پیام خراسان
مدیر کل امور مالیاتی استان:
30 هزار میلیارد تومان، رقم تخمینی فرار مالیاتی در خراسان رضوی
پنجشنبه 20 تير 1398 - 13:03:47
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی گفت: عدد کلی فرار مالیاتی استان بین 25 تا 30 هزار میلیارد تومان است، این عدد دقیق و حساب شده نیست بلکه برآورد متناسب از شرایط اقتصادی یک استان است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، یحیی یعقوب نژاد در نشست خبری که در اداره کل مالیات خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مالیات یک هزینه اجتماعی است که اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی متناسب با درآمد، ثروت و مصرف به منظور جبران قسمتی از هزینه‌های دولت پرداخت می‌کنند. در نظام مالیاتی کشور سه پایه شامل مالیات بر درآمد، ثروت و مصرف است.
وی افزود: مصادیق مالیات بر درآمد شامل اشخاص حقیقی، حقوقی، مشاغل، مستغلات و امثال آن است. مصادیق مالیات بر ثروت شامل ارث و حق تمبر و مالیات بر مصرف شامل ارزش افزوده است که یک نظام جدید مالیات ستانی است و جزو بهترین روش‌ها در تمام دنیا است که بیش از 150 کشور از این روش استفاده می‌کنند.
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه مالیات و نظام مالیاتی سه کارکرد ویژه شامل کارکرد اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد، افزود: همچنین مالیات صرفا یک ابزار کسب درآمد نیست بلکه ابزار کارآمد برای اعمال سیاست‌های اقتصادی است و با مالیات بسیاری از سیاست‌های اقتصادی در زمان‌های خاص تنظیم می‌شود و به عنوان یک ابزار قدرتمند می‌تواند در زمان نیاز دولت وارد عرصه شود.
یعقوب‌نژاد خاطرنشان کرد: هرچه نسبت مالیات به درآمدهای مالیاتی به سمت عدد یک بیشتر باشد نشان‌دهنده توان بالای اقتصادی کشور است، در حال حاضر حدود 55 درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات تامین می‌شود در حالی که در برنامه‌سوم توسعه اقتصادی پیش‌بینی کردیم که در پایان برنامه سوم تمام هزینه‌های دولت از این محل تامین شود اما عدم تحقق این موضوع نشان‌دهنده این است که در این زمینه‌ توفیق چندانی نداشته‌ایم.
وی اضافه کرد: مالیات‌های مربوط به فعالیت تولیدی، معدنی و گردشگری در قالب کارکرد اقتصادی مالیات است و به عنوان یک خاصیت ابزاری است، در ماده 132 اقدامات مدت داری برای فعالیت تولیدی و معدنی در مناطق توسعه‌یافته و کم برخوردار اعطا کرده‌ایم. 
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی تصریح کرد: تاثیر و نقش مالیات بسیار پررنگ است و سبب رشد اقتصادی می‌شود، مالیات سبب تعدیل ثروت، کاهش فاصله دهک‌های درآمدی و هدایت سلایق مصرف‌کننده به سمت مدنظر حاکمیت می‌شود. ما درنظام مالیات بر ارزش افزوده در برخی نقاط مالیات را آنقدر افزایش داده‌ایم که مصرف‌کننده کالا را مصرف نکند و یا در حداقل ممکن آن را مصرف کند، از نمونه این کالاها می‌توان به نرخ مالیات بر دخانیات و فرآورده‌های نفتی اشاره کرد.
یعقوب‌نژاد عنوان کرد: موارد مصرف مالیات در تامین هزینه‌های عمرانی، جاری و 20 درصد درآمد شهرداری و دهیاری‌های کشور از منبع درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود.
وی ادامه داد: عملکرد درآمد مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان خراسان در سال گذشته بالغ بر 31 هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده بود که از این مقدار حدود 28 میلیارد ریال وصول شده و 93 درصد از درآمدهای استان که در سال گذشته پیش‌بینی شده بود با این رقم محقق شده است. همچنین حدود 16 هزار میلیارد ریال مالیات مستقیم و 12 هزار میلیارد ریال آن شامل مالیات غیر مستقیم است.
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی تشریح کرد: در سه ماهه سال جاری حدود هشت هزار و 700 میلیارد ریال بوده که تا پایان خرداد 6 هزار و 600 میلیارد ریال را وصول کرده که حدود 75 درصد از پیش‌بینی درآمد مالیاتی محقق شده است.
یعقوبی‌نژاد گفت: تقسیم اعداد بین ماه‌ها به صورت مساوی نیست زیرا ماه‌های مالیاتی وزن یکسانی ندارند مثلا بیشترین عدد برای تیرماه درنظر گرفته می‌شود زیرا فصل ارائه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره اول سال 97 است و فصلی است که شرکت‌ها باید اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه دهند. بنابراین امسال نسبت به سه ماهه مشابه در سال گذشته عدد بیشتری را وصول کرده‌ایم.
وی افزود: از نیمه دوم سال 87 تا پایان خرداد ماه سال جاری حدود 30 هزار و 900 میلیارد ریال درآمد مالیات حاصل از ارزش افزوده کسب شده که از این رقم 14 هزار و 611 میلیارد ریال به حساب شهرداری‌ها، 7 هزار و 850 ریال به حساب دهیاری‌ها واریز شده است. همچنین در قالب خاصیت ابزاری قانون‌مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده حدود 65 هزار میلیارد ریال در قالب ترفیع و ترجیح مالیاتی، معافیت به فعالان تولیدی، معدنی و اشخاص حقیقی اعطا شده و این کار سوبسید معکوسی است که دولت برای حمایت از فعالیت‌های تولیدی و معدنی اعطا کرده است.
