پیام خراسان
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری مطرح کرد؛
ایجاد 1500 میلیارد تومان ظرفیت برای کشور توسط صندوق نوآوری و شکوفایی/ محصولات دانش‌بنیان خریداری نمی‌شود
چهارشنبه 12 تير 1398 - 18:33:46
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از ایجاد 1500 میلیارد تومان ظرفیت برای کشور توسط صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر محمدصادق خیاطیان امروز در نشستی خبری که در پارک علم و فناوری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی به واسطه قانون دانش‌بنیان در سال 89 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در ماده پنج پیش‌بینی شد که صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان تامین کننده منابع مالی شرکت‌های دانش‌بنیان شکل گیرد.
وی افزود: قانون‌گذاران و سیاست‌گذاران به درستی تشخیص دادند که نظام بانکی کشور و نظام سنتی تامین مالی پاسخگوی نیازهای حوزه فناوری و نوآوری نیست و با افرادی که دارایی و فکرشان ایده و خلاقیت‌شان است باید به گونه دیگری برخورد شود تا نحوه تامین مالی با آنچه که در سیستم بانکی و نظام سنتی وجود دارد، متفاوت باشد.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری تصریح کرد: همه ما با نظام بانکی سروکار داشتیم. بانک‌ها معمولا تضامینی از جنس فیزیکی نیاز دارند که باید ملک و یا اعتبار مالی خیلی خوبی داشته باشیم تا بتوانیم با سیستم بانکی کار کنیم اما واقعیت امر این است که تشخیص به درستی داده شد و صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایه 3000 میلیاردی برای رفع نیاز حوزه فناوری تاسیس شد و توانست نقش و جایگاه خود را در این حوزه پیدا کند.
وی با بیان اینکه بسیاری از شرکت‌ها به صندوق نوآوری و شکوفایی مراجعه کردند و توانستند از خدمات آن بهره‌مند شوند، عنوان کرد: به طور کلی صندوق نوآوری و شکوفایی براساس قانون و اسنادی که در اختیار دارد به سه دسته خدمات تقسیم می‌شوند.
مهم‌ترین بخش فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات است
خیاطیان بیان کرد: مهم‌ترین بخش فعالیت صندوق نوآوری و شکوفایی، تسهیلات است که انواع مختلفی مانند سرمایه در گردش، تولید در صنعت و ... را شامل می‌شود و یکی از بخش‌های مهم تسهیلات، ضمانت‌نامه است که یک ابزار بسیار مهم برای شرکت‌هایی که قصد دارند در مناقصه‌ها و قراردادهای مهم شرکت کنند به کار گرفته می‌شود و باید متذکر شد که یکی از اجزای مناقصات ضمانت‌نامه است که در بخش‌های مهم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی خاطر نشان کرد: دومین خدماتی که ما در صندوق فناوری و شکوفایی ارائه می‌دهیم، سرمایه‌گذاری است، سرمایه‌گذاری‌ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌شوند. سومین خدمات، توانمندسازی و حمایت از توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان است که در این حوزه هم برحسب قانون، ابزارهایی از جمله حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی را تعبیه کردند. ما از شرکت‌های دانش‌بنیان که فعالیت‌های متنوع مانند شرکت در نمایشگاه داخلی و خارجی و نیز کسب استانداردهای ملی و بین‌المللی را انجام می‌دهند، مورد حمایت قرار می‌دهیم.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری با بیان اینکه ما در حوزه سرمایه‌گذاری روش مستقل را روش مناسبی برای توسعه سرمایه‌گذاری نمی‌دانیم، گفت: یکی از ایرادهای دیگری که به صندوق نوآوری و شکوفایی وارد بود این است که ما اساسا ریسک‌پذیر نیستیم و این موضوع باعث می‌شود سرمایه‌گذار ورود جدی نداشته باشد. در این دوره سعی کردیم که با خلق ابزارهای نوین سرعت و شتاب بیشتری به این موضوع ببخشیم.
وی افزود: اگر صندوق پژوهش و فناوری طرحی را اعلام کند که این طرح مناسب و آماده سرمایه‌گذاری باشد و درصدی از سرمایه مورد نیاز را بگذارد و در حل مسائل مختلف کشور مانند آب، محیط زیست، انرژی، آلودگی هوا و ... گام بردارد ما تا چهار برابر سرمایه‌ای که خود صندوق پژوهش و فناوری آورده، ورود و سرمایه‌گذاری خواهیم کرد.
