رستوران‌های حلال نیز رو به افزایش است اما هنوز این تعداد نمی‌توانند مشکلات مردم مقید به قیود شرعی را برطرف نمایند.

به همین دلیل هنوز هم یکی از مشکلات مسلمانان آمریکا دسترسی به گوشت و غذای حلال است، لذا آن‌ها به هنگام افطار مجبورند مسافت طولانی را برای رسیدن به خانه خود و یا نزدیک‌ترین موسسه اسلامی طی کنند.

در ماه مبارک رمضان هم‌چنین رهبران سیاسی و مدنی از مراکز اسلامی بازدید می‌کنند و اهمیت خدمات آمریکایی‌های مسلمان را تایید می‌کنند. البته افسران پلیس نیویورک بر اساس سنت هرساله در آستانه این ماه با رهبران دینی و اعضای جامعه مسلمانان دیدار می‌کنند و گام‌های که می‌تواند امنیت فضای ماه مبارک رمضان و روزهای مقدس این ماه را برای جامعه مسلمانان تضمین کند به بحث و گفت‌وگو می‌گذارند.

تاثیرات این ماه دو طرفه است، به این معنی که با وجود مشکلات مسلمانان آمریکا، آمریکایی‌های بسیاری به واسطه رمضان با مسلمانان آشنا می‌شوند و رابطه برقرار می‌کنند.

پیروان ادیان مختلف برای مسلمانانی که برای اجرای دستور الهی، مبارزه با نفس و خودسازی یه ماه تمام روزه‌دار هستند ارزش و احترام بسیاری قائل هستند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/150871/رمضان-در-ایالات-متحده-آمریکا
بستن   چاپ