پیام خراسان
معاون وزیر جهاد کشاورزی:
تولید میگو تحولات زیادی در اشتغال خراسان رضوی ایجاد می‌کند
دوشنبه 20 خرداد 1398 - 14:24:05
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: یکی از ظرفیت‌های موجود در استان خراسان با توجه به سهم زائران، تولید میگو است که تحولات زیادی را در اشتغال استان ایجاد خواهد کرد
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، کاظم خاوازی امروز در دومین جشنواره ملی مزرعه تحت عنوان «زراعت در شرایط کم آبی؛ چه بکاریم؟ چگونه مدیریت کنیم؟» که در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین عوامل راهگشا برای کیفیت و کمیت تولید، چرخش دانش است، چرخش دانش تنها مربوط به دانشگاه و مراکز تحقیقاتی نیست بلکه بخش زیادی از دانش ضمنی در اختیار کشاورزان، مراکز آموزشی و بخشی که از جنس نوآوری بوده، در اختیار بخش خصوصی است.
وی افزود: روز مزرعه از برنامه‌هایی است تمامی این چرخش دانش در کنار یکدیگر قرار می‌گیرد و با جدیت پیگیری شده و از آن مراقبت شده است تا سریعا گسترش پیدا کند. امیدواریم این جشنواره دارای تنوع بیشتری شود و حوزه‌های زراعی، باغات، شیلات و دام نیز در این جشنواره برجسته شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: یکی از ظرفیت‌های موجود در استان خرسان با توجه به سهم زائران، تولید میگو است که تحولات زیادی را در اشتغال استان ایجاد خواهد کرد. علاوه بر روز مزرعه، باید روزهای مزرعه دیگری نیز برگزار شود و به موضوعاتی همچون کرم ابریشم که در استان اهمیت ویژه‌ای برای آن قائل هستند پرداخته شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: برای انتقال دانش و اطلاعات، وزارت‌خانه ریل‌گذاری‌های خوبی انجام داده که شامل احیای مراکز جهاد کشاورزی است، در این راستا به 1300 مرکز توجه ویژه‌ای شده و 70 درصد مراکز به‌روز شده است، اقدام بعدی حضور محققین در عرصه و‌ پهنه تولید است که به طور کلی 1300 محقق معین در خدمت مراکز جهاد کشاورزی هستند و تجربیات خود را منتقل می‌کنند و با وزارت علوم در حال صحبت برای استفاده از دانشگاه در این زمینه هستیم.
خاوازی در ادامه این مراسم در جمع خبرنگاران در خصوص گیاهان قابل کاشت در زمان کم‌آبی عنوان کرد: علاوه بر اینکه در شرایط کم‌آبی چه باید بکاریم، زمان کاشت نیز برای ما اهمیت دارد، امروز در این جشنواره مشاهده خواهید کرد که همکاران ما بر روی تغییر زمان کاشت بسیاری از محصولات کار کرده و آن را به کشاورزان معرفی خواهند کرد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر مزارع آفتاب‌‎گردان که در این مزرعه وجود دارند، دارای گل هستند و این موضوع ناشی از مدیرت دوستان در حوزه کارهای پروهشی است، ارقامی که امروز از طریق تحقیقات معرفی شده کمک بسیار زیادی در زمینه بهره‌وری آب خواهد داشت، به عنوان مثال با حداکثر دو آب می‌توان چهار تن گندم برداشت کرد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در رابطه با تعداد طرح‌های تحقیقاتی در زمینه مقابله با خشکی گفت: تاکنون تقریبا حدود چهار هزار طرح در سال اجرا شده که در این زمینه بیش از دو هزار و 100 پرسنل و 750 پژوهشگر مشارکت داشته‌اند. به طور کلی بیش از 50 درصد از تحقیقات در زمینه بهره‌وری از آب و مقابله با خشکی است.
خاوازی با بیان اینکه هدف از برگزاری روز مزرعه آگاهی کشاورزان از آخرین یافته تحقیقات در این زمینه است، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال رقمی از گندم به نام رخشان ایجاد شده که به وسیله آن کشاورزانی که از این رقم استفاده می‌کنند کمتر از 12 تن گندم برداشت نمی‌کنند و آگاهی کشاورزان از این ارقام سبب افزایش درآمد و کاهش مصرف آب می‌شود.
در بخش دیگری از این مراسم رضا اقنوم، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی تصریح کرد: ماهیت این جشنواره سبب می‌شود که افراد از سطوح مختلف مدیریتی در زمینه کشاورزی و کشاورزان در کنار یکدیگر حضور داشته باشند.
وی افزود: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره، توانمندسازی جریان دانش و اطلاعات کشاورزی و بهبود اقتصاد کشاورزی استان است. سال گذشته در زمینه مدیریت دام سبک برنامه‌های خوبی اجرا شد و امسال نیز عنوان جشنواره زراعت در شرایط کم آبی است و هدف اصلی آن افزایش بهره‌وری اقتصادی آب است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/155049/تولید-میگو-تحولات-زیادی-در-اشتغال-خراسان-رضوی-ایجاد-می‌کند
بستن   چاپ