پیام خراسان
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی:
88 درصد وابسته به واردات روغن هستیم
شنبه 18 خرداد 1398 - 17:03:15
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال‌های گذشته حدود 90 درصد به واردات روغن وابسته بوده‌ایم اما اکنون با توجه به برنامه‌های خوداکتفایی وزارت جهاد کشاورزی، این رقم به 88 درصد رسیده است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، رضا اقنوم امروز در نشست خبری دومین جشنواره ملی روز مزرعه در مرکز تحقیقات کشاورزی اظهار کرد: به طور کلی شش ماموریت در مرکز وجود دارد که شامل انجام تحقیقات کاربردی برای رفع مشکلات بخش کشاورزی، آموزش کشاورزان و بهره‌برداران بخش کشاورزی، انتقال فناوری به بخش‌ کشاورزی، تولید هسته‌های اولیه بذر و نهال اصلاح‌شده، نظارت بر تولید بذر و نهال اصلاح‌شده و حفاظت و صیانت از منابع ژنتیک کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: منابع طبیعی کشور جزو پر تنوع‌ترین منابع ژنتیکی است و در غالب بانک‌های ژن گیاهی و دانی و کلکسیون زنده نگهداری و حفاظت می‌شود. در این کلکسیون‌ها 140 گونه گیاه دارویی کشت شده و علاوه بر نگهداری و حفاظت از آن به نوعی جنبه آموزشی نیز دارد.
اقنوم در خصوص روز مزرعه خاطرنشان کرد: (FARM DAY) یا روز مزرعه در همه کشورها و شرکت‌های خصوصی، بهانه‌ای برای رونمایی از دستاوردهای علمی جدید و یکی از موثرترین راه‌های ترویج یافته‌های روز مزرعه است زیرا به صورت رودر رو و با حضور محقق، مروج و مخاطب از یافته جدید رونمایی می‌شود.
وی اضافه کرد: یکی از رویکردهای مهم ما و جهاد کشاورزی این است که دستاوردهایی را که به تولید و کیفیت آن کمک می‌کند را در قالب مراسماتی همچون روز مزرعه رونمایی کنیم. این روز نقطه اتصالی بین سیاست‌گذاران، مقامات و مسئولین اجرایی کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: در این روز، معاون وزیر، مدیران اجرایی، محققان، کارشناسان آموزش، مروجین و کارشناسان، اساتید دانشگاه، دستگاه‌های حاکمیتی، بخش خصوصی و کشاورزان در کنار یکدیگر حضور دارند.
اقنوم در خصوص علت اهمیت این جشنواره، عنوان کرد: استان خراسان جزو اقلیم خشک و نیمه خشک کشور است و اگر از باران‌های بهاری امسال صرف‌نظر کنیم، در 30 سال گذشته، استان با بحران شدید خشکسالی مواجه بوده و باید نگاه کلی باید به این سمت وجود داشته باشد تا منابع آبی استفاده بهینه داشته باشیم.
پیام اصلی جشنواره روز مزرعه؛ کشاورزی با میزان آب واحد و درآمد اقتصادی بیشتر
وی ادامه داد: پیام اصلی این جشنواره این است که بتوانیم کشاورزی با نیاز آبی کم به منظور کمک به اقتصاد و معیشت کشاورز را ترویج دهیم یعنی کشاورز با میزان آب واحد و درآمد اقتصادی بیشتری داشته باشد. مناطقی از استان با مشکل شدید کم‌‎آبی مواجه هستند با این روش می‌توانیم به اقتصاد و توانمندی کشاورز کمک کنیم تا مردم در روستاها باقی بمانند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در حال حاضر بحران حاشیه‌نشینی وجود دارد و بر طبق آمار، بیش از یک میلیون و 600 هزار حاشیه‌نشینی وجود دارد و به یکی از چالش‌ها و بحران‌های استان و کشور تبدیل شده است، توانمند کردن اقتصاد کشاورزان سبب افزایش ماندگاری افراد در روستاها می‌شود. دومین جشنواره ملی روز مزرعه حول محور آب و مصرف بهینه آب تدارک دیده شده است.
اقنوم خاطرنشان کرد: حدود سه سال است که نظام نوین ترویج کشاورزی در سازمان فعال شده که بر اساس آن برنامه‌های ترویجی را در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم تا تولید بهتر و کیفی‌تری داشته باشند. تعدادی از محققان برجسته کشور در طرح محققان و مروجان ارشد ملی کشور ساماندهی شده‌اند تا ترویج کشاورزی در کشور کمک کنند که از استان خراسان 10 محقق در این طرح حضور دارند.
وی در خصوص نتایج برگزاری این جشنواره در سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته این جشنواره با استقبال گسترده سطوح مختلف مخاطبین مواجه شد و سه تن از معاونین وزیر، معاون وزیر سازمان برنامه و بودجه کشور و مسئولین ارشد کشور از این جشنواره بازدید کردند و بازخورد بسیار خوبی در کشور به همراه داشت.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی اظهار کرد: در روز مزرعه یک فعالیت به صورت عینی مورد مشاهده قرار می‌گیرد. آموزش کشاورزی بسیار سخت است زیرا درصد زیادی از کشاورزان سطح تحصیلات بالایی ندارند. در تمام دنیا یک ضرب‌المثل میان کشورشان وجود دارد که می‌گویند کشاورز از کشاورز یاد می‌گیرد و ما نیز باید به گونه‌ای بستر سازی کنیم تا کشاورزان زمین کشاورزی ما را مشاهده کنند تا ما را باور کنند.
اقنوم بیان کرد: در این جشنواره برای گیاهان مختلف حول محور کم‌آبی پکیج‌های مدیریتی متفاوتی را تدارک دیده‌ایم مثلا یکی از برنامه‌های اصلی جهاد کشاورزی در جهت دستور مقام معظم رهبری، افزایش تولید دانه‌های روغنی است که به وسیله آن موظف شده‌ایم که کشت کلزا را در کشور حدود یک میلیون هکتار افزایش دهیم.
کاهش وابستگی به واردات روغن
وی ادامه داد: در سال‌های گذشته حدود 90 درصد به واردات روغن وابسته بوده‌ایم اما اکنون با توجه به برنامه‌های خوداکتفایی وزارت جهاد کشاورزی، این رقم به 88 درصد رسیده است. برای کم کردن این مقدار نیاز به دانش تخصصی است و این کار بسیار سخت است. پکیج‌های مدیریتی نیز باید مطابق با نیاز کشاورزان در مناطق مختلف باشد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی در خصوص میزان اعتبارات تخصیص یافته به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: حدود ده سال است که مراکز تحقیقاتی بودجه دولتی ندارند و بر اساس فعالیت خود درآمدزایی می‌کند و موسسات تحقیقات مادری نیز کمک‌های جزیی به بخش استانی می‌کنند که قابل توجه نیست. هزینه امور پژوهشی حدود 3 تا 4 میلیارد تومان است.
اقنوم تصریح کرد: دانشگاه تهران تحقیقی را برای تولید رقم جدید گندم انجام داده که این مطالعه حدود 12 تا 14 سال به طول انجامیده است. بنابراین اثر بخشی روش‌های تحقیقی را نمی‌توان به سرعت ارزیابی کرد، در 40 سال گذشته 44 رقم گندم تولید شده است.
وی افزود: در اوایل انقلاب سه میلیون تن تولیدگندم وجود داشت که در حال حاضر این رقم به 14 تن رسیده و بخش قابل توجهی از آن به دلیل ایجاد ارقام جدید گندم است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/154745/88-درصد-وابسته-به-واردات-روغن-هستیم
بستن   چاپ