پیام خراسان
مقابله با بحران غذایی جهان با کشت بی‌نیاز از خاک
يکشنبه 29 ارديبهشت 1398 - 11:45:04
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - کارشناسان موسسه غذا‌های پایدار در دانشگاه شفیلد انگلستان دریافتند محصولات کشت شده در فوم‌های پلی اورتان در یک مزرعه شهری، دو تا 10 برابر سریع‌تر از گیاهان در کشت مرسوم رشد می‌کنند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیوز، در این روش با استفاده از شبکه‌ای از لوله‌ها و کنترل محیط و فوم‌ها هر نوع ماده غذایی برای مقابله با بحران غذایی جهان کشت می‌شود.
هر ساله حدود 24 میلیون تن از خاک حاصلخیز به دلیل فرسایش جهانی از بین می‌رود، به همین دلیل هری رایت، دانشجوی دکتری از مرکز پایداری در آینده گرانتهام Grantham نوعی فوم که دارای مواد شیمیایی، فیزیکی و زیستی خاک است را طراحی کرد.
این سیستم پیش از این برای سیستم‌های هیدروپونیک در اردوگاه پناهندگی در اردن با استفاده از تشک‌های غیرقابل استفاده توسط پروفسور تونی رایان، مدیر مرکز گرانتهام و با همکاری پروفسور دانکن کامرون در موسسه غذاهای پایدار دانشگاه شفیلد طراحی شده بود.
پروفسور دانکن کامرون، مدیر موسسه غذاهای پایدار دانشگاه شفیلد گفت: جهان با بحران باروری خاک مواجه است و اگر این مشکل در حال حاضر رفع نشود در آینده با بحران غذایی جهانی گسترده روبه‌رو خواهیم بود.
این سیستم بسیار کارآمد است و قابلیت استفاده از منابع کمتر برای تولید مواد غذایی برای جمعیت رو به رشد آینده را دارد و با طراحی چنین مزارعی در شرایط محلی، تولید مواد غذایی ارزان، سالم و پایدار را بهینه‌سازی خواهیم کرد.
این مزرعه شهری از 18 ماه مه در دانشگاه شفیلد به روی علاقه‌مندان گشوده شده تا با این روش تولید مواد غذایی آشنا شوند. همچنین این دانشگاه با استفاده از کلاس‌های آموزشی، افراد با کمترین مهارت را برای تولید با این روش آموزش می‌دهد.
یعقوب نیکلز از دیگر محققان این تحقیق گفت: مزرعه شهری یک نمایش کاربردی از کاری پیشگامانه است که در دانشگاه شفیلد رخ داد.
پروفسور تونی رایان گفت: یکی از مشکلات موجود در اردوگاه‌ها دفع زباله است و با این روش تشک‌های فوم کثیف و غیر قابل استفاده که بر سلامت پناهندگان تاثیر می‌گذارد به محیطی سبز و پایدار تبدیل می‌شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/152603/مقابله-با-بحران-غذایی-جهان-با-کشت-بی‌نیاز-از-خاک
بستن   چاپ