محصولات دانش‌بنیان خریداری نمی‌شود
خیاطیان بیان کرد: در حوزه توانمندسازی یکی از مشکلاتی که در حوزه پژوهش و فناوری وجود دارد، طرف تقاضا است. ما در حوزه عرضه تکنولوژی در کشور مشکلی نداریم و سیاست‌هایی که تاکنون ابلاغ شده بیشتر از عرضه تکنولوژی حمایت کرده است. اما زمانی که با شرکت‌های دانش‌بنیان به گفت‌وگو می‌نشینیم دغدغه اصلی آن‌ها بازار است و می‌گویند که از محصولات ما خریداری نمی‌شود.
وی درخصوص رویکردهای جدید صندوق فناوری و شکوفایی، مطرح کرد: یکی از ایراداتی که به صندوق نوآوری و شکوفایی گرفته می‌شود، تمرکززدایی است و اغلب شرکت‌های دانش‌بنیان، مخاطبان و ذی‌نفعان صندوق‌ نوآوری و شکوفایی از اینکه ما کار را در تهران متمرکز کردیم و شرکت‌ها برای هر نوع درخواستی باید به تهران مراجعه کنند، گلایه کردند و این موضوع کار را برای آن‌ها دشوار می‌کند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اضافه کرد: ما در اولین گام توانستیم با ابزار قانونی که در اختیار داشتیم، تمرکز زدایی را در دستور کار قرار دهیم و رویکرد تمرکزگرایی را به تمرکززدایی تبدیل کنیم. همچنین سعی کردیم شبکه همکارانی که برحسب قانون، می‌توانیم با آن‌ها فعالیت داشته باشیم را فعال کنیم که این شبکه یعنی صندوق‌های پژوهش و فناوری مهم‌ترین، موثرترین و اثربخش‌ترین نهاد همکاری به شمار می‌رود.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین مهم‌ترین رویکرد ما تمرکز زدایی بود که به خوبی انجام ‌شد و ما از سال گذشته این منابع را در اختیار صندوق پژوهش و فناوری قرار دادیم و گزارشی که از آن‌ها در اختیار داریم، شاهد اقبال عمومی و همچنین اقبال شرکت‌های دانش‌بنیان به این صندوق‌ها هستیم.
خیاطیان تصریح کرد: در تمرکززدایی یکی دیگر از فعالیت‌هایی که انجام می‌دهیم، همکاری با شبکه بانکی کشور است؛ به هر حال با رویکردی که معاونت فناوری رئیس جمهوری در نظر دارد، افرادی که دارای محصولات فناورانه و نوآورانه هستند در دسته‌بندی شرکت‌های دانش‌بنیان قرار داده شدند و به اعتقاد ما این شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ، قابلیت دریافت خدمات از نظام بانکی را دارد و برای این امر زمینه‌ای را فراهم کردیم تا شرکت‌های بزرگ از طریق منابع مالی بانکی بتوانند نیاز بانکی خود را برطرف کنند؛ با منابعی که صندوق نوآوری و شکوفایی در اختیار بانک‌ها قرار داده است، شرکت‌ها می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.
وی افزود: صندوق پژوهش و فناوری بر حسب قانون برنامه سوم و چهارم توسعه و در سال 94 برحسب قانون رفع موانع تولید، به دولت اجازه داده شد در ایجاد صندوق‌ها مشارکت کند و کارگروهی در اختیار دارد که مجوز آن را اعطا می‌کند. بدین معنا که صندوق پژوهش و فناوری باید تسهیلات ارزان بدهد، سرمایه‌گذاری کند و از وجوه دستگاه‌های مختلف برای تامین منابع مالی شرکت‌های فناور استفاده کند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اظهار کرد: صندوق پژوهش و فناوری در سطح استان‌ها پراکندگی جغرافیایی خوبی دارند و تقریبا در اکثر استان‌های کشور صندوق پژوهش و فناوری وجود دارد. بنابراین صندوق‌های پژوهش و فناوری را از لحاظ جغرافیایی به عنوان شبکه همکار صندوق نوآوری و شکوفایی در کل کشور خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: صندوق پژوهش و فناوری استان‌ها به واسطه نزدیکی و شناخت از شرکت‌ها و توانمندی‌های حوزه پژوهش و فناوری منطقه، قطعا بهتر و بیشتر از صندوق نوآوری و شکوفایی که در تهران مستقر است صلاحیت ارزیابی و همکاری با شرکت‌ها و ارائه خدمات به آن‌ها را دارد. صندوق‌هایی که در حوزه‌ فناوری‌های نوظهور فعالیت می‌کنند مانند صندوق‌های تخصصی نانو و ... هستند.
