پیام خراسان
یک استکان چای و درمان انواع بیماری
چهارشنبه 1 خرداد 1398 - 9:45:57 AM
ایسنا
پیام خراسان - عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: برخی از مطالعات انجام گرفته روی انسان نشان می‌دهد که کاتچین‌های موجود در چای با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط‌اند و خطر بروز برخی بیماری‌های قلبی را نیز کاهش می‌دهند.
مهدی ابراهیمی گفت: چای نوشیدنی‌ای است که از برگهای تخمیر شده گیاه چای تهیه می‌شود.
وی افزوود: برگ چای با توجه به میزان تخمیری که روی آن صورت می‌گیرد، به رنگ‌های مختلفی مانند چای سبز (بدون تخمیر)، قرمز (به مقدار بسیار کمی تخمیر شده)، اولانگ (در حد متوسطی تخمیر شده) و چای سیاه (کاملا تخمیر شده) عرضه می‌شود.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهارکرد: تمامی انواع چای حاوی کافئین هستند که بطور سنتی بمنظور استفاده از تاثیرات ملایمی که بر تحریک سیستم عصبی مرکزی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
ابراهیمی با بیان اینکه چای بصورت داغ، خنک شده و شیرین یا تلخ (شیرین نشده) مصرف می‌شود، گفت: همچنین می‌توان از چای بعنوان چاشنی در دستورهای غذایی استفاده کرد.
وی ادامه داد: مطالعات علمی نشان داده‌اند که فلاونوئیدهای چای و مشتقات بدست آمده از آنها در مقابله با بیماری‌های مزمن اثر گذار هستند.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: مصرف چای سبز بر قلب و عروق تاثیرات مفیدی دارد و بعلاوه ممکن است خواص آنتی اکسیدانی، ضدفشار خون بالا، ضد التهاب، ضد تکثیر سلولی، ضد ایجاد لخته‌های خونی و کاهنده چربی نیز داشته باشد.
ابراهیمی افزود: برخی از مطالعات انجام گرفته روی انسان نشان می‌دهد که کاتچین‌های موجود در چای با کاهش خطر سکته مغزی در ارتباط‌اند و خطر بروز برخی بیماری‌های قلبی را نیز کاهش می‌دهند.
وی تصریح کرد: چای حاوی مقدار نسبتا بالایی تانن است که دارای خصوصیات محافظت کنندگی شیمیایی بوده و می‌تواند به اسیدهای صفراوی متصل شود.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه تانن‌ها از جذب آهن غیر هم جلوگیری می‌کنند و می‌توانند تاثیر معنی داری بر وضعیت آهن در بزرگسالان داشته باشند، گفت: به همین دلیل باید از مصرف چای به همراه غذا وحداقل 1 ساعت بعد از صرف غذا خودداری کرد تا از اختلال در جذب آهن جلوگیری شود.
ابراهیمی یادآورشد: استفاده از انواع چای به میزان مناسب و با رعایت فاصله زمانی با وعده‌های غذایی علاوه بر کمک به حفظ سلامت انسان می‌تواند بهانه‌ای برای خلق لحظاتی شاد در کنارخانواده و دوستان باشد.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/153149/یک-استکان-چای-و-درمان-انواع-بیماری
بستن   چاپ