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی اظهار کرد: در شش سال اخیر حدود چهار هزار و 300 میلیارد ریال عمدتا به صادرکننندگان کالا استرداد شده که در قالب معافیت‌های مالیاتی است. همچنین در دوسال اخیر در قالب تهاتر بدهی مالیات پیمانکار به اوراق تسویه خرانه حدود 9 هزار و 800 میلیارد ریال تهاتر داشته‌ایم و در سال 96 و 97 بالغ بر 15 هزار میلیارد ریال از بدهی فعالان اقتصادی تولیدی در قالب تقسیط بلند مدت انجام شده است. ما جزو معدود اداراتی هستیم که اختیارات مربوط به معافیت‌های مالیاتی را به معاونین خود تفویض کرده‌ایم.
یعقوبی‌نژاد خاطرنشان کرد: سامانه‌ای با شماره 1525 وجود دارد که به صورت 24 ساعته در خدمت فعالان اقتصادی برای دریافت شکایات، پاسخ به سوالات فعال است. در سال گذشته بالغ بر 30 هزار و 675 تماس مردمی برقرار شده و‌ در سه ماهه سال جاری نیز 9 هزار و 750 نفر تماس برقرار شده است. همچنین در سال گذشته برای ارتقا تخصص ماموران مالیاتی حدود 201 هزار ساعت اموزش بوده که در چهارماهه سال 98 تاکنون 236 هزار ساعت دوره آموزشی برگزار شده است.
وی ادامه کرد: همچنین در سال گذشته از بابت عملکرد سال 96حدود 204 هزار و 612 فقره اظهارنامه مالیاتی در منبع مشاغل داشته‌ایم که این عدد در سال 98 برای تسلیم اظهارنامه سال 97 حدود 211 هزار و 811 فقره است که حدود چهار درصد افزایش داشته است.
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی درخصوص تعداد واحدهای تعطیل شده بیان کرد: اعتقاد ما این است که هیچ واحد تولیدی به دلیل مالیات نباید تعطیل شوند، بیشترین حمایت‌ها از فعالیت‌های تولیدی از جانب نظام مالیاتی صورت می‌گیرد و در کل استان واحدی وجود ندارد که واحدی به دلیل مالیات تعطیل شده باشد زیرا مالیات مبتنی بر درآمد است. 
یعقوبی‌نژاد تصریح کرد: مالیات از منابع تامین کننده اصلی درآمد کشور است، درآمد کشور از سه محل درآمد نفت، مالیات و استقراض تامین می‌شود و از میان سه روش فوق مالیات بهترین روش تامین منابع است و استقراض بدترین نوع آن است. بخش عمده معافیت‌ها در متن قانون مالیات بر ارزش افزوده مبتنی بر کالا و ارزاق عمومی است که مردم به صورت کلی آن را مصرف می‌کنند لذا نظام مالیاتی به گونه‌ای اثرگذاری دارد که افراد صاحب درآمد متناسب با آن مالیات پرداخت می‌کنند.
وی اضافه کرد: در سال گذشته حدود 65 هزار میلیارد ریال در قالب ماده 132و 138 معافیت در بخش مشاغل را به فعالان تولیدی و اقتصادی اعطا شده است و از این عدد بیشترین سهم مربوط به فعالیت‌های تولیدی، معدنی و گردشگری است. کلیه واحدهای تولیدی و معدنی از تاریخ بهره برداری در مناطق کم برخوردار به مدت ده سال، مناطق برخوردار پنج سال شامل معافیت مالیاتی خواهند شد و در صورت حضور در شهرک صنعتی، به مدت دوسال و در مناطق ویژه اقتصادی به مدت سه سال به معافیت مالیاتی آنان افزوده می‌شود.
مدیر کل امور مالیاتی استان خراسان رضوی تصریح کرد: نرخ صفر مالیاتی شرایطی دارد که باید اظهارنامه خود را در موعد مقرر تسلیم کنند و از زمانی که اقای رزم حسینی به استان خراسان رضوی وارد شدند مثلث توسعه اقتصادی را مشخص کردند، بر این اساس برای حمایت از نظام مالیاتی در قالب دفترچه کلیه معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی در راستای مثلث اقتصادی را در اختیار کلیه فعالان اقتصادی قرار داده‌ایم.
یعقوبی‌نژاد در خصوص میزان فرار مالیاتی در استان خاطرنشان کرد: حدود سه درصد از کل درآمدهای مالیاتی کشور در استان خراسان رضوی تامین می‌شود و عدد کلی برای فرار مالیاتی بین 25 تا 30 هزار میلیارد تومان است. این عدد دقیق و حساب شده نیست بلکه برآورد متناسب از شرایط اقتصادی یک استان است.
وی در خصوص رفع مشکل مالیات بر ارزش افزوده صنوف طلا فروشی‌ها گفت: مالیات بر ارزش افزوده از بهترین روش‌های مالیاتی در کل کشور است و این نرخ به صورت یکسان در میان کالا و ارزاق عمومی است، یکسری مشکلات فنی و محاسباتی در برخی اصناف همچون صنف طلا وجود دارد که اعتراضات خود را به صورت منطقی اعلام کردند و امیدواریم در قالب این لایحه جدید قانون ارزش افزوده که از طرف دولت به مجلس تقدیم شده است این مشکل برطرف شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/162419/30-هزار-میلیارد-تومان،-رقم-تخمینی-فرار-مالیاتی-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