پیام خراسان
استفاده از گیاهان برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی
پنجشنبه 19 ارديبهشت 1398 - 00:57:13
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - نتایج مطالعات حاکی از آن است که اصلاح گیاهان می‌تواند روشی موثر برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و جذب دی‌اکسیدکربن بیشتر باشد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ارث، تغییرات اقلیمی تهدیدی برای آینده هستند و افزایش دمای ناشی از دی‌اکسیدکربن بیش از اندازه در جو می‌تواند تهدیدی برای حیوانات و گیاهان باشد.
محققان موسسه Salk سن دیه‌گو در ایالات متحده در سال 2017، طرح ابتکاری گیاهان در برای توانایی طبیعی حذف دی‌اکسیدکربن(CO2) از هوا و مبارزه با تغییرات آب و هوایی را آغاز کردند.
این تیم به سرپرستی استاد جوآن چوری بررسی‌هایی انجام دادند و اظهار کردند که هر ساله گیاهان و دیگر موجودات دارای فتوسنتز، مقدار قابل توجهی از CO2 را جذب می‌کنند. این مقدار، 20 برابر بیشتر از تاثیر کنار گذاشتن سوخت‌های فسیلی است، اما بعد از پایان دوره رشد، این گیاهان از بین رفته و تجزیه می‌شوند و در این زمان CO2 افزایش می‌یابد.
محققان افزودند که گیاهان سالانه، 746 گیگاتون CO2 را جذب و سپس 727 گیگاتون CO2 را آزاد می‌کنند.
آنها به دنبال روشی برای پرورش گیاهانی هستند که مقدار بیشتری از CO2 را جذب کرده و بیشتر در خاک باقی بمانند.
جوزف نول، زیست‌شناس این مطالعه عنوان کرد: تلاش‌های بسیاری برای کاهش دی‌اکسیدکربن هوا انجام شده است. گیاهان هم این عمل را انجام می‌دهند، پس چرا این راه حل زیست‌محیطی را امتحان نکنیم.
گیاهان دارای ریشه‌هایی هستند که در خود ماده محافظی به نام suberin دارد، مشابه مواد چوب‌پنبه عمل می‌کند و در جذب کربن بسیار موثر است.
محققان اظهار کردند: اگر گیاهان اصلاح شوند تا ریشه‌های بزرگتر و عمیق‌تر داشته باشند، CO2 ممکن است صدها سال در خاک باقی بماند و آزاد نشود.
چوری افزود: ما قصد نداریم فتوسنتز را تغییر دهیم، زیرا گیاهان به خوبی آن را انجام می‌دهند، تنها قصد داریم تا ریشه‌های بزرگتر و عمیق‌تر با suberin بیشتر را جایگزین کنیم تا گیاهان 20 برابر اکنون دی‌اکسیدکربن جذب کنند.
این روش توانایی کاهش انتشار CO2 سالانه 20 تا 46 درصد را دارد.
یافته‌های این بررسی حاکی از آن است که این گیاهان قوی‌تر و پایدارتر خواهند بود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/151080/استفاده-از-گیاهان-برای-مبارزه-با-تغییرات-آب-و-هوایی
بستن   چاپ