پیام خراسان
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی:
29 درصد از ظرفیت پیش‌بینی شده برای درآمدهای استان عقب هستیم
پنجشنبه 3 مرداد 1398 - 16:05:19
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی گفت: در 4 ماه سال جاری درآمدهای استان هزار و 400 میلیارد تومان بود که بین 71 تا 72 درصد محقق شده و 29 درصد از ظرفیت پیش‌بینی شده استان برای سال جاری عقب هستیم.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، یحیی یعقوب‌نژاد امروز در شصت و هفتمین شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی سه مولفه پررنگ کاهش وابستگی اقتصاد کشور به نفت، تکیه بر تولید و ظرفیت‌های داخلی کشور و مبارزه با فساد را دارد. در محور اول سازمان امور مالیاتی کشور نقش بسیار پررنگ و کلیدی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه یک بند تمام قوانین بالادستی که تاکنون وضع شده‌اند بر این تاکید دارند که از وابستگی اقتصاد و ظرفیت‌های اقتصادی کشور به نفت کاسته شود، عنوان کرد: همه اقتصاددانان بر این باور هستند که بهترین و پایدارترین منبع داخلی برای تامین درآمدهای کشور مالیات است، بنابراین با توجه به وضعیت اقتصاد کشور تنها راهی که باقی مانده این است که به ظرفیت‌های داخلی کشور اتکا کنیم. مالیات تنها وسیله کسب درآمد نیست بلکه ابزار اعمال سیاست‌های اقتصادی است. سازمان امور مالیاتی کشور تنها سازمان درآمدی نیست، بلکه حاکمیتی است.
یعقوب‌نژاد در خصوص اقداماتی که اداره امور مالیاتی در حوزه کاهش وابستگی به نفت انجام داده، گفت: سال گذشته درآمدی که برای استان در نظر گرفتیم، 3 هزار و 100 میلیارد تومان بود که 2 هزار و 880 میلیارد تومان را محقق کردیم. 93 تا 94 درصد درآمدهای پیش‎بینی شده برای استان محقق شد. در 4 ماه سال جاری هزار و 400 میلیارد تومان بود که بین 71 تا 72 درصد درآمدهای مالیاتی استان محقق شده است. 29 درصد از ظرفیت پیش‌بینی شده استان برای سال جاری عقب هستیم.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی افزود: در 6 ساله گذشته حدود 6 هزار و 500 میلیارد تومان معافیت به فعالان اقتصادی از طرف دولت داده شده، در دو ساله اخیر 98میلیارد تومان اوراق تسویه خزانه تهاتر شده و 430 میلیارد تومان به صادرکنندگان استرداد داشتیم. در دو سال اخیر بالغ بر 1500 میلیارد تومان بدهی فعالان اقتصادی عمدتا بخش تولیدی به صورت اقساط طولانی‌مدت درآمده است. در کنار مثلث توسعه اقتصادی درآمدهای مالیاتی افزایش خواهد یافت و تعاملی بین بخش دولتی و خصوصی ایجاد خواهد شد.
مالیات باید ابزار هدایت رفتار نه تضعیف‌کننده تولیدگر و قفلی بر درب تولید باشد
در ادامه حجت‌الاسلام و المسلمین نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: افرادی که تولیدکننده و افسران ارشد در حوزه اقتصادی هستند، فرار مالیاتی را جرم می‌دانند و تمام تلاششان این است که وظایف خود را در حوزه مالیات انجام دهند. این امری است که نشان داده در این موضوع نهایت همکاری و مساعدت را داشتند و دارند.
وی با بیان اینکه در ارتباط با شفاف‌سازی نباید حس نامناسبی داشته باشیم، عنوان کرد: سال گذشته در تلفیق بودجه پیشنهاد شفاف‌سازی نسبت به اخذ مالیات از پزشکان از دستگاه کارتخوان داده شد تا دریافتی آن‌ها مشخص شود. من پیشنهاد دادم اما برخی نسبت به این موضوع احساسی داشتند که مگر به ما سوظن دارید، در حالی که قصد داشتیم تفاوت بین مقدار پرداخت مالیاتی و آنچه مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرده بود، مشخص شود.
پژمانفر افزود: مالیات یک ابزار هدایت رفتار بوده و ابزاری است که کمک می‌کند رفتارها اصلاح شود و حمایت‌ها در مسیر تولید قرار گیرد. این درست است که در دنیا 25درصد مالیات می‌دهند، در حالی که در ایران میانگین تا 8 درصد است، اما آیا هزینه‌های دیگری بر فرد تحمیل می‌شود یا نه؟ امروز هزینه‌های سربار زیادی بر تولید اعمال می‌شود. آیا مقدار هزینه‌هایی که در قالب‌های مختلف پرداخت می‌کنند با 25 درصد برابری می‌کند یا بیشتر است؟ نباید به این مساله بی‌توجهی کنیم.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این تنها مربوط به مسئولان جاری نیست بلکه قبل و بعد از انقلاب نیز مساله گران اداره کردن کشور وجود داشته زیرا نفت مفتی داشتیم و هر وقت می‌خواستیم صادرات و استخراج نفت را بیشتر می‌کردیم. امروز کشور را با قیمت بالا اداره می‌کنیم. با وضعیت موجود باید در کنار این مسائل هزینه‌های سربار را کاهش دهیم و برنامه داشته باشیم. به دلیل اینکه نمی‌توانیم نفت صادر کنیم، می‌گوییم اداره گران کشور را مودیان مالیاتی پرداخت کنند. باید کار دیگر یعنی اصلاح ساختار را نیز انجام دهیم.
رئیس مجمع نمایندگان استان بیان کرد: مودیان مالیاتی ما در مورد اینکه هزینه‌های خرج کشور را با مالیات بپردازند موافق هستند اما نباید برج کشور را بر مودیان مالیاتی تحمیل کنیم. امروز باید به جراحی برسیم. شرایط ما سخت است، 40 سال گفتیم اقتصاد مبتنی بر غیر نفت می‌خواهیم اما این کار را نکردیم که امروز دارد تحمیل می شود. نمی‌توان با همان وضعیت ولخرجی کار کرد و هزینه‌های ما را بدهند و تغییری در نظام و سیستم خود ندهیم. باید همه کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مالیات باید ابزار هدایت رفتار نه تضعیف‌کننده تولیدگر و قفلی بر درب تولید باشد. باید به سراغ کسانی که فرار مالیاتی می‌کنند برویم. باید به سمت مالیات هوشمند برویم اما مالیات هوشمند باید مصرف هوشمند را نیز داشته باشد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/164821/29-درصد-از-ظرفیت-پیش‌بینی-شده-برای-درآمدهای-استان-عقب-هستیم
بستن   چاپ