پیام خراسان
میزان مهاجرت در برخی کشورها
دوشنبه 30 ارديبهشت 1398 - 13:30:16
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - در مورد مهاجرت، دیدگاه‌های مثبت و منفی زیادی وجود دارد برخی مهاجران را موجب رشد کشور می‌دانند و برخی معتقدند باید مرزهای کشور بر روی مهاجران بسته باشد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از نیوز، کنترل مرزها یک مشکل سیاسی جدی است، اما کارشناسان، مهاجرت قانونی را روشی برای مقابله با مشکلات جمعیتی می‌دانند. این موضوع در کشورهایی با جمعیت سالخورده برای حمایت از برنامه‌های اجتماعی حیاتی است.
مهاجرت اصولی در کشورهای توسعه یافته نیز روشی برای پیشگیری از عواقب کاهش جمعیت آنان در دراز مدت خواهد بود. اما برخی کشورها با جمعیت سالخورده، مهاجران کافی برای جایگزینی جمعیت خود را ندارند و میزان باروری نیز در این کشورها همچنان در حال کاهش است.
ارینه بلومراد، استاد جامعه شناسی و مدیر طرح مهاجرت بین رشته‌ای دانشگاه برکلی کالیفرنیا اظهار کرد: مهاجران جوان در سنین کار به طور مستقیم بر جامعه و اقتصاد کشور تاثیر دارند و به دلیل سیاست‌های مهاجرتی در امریکا بعید است که آمریکا با کاهش جمعیت حداقل طی چند دهه آینده روبه‌رو شود. پایداری جمعیت مهاجر برای حفظ رشد اقتصادی قدرتمند و نیازهای اجتماعی در حمایت از نیاز به مراقبت‌های سلامت بیبی بومرها ( نسل زاده دوره رفاه و رونق اقتصادی جهان) ضروری است.
وی در ادامه افزود: مهاجرت می‌تواند رشد پیری جمعیت را کاهش دهد و افزایش تعداد این مهاجران در برخی از کشورها موجب معکوس شدن این روند خواهد شد.
ریچارد جکسون، رئیس موسسه جهانی پیری اظهار کرد: اگر تعداد موالید در هر زن در سن باروری در ایالات متحده از 1.76 به 1.5 یا 1 کاهش یابد، حتی با میزان جایگزینی 2.1 مهاجر جبران کردن روند پیری جمعیت دشوار خواهد بود.
مهاجرت در برخی کشورها
ایالات متحده امریکا
با وجود اینکه قانون مهاجرت به ایالات متحده مدت مدیدی است که اجرا می‌شود، اما بر اساس قوانین ترامپ در حال حاضر فقط کارگران ماهر موفق به دریافت ویزا خواهند شد و قوانین نسبت به گذشته سخت‌تر شده است.
ژاپن
مهاجران تنها دو درصد از جمعیت ژاپن را تشکیل می‌دهند. میزان باروری در این کشور کاهش یافته و مهاجرت نیز به دلیل عدم محبوبیت در بین آنان کم است.
آلمان
نرخ باروری مشابهی نسبت به ایالات متحده دارد، البته این کشور پذیرای مهاجران سوری بوده اما در حال حاضر قوانین ضدمهاجرتی را اجرا می‌کند.
چین
رشد جمعیت و باروری از دهه 1980 به دلیل محدودیت زاد و ولد کاهش یافته است و موجب شده این کشور به کشوری با جمعیت پیر، کمبود شهروندان کارآمد و افزایش جمعیت زنان نسبت به مردان تبدیل شود. در حال حاضر این کشور جذب مهاجران با استعداد را در دستور کار خود قرار داده است.
مهاجرت به کشورهای توسعه یافته با جمعیت های پیر بر اقتصاد، اجتماع و سیاست جهان تاثیر می‌گذارد. اثرات ناشی از مهاجرت به دلیل از دست دادن سرمایه انسانی نیز در کشورها حائز اهمیت و تاثیرگزار خواهد بود. پس در این مورد باید هر دو سوی این روند را بررسی کرد.
آمار موالید مهاجران در برخی کشورها:
امارات متحده عربی 88 درصد
قطر 65 درصد
سنگاپور 46 درصد
عربستان 37 درصد
استرالیا 29 درصد
کانادا 21 درصد
آلمان 15 درصد
ایالات متحده 14 درصد
اسپانیا 13 درصد
بریتانیا 13 درصد
فرانسه 12 درصد
ژاپن 2 درصد
برزیل، چین و هند یک درصد
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/152808/میزان-مهاجرت-در-برخی-کشورها
بستن   چاپ