پیام خراسان
دانسته‌هایی در مورد انقلاب تابستانی
یکشنبه 2 تیر 1398 - 10:44:20 AM
ایسنا
پیام خراسان - انقلاب تابستانی که در ایران مقارن اول تیرماه است، در نیمکره شمالی زمین مسیر خورشید از حرکت به سمت شمال آسمان دست کشیده و روزها به آرامی شروع به کوتاهتر شدن می‌کنند.
  انقلاب تابستانی طولانی‌ترین روز سال است که در آن می‌توان نزدیک به 17 ساعت از نور روز بهره برد.
در این روز که در ایران مقارن اول تیرماه است، در نیمکره شمالی زمین مسیر خورشید از حرکت به سمت شمال آسمان دست کشیده و روزها به آرامی شروع به کوتاهتر شدن می‌کنند.
در اوایل بهار طول شب و روز تقریباً برابر است ولی به مرور زمان طول روز بیشتر می‌شود و در زمان انقلاب تابستانی که بلندترین روزسال است به بیشترین ساعات خود می‌رسد و با نزدیک شدن به فصل تابستان کم کم روزها کوتاه‌تر می‌شوند تا پاییز فرامی‌رسد.
سهراب علیدوستی، یک پژوهشگر نجوم در گفت‌وگو با ایسنا منطقه خراسان جنوبی، اظهار کرد: خورشید در طی یک سال در مسیری ظاهری در آسمان حرکت می‌کند که به آن خط دایره البروج می‌گویند.
وی با بیان اینکه این خط با زاویه 23.5 درجه نسبت به استوای آسمان قرار دارد، افزود: وقتی خورشید به بیشترین فاصله شمالی از استوای آسمان می‌رسد، طول روز به حداکثر خود می‌رسد.
پژوهشگر رصدخانه ادیب اصفهان بیان کرد: این نقطه از دایره البروج را انقلاب تابستانی گویند که روز 31 خرداد و گاهی یکم تیرماه است و در این زمان خورشید تقریبا بین شمال و شرق طلوع و بین شمال و غرب غروب می‌کند.
علیدوستی با بیان اینکه در نخستین روز از شروع تیرماه، خورشید در بالاترین ارتفاع خود نسبت به زمین قرار می‌گیرد، تصریح کرد: وقتی خورشید به این نقطه انقلاب تابستانی می‌رسد، هنگام ظهر بیشترین ارتفاع نسبت به افق جنوب ناظر دارد و در شمالی‌ترین سمت نسبت به نقطه افق شرق طلوع کرده و در شمالی‌ترین سمت نسبت به نقطه افق غرب غروب می‌کند و این نشان دهنده آغاز فصل تابستان در نیمکره شمالی است.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/159289/دانسته‌هایی-در-مورد-انقلاب-تابستانی
بستن   چاپ