پیام خراسان
پایان رقابت ساخت پناهگاه‌های مریخی به روش چاپ سه‌بعدی
یکشنبه 22 اردیبهشت 1398 - 12:53:25 PM
ایسنا
پیام خراسان- در این رقابت 30 ساعته دو چاپگر سه بعدی رباتیک باید طرح واقعی پناهگاه‌های مریخی را در یک سوم مقیاس اصلی تولید، چاپ کنند.

سازمان فضایی ناسا با وضع قوانین سخت مثل استفاده از مواد اولیه قابل بازیافت و کمترین دخالت انسان در عملکرد ماشین‌آلات در هر چه واقعی‌تر کردن شرایط تلاش کرد.

اولین مدل پناهگاه مریخی به شکل تخم مرغ و با ارتفاع 4.5 متر و قطر 2.43 متر است که به صورت کامل باید از مواد قابل بازیافت، شبیه به خاک مریخ ساخته شود.

محققان شرکت مالوت از ترکیب الیاف سنگ آتشفشانی بازالت برای ساخت پناهگاه مریخی استفاده کردند.

برای استفاده از الیاف بازالت در چاپ سه بعدی، لازم است که این ماده را تا دمای 350 درجه سانتیگراد حرارت دهند، سپس این ماده از  نازل‌های موجود در انتهای بازو خارج  و در نهایت پس از گذشت تنها پنج دقیقه به یک ماده سخت و قابل اطمینان تبدیل می‌شود.

چاپگر شرکت پین استیت از ترکیب سنگ‌های رودخانه برای تولید ساختار سیمان مانند استفاده کرد. این ترکیب شبیه به سنگ‌های موجود در مریخ است.

این ترکیب بعد از گذشت 120 دقیقه به استحکام اولیه مناسب دست می‌یابد.

نکته قابل توجه در فرایند چاپ دو پناهگاه، عدم استفاده از هرگونه قالب اولیه برای شکل دادن مواد سازنده است.

دکتر شادی نازرین، استادیار معماری و از اعضای تیم پین استیت عنوان کرد: در این طراحی هر لایه، لایه بعدی را حمایت می‌کند و با این روش می‌توان برای اولین‌بار به شیب 65 درجه برای ساخت سقف دست یافت.

در طول این رقابت 30 ساعته تیم مدیریت دو شرکت با مشکلات متعددی مواجه شدند که باید در زمان باقی‌مانده، مشکل را مدیریت می‌کردند.

پس از پایان فرصت 30 ساعته، کارشناسان ناسا با انجام تست‌های متنوع مثل تست تشخیص میزان سوراخ‌های هر سازه با استفاده از دود و پرتاب اجسام سنگین بر روی سازه‌ها از استحکام آنها اطمینان حاصل کردند.

مثلا در بخش تست مقاومت از یک بیل مکانیکی برای وارد کردن بیش از 22 تن فشار به هر سازه استفاده شد.

در پایان این رقابت، شرکت پن استیت به علت مشکلات به وجود امده در مراحل ساخت، امتیاز کمتری کسب کرد و در جایگاه دوم قرار گرفت. این شرکت با دریافت جایزه 200 هزار دلاری، همچنان فعالیت خود را در این عرصه ادامه خواهد داد.

شرکت مالوت نیز با کسب بیشترین امتیاز مفتخر به دریافت جایزه 500 هزار دلاری شد.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/151428/پایان-رقابت-ساخت-پناهگاه‌های-مریخی-به-روش-چاپ-سه‌بعدی
بستن   چاپ