خیاطیان با بیان اینکه پراکندگی جغرافیایی و تخصصی بودن صندوق‌ها دو ویژگی منحصر به فرد است، گفت: بنابراین برحسب قانون که به ما اجازه داده است، صندوق‌ها را به عنوان مهم‌ترین شبکه همکار بشناسیم و سعی کنیم با همکاری آن‌ها، تمرکز را از تهران برداشته و صندوق نوآوری و شکوفایی را آزاد کنیم.
وی بیان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی به دو روش با صندوق پژوهش و فناوری در حال همکاری است. ابتدا در قالب تسهیلات ارزان قیمتی که در اختیار صندوق‌ها قرار دادیم و آن‌ها مجاز هستند برای شرکت‌های غیر دانش‌بنیان هم خدمات ارائه کنند و دیگری خط اعتباری است که صندوق نوآوری و شکوفایی به این صندوق‌ها داده است.
ایجاد 1500 میلیارد تومان ظرفیت برای کشور توسط صندوق نوآوری و شکوفایی
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری اظهار کرد: ما حدود 1500 میلیارد تومان ظرفیت در کل کشور از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری ایجاد کردیم و به نظر می‌رسد که برای این حوزه هدف بزرگی است و می‌طلبد که رسانه‌ها در این زمینه اطلاع‌رسانی مناسبی به دانشگاه‌ها، مراکز علمی و فناوری، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و ... داشته باشند چراکه این ظرفیت نوید خوبی را به ما می‌دهد.
وی ادامه داد: با توجه به نوع پژوهش و فناوری که استان خراسان دارد، نزدیک به 100 میلیارد تومان ظرفیت ایجاد کرد و معتقد هستیم که خراسان رضوی با وجود پتانسیل‌هایی که از آن برخوردار است می‌تواند ظرفیت‌های خود را افزایش دهد. از مسئولین مربوطه در این زمینه می‌خواهم که نسبت به افزایش سرمایه این دو صندوق در خراسان تلاش کنند و صندوق‌ها را افزایش دهند.
خیاطیان اضافه کرد: سیاست‌های تشویقی معمولا در حوزه‌های تقاضا کمتر بوده است و تلاش می‌کنیم که مشوق‌های لازم را برای طرف تقاضا ایجاد کنیم. بدین معنا که اگر شرکت بزرگی در کشور حاضر باشد که از محصولات خرید کند حتما حمایت مناسبی را در قالب لیزینگ خواهیم داشت و شرکت‌ها می‌توانند از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.
وی گفت: اعتقاد داریم شرکت‌های دانش بنیان و فناور باید با خود رقابت کنند و قابلیت حضور در بازارهای ملی و بین المللی را داشته باشند و این امر به توانمندسازی و خدمات ویژه نیاز دارد. ما در حوزه توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی سعی کردیم لیستی را تهیه کنیم تا خدماتی را به شرکت‌ها ارائه دهیم تا خود را بازسازی کنند و در حوزه بین‌الملل حرفی برای گفتن داشته باشند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: یکی از راهکارهای صادرات شرکت‌های دانش بنیان، حضور در نمایشگاه‌های خارجی است و برای شرکتی که می‌خواهد در این نمایشگاه حضور پیدا کند باید هزینه زیادی را متقبل شود. ما در این مسیر ورود پیدا کردیم و از طریق شبکه کارگزاری کار را دنبال می‌کنیم و استقبال خوبی صورت گرفته است. امیدواریم که شرکت‌ها در نمایشگاه بین‌المللی به طور جدی‌تر حضور داشته باشند تا نقش خود را در این عرصه به درستی ایفا کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/161346/ایجاد-1500-میلیارد-تومان-ظرفیت-برای-کشور-توسط-صندوق-نوآوری-و-شکوفایی--محصولات-دانش‌بنیان-خریداری-نمی‌شود
بستن   چاپ