پیام خراسان
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی:
بخش کشاورزی باید به سمت نهادسازی برود
پنجشنبه 20 تير 1398 - 15:33:31
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: رفتن بخش کشاورزی به سمت نهادسازی و ساختارگرایی، بسیار ضرورت دارد، زیرا دولت توان و منابع لازم را ندارد که با هر بهره‌بردار مستقیم کار کند.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، محمدرضا اورانی امروز در اولین جلسه کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی در محل این اتاق، اظهار کرد: بالغ بر 96 درصد تولید در حوزه کشاورزی توسط بخش خصوصی انجام می‌شود اما مدیریت بخش صددرصد دولتی است. آنچه بیش از همه ضرورت دارد، رفتن بخش کشاورزی به سمت نهادسازی و ساختارگرایی است زیرا دولت توان و منابع لازم را ندارد که با هر بهره‌بردار مستقیم کار کند.
وی افزود: در بخش کشاورزی در استان 338 هزار بهره‌بردار و تولیدکننده داریم که با این تعداد باید به سمت تشکل برویم اما اشکال در بخش کشاورزی در زمینه تشکل‌ها این است که مدیران عامل آن‌ها از بخش دام و طیور هستند، در حالی که دام و طیور در استان 35 درصد ارزش ناخالص اقتصادی استان را دارد. ارزش ناخالص اقتصادی در زراعت 22 و در باغی 43 درصد است. تشکل‌های تخصصی در زمینه محصولات باغی و زراعی وجود ندارد که صدای کشاورز باشد.
اورانی بیان کرد: یکی از مواردی که باید در بخش کمیسیون کشاورزی به آن توجه شود این است که حوزه زراعت و باغی در قالب محصولات خاص و مزیت‌دار ساماندهی شود. یک مشکل دیگر نیز این است که هر چقدر در تشکل‌ها از روستا، بخش و شهرستان فاصله بگیریم، آن عضو حقیقی و تولیدکننده در استان و بعد ملی کمرنگ و بی‌رنگ می‌شود. زمانی تشکل‌ها در سطوح ملی و استانی در بخش کشاورزی فعالیت داشتند اما در حال حاضر فعالیت ندارند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: در سطوح ملی اتحادیه‌ها را می‌بینیم که بسیاری از اعضایشان در بخش کشاورزی نیستند، بنابراین حرف‎ها منتقل نمی‌شود. یکی از چالش‌های عمده در تشکل‌های کشاورزی، بازنشسته‌ها هستند که در سیستم اداری خدمت کرده اما باز به تشکل می‌روند. در تشکل‌ها نظام استخدامی و پرداخت حقوق و مزایای مدون وجود ندارد، بنابراین رفتن به سمت تشکل‌گرایی در بخش کشاورزی ضرورت دارد و اولویت است اما ساماندهی تشکل‌ها مهم‌تر است.
در ادامه محمد علایی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، اظهار کرد: نسبت آب برداشت شده به میانگین آب تجدیدپذیر استان بیش از 120 درصد است، در حالی که باید در شرایط فعلی 45 درصد و در شرایط منطقه‌ای 75 درصد استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: تشکل‌های دولتی‌ساز بلای جان ما هستند. از زمانی که من به آب منطقه‌ای آمدم، 10 تا 20 تشکل را حذف کردم، زیرا هزینه می‌دادیم و مردم هم آن‌ها را قبول نداشتند. اکنون تشکل‌های کشاورزی واقعی در استان فعال هستند که امروز با حضور آن‌ها، دانشگاه فردوسی، نخبگان، جهاد کشاورزی و کشاورزان، برای اولین بار سند سازگاری با کم‌آبی و همیاران آب در استان تهیه و ابلاغ شده که در این مقطع درست است.
علایی اضافه کرد: امروز سندی داریم که با کمک همه بدون اینکه به معیشت کشاورز آسیبی برسد، می‌توانیم در سال 1405 به این برسیم که کسری مخزن به صفر برسد. شرکت آب‌منطقه‌ای همه ظرفیت‌های آبی استان را در خدمت اتاق بازرگانی قرار می‌دهد تا از این ظرفیت‌ها برای توسعه بخش گردشگری و افزایش درآمد کشاورزی استفاده کنیم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/162441/بخش-کشاورزی-باید-به-سمت-نهادسازی-برود
بستن   چاپ