پیام خراسان
استرس دوران بارداری عامل انتقال آسم به نوزاد/ افزایش 22درصدی خطر ابتلا به آسم در کودکان با انجام سزارین های بدون درد
پنجشنبه 19 ارديبهشت 1398 - 00:58:26
ایسنا - علمی - خراسان شمالی
پیام خراسان - یک پزشک فوق تخصص کودکان گفت: مادران مبتلا به آسم، بیشتر از پدران آسمی می توانند آسم را به کودکان خود منتقل کنند.
دکتر شاهین مافی نژاد، در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه خراسان شمالی به مناسبت روز جهانی آسم، با اشاره به اینکه ژنتیک، نقش اول را در انتقال بیماری آسم به نسل دیگر دارد، اضافه کرد: در خراسان شمالی نیز ابتلا به بیماری آسم شیوع بالایی دارد و 15 درصد از مردم استان درگیر این بیماری هستند.
مافی نژاد با بیان اینکه استرس، یکی دیگر از عوامل انتقال آسم به نوزادان است، ادامه داد: مادران در دوران بارداری استرس بالایی دارند و در سه ماهه سوم بیش از 13 درصد مادران این استرس را تجربه می کنند که این مسئله ارتباط مستقیم با کودک دارد.
به گفته وی مادران باید پرهیز از نگهداری حیوانات خانگی را در دوران بارداری جدی بگیرند و حیواناتی مانند خرگوش، بز و موش از حیوانات پر حساسیت هستند و امکان ابتلا به آسم را چندین برابر بیشتر می کند.
این پزشک فوق تخصص کودکان در رابطه با مصرف الکل مادران در دوران بارداری، تصریح کرد: الکل برای مادران باردار بسیار مضر است و آسیب های بسیاری را به کودکان وارد می کند که یکی از آنها ابتلا به آسم است.
وی با اشاره به اینکه عفونت مادران در دوران بارداری 34 درصد ابتلا به آسم را در کوکان افزایش می دهد، عنوان کرد: مصرف آنتی بیوتیک ها توسط مادران نیز یک و نیم برابر ریسک بروز آسم را در این گروه افزایش می دهد.
مافی نژاد با تاکید براینکه مصرف بیش از اندازه ویتامین D توسط مادران باردار نیز موجب بروز آسم در کودکان می شود، اظهار کرد: همانطور که کمبود ویتامین D موجب بروز آسم می شود، افزایش ویتامین D در بند ناف نوزاد نیز اثر معکوس دارد و موجب بروز آسم می شود.
به گفته وی چاقی مادران در دوران بارداری، مصرف سیگار، استفاده از قرص ها و داروهای مسکن و... از دیگر عواملی است که خطر ابتلا به آسم را در کودکان تشدید می کند.
مافی نژاد در رابطه با اثر سزارین، در بروز آسم، بیان کرد: سزارین های بدون درد 22 درصد خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزایش می دهد و گاهی مواقع به این مسئله توجه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه جداکردن نوزاد از مادر نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی در خطر ابتلا به آسم در کودکان داشته باشد، تصریح کرد: 85 درصد از نوزادانی که در هنگام تولد از مادر خود جدا شدند، مبتلا به آسم شدند که آمار قابل توجهی است و باید جدی گرفته شود.
این پزشک فوق تخصص نوزادان به استفاده نوزادان از شیر مادر در سه تا پنج ماهگی تاکید کرد و اظهار کرد: نوزادانی که وزن آنها کمتر از دو کیلو و 500 گرم باشد در معرض ابتلا به آسم هستند.
به گفته مافی نژاد واکسن BCG می تواند 14 درصد از خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/151120/استرس-دوران-بارداری-عامل-انتقال-آسم-به-نوزاد--افزایش-22درصدی-خطر-ابتلا-به-آسم-در-کودکان-با-انجام-سزارین-های-بدون-درد
بستن   چاپ