پیام خراسان
مدیر مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی:
سیطره سکولاریسم برعلوم انسانی مشاوره با رویکرد دینی را دشوار کرده است
جمعه 28 تير 1398 - 14:57:30
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی گفت: جهت‌گیری کلی حاکم بر فضای علوم انسانی و به خصوص روانشناسی و مشاوره تحت سیطره سکولاریسم و گاه غرب‌زدگی قرار گرفته و برای مطالعه، پژوهش و اقدام در حوزه مشاوره و روانشناسی با رویکرد دینی دشواری‌هایی را ایجاد کرده است.
به گزارش ایسنا-منطقه خراسان، محسن اصغری نکاح امروز در مراسم افتتاحیه اولین جشنواره ملی رساله‌ها و پایان‌نامه‌های مشاوره و روانشناسی با رویکرد دینی که در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: از گذشته تاکنون با رویکردها و نظریه‌های متفاوت و گاهی متعارض در روانشناسی سعی کردند هر کدام از منظر خود به انسان و مشکلات او بپردازند.
وی ادامه داد: در این میان ادیان و به خصوص ادیان توحیدی به شناخت انسان و نیز به ارائه برنامه برای رشد و تعالی انسان عنایت ویژه داشته و با توجه به وجه مشترک بین روانشناسی و مشاوره و دین، در طول پیدایش و گسترش روانشناسی و مشاوره همواره تعاملات و گاهی تعازضاتی بین این دو حوزه فرد وجود داشته است .
مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی بیان کرد:اینکه روانشناسی و مشاوره با رویکرد دینی چیست و چگونه محقق می شود همواره نیازمند تعامل ورزی و پژوهش است. رساله‌های دکتری و پایان نامه‌های کارشناسی ارشد می‌توانند بخشی از پژوهش‌هایی باشند که به تحقق و گسترش اندیشه‌ورزی روانشناسی و مشاوره با رویکرد دینی کمک نماید اما مشکل اینجاست که جهت‌گیری کلی حاکم بر فضای علوم انسانی و به خصوص روانشناسی و مشاوره تحت سیطره سکولاریسم و گاه غرب‌زدگی قرار گرفته و برای مطالعه، پژوهش و اقدام در حوزه مشاوره و روانشناسی با رویکرد دینی دشواری‌هایی را ایجاد کرده به حدی که گاه تلاش‌های حکیمانه و جلب عالمان و اندیشمندان دینی و نظریه‌پردازان علوم انسانی با رویکرد دینی در غرب و شرق و اسلام و مسیحیت به فراموشی سپرده شده و در تاریخ علم بشر نادیده انگاشته شده است.
اصغری نکاح افزود: هرچند در دهه‌های اخیر در ایران و جهان تلاش‌های قابل تاملی در حوزه روانشناسی و مشاوره با رویکرد دینی انجام شده اما به دلایل مختلفی از جمله پراکنده‌کاری، عدم انسجام، عدم انتشار و فقدان فرصت تعامل اندیشه‌ورزان و متخصصان روانشناسی و مشاوره با رویکرد دینی این تلاش‌ها در عین ارزشمندی نمود و تاثیرگذاری لازم را نداشته است. به همین دلیل شناسایی و شبکه‌سازی، هویت‌بخشی به پژوهش‌‎ها و اندیشه ورزی‌ها و مداخلات روانشناسی و مشاوره با رویکرد دینی ضرورت دوچندان می‌یابد. 
وی عنوان کرد: معاونت علمی آستان قدس رضوی و به خصوص مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس ماموریت دارد تا به سهم خود و به خصوص در مسیر معارف اهل بیت به تولید و ترویج و به کارگیری دانش برخاسته از اندیشه‌های دینی اهتمام ورزد و در مسیر هویت‌دهی و انگیزه‌بخشی به مجاهدت‌های علمی با رویکرد دینی ایفای نقش کند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: حدود 126 پایان نامه به دبیرخانه جشنواره رسید و در مجموع تعداد هشت عنوان پایان نامه مقطع دکتری و 8 عنوان پایان نامه در مقطع ارشد مورد ارزیابی نهایی قرار گرفتند که از بین آنها سه مورد عنوان برگزیده، سه نفر شایسته تقدیر و 7 نفر شایسته تحسین شدند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/163994/سیطره-سکولاریسم-برعلوم-انسانی-مشاوره-با-رویکرد-دینی-را-دشوار-کرده-است
بستن   چاپ