پیام خراسان
توهم آرامش با قرصی به نام ترامادول
سه شنبه 8 مرداد 1398 - 15:16:15
ایسنا - اجتماعی - خراسان شمالی
پیام خراسان - مسئول اداره مشاوره معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی با اشاره به اینکه ترامادول یک ضد درد غیر افیونی است که برای تسکین دردهای متوسط تا شدید استفاده می‌شود، گفت: در مورد این دارو عقیده بر این است که در کاهش علائم افسردگی و اضطراب مفید است.
علیرضا نیکزاد در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی اظهار کرد: استفاده از این دارو می‌تواند وابستگی روانی ایجاد کند و مصرف تفننی آن نیز خطرناک است.
وی با بیان اینکه گاهی اوقات داروهایی که کاربردهای خاص و مشخص در درمان بیماری‌ها دارند توسط عده‌ای خودسرانه و نابجا مصرف می شوند، خاطرنشان کرد: متاسفانه دو داروی ترامادول و ریتالین در جمعیت دانشجویی مورد استفاده نابجا قرار می گیرند .
وی با اشاره به اینکه ترامادول که با نام ترامادول هیدروکلراید معرفی شده و به صورت قرص، کپسول و آمپول موجود است، ادامه داد: این دارو با اسامی تجاری بابومادول، پیرالژین، ترادولان، ترامارام، ترامود، ترالژیدول و ترامل در بازار دارویی ایران توزیع می شود.
نیکزاد اظهار کرد: 15 دقیقه بعد از مصرف، اثرات دارو به تدریج شروع می شود و دو الی هشت ساعت این اثرات باقی می ماند.
وی اضافه کرد: پزشکان به هنگام تجویز ترامادول وجود بیماری های مختلف از جمله مصرف روزانه الکل، اعتیاد یا سؤمصرف مواد، سابقه ضربه به مغز، وجود تومورهای مغزی، مشکلات کلیوی، بیماری های کبدی، بیماری های تنفسی از جمله آسم یا اشکالات تنفسی، واکنش های غیر معمول یا آلرژی به ترامادول، کدئین، غذا ها یا نگهدارنده های غذایی و تشنج یا صرع را بررسی می کنند.
وی در ادامه سخنان خود توهم های مختلف، سرگیجه، خواب آلودگی، بی خوابی، سردرد، بی‌قراری، کاهش آستانه تحمل و تشنج را از عوارض ترامادول بر مغز و دستگاه عصبی مرکزی نامید.
وی تاثیر استفاده از این دارو بر پوست را شامل تعریق لرز، کهیر، پف کردن صورت و خارش دانست و افزود: ترامادول بر دستگاه گوارشی اثراتی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، یبوست و سوزش معده دارد و در بخش عضلانی تشنج، لرزش، سفت شدن عضلات و ضعف عضلات را به وجود می آورد.
نیکزاد اشکال در بلع، گرفتگی یا خس خس صدا و گرفتگی صدا را از عوارض ترامادول بر گلو و ورم زبان یا لب ها و خشکی دهان را از عوارض دهانی استفاده از ترامادول دانست.
وی گفت: سایر عوارض عبارتند از اشکال در تنفس، گرفتگی بینی، ایجاد حالت هایی شبیه آنفولانزا، تورم چشم ها، تورم در دست و یا پا.
مسئول اداره مشاوره معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه از دیگر عوارض استفاده ترامادول را آبریزش از چشم نامید و توضیح داد: مصرف بی رویه و خودسرانه ترامادول با وابستگی جسمی و سندرم ترک همراه است.
نیکزاد با اشاره به اینکه این دارو تحمل ایجاد می کند، تصریح کرد: ترامادول حالت هایی شبیه سندرم ترک مواد افیونی ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه علاوه بر این در سندرم محرومیت یا ترک از ترامادول علایم غیر معمول مانند حملات تشنجی دیده می شود که در سندرم ترک مواد افیونی وجود ندارد، ادامه داد: سایر علائم محرومیت ترامادول یا سندرم ترک عبارتند از اضطراب، تعریق، تپش قلب، سوزن سوزن شدن، تعریق ترس و اندوه.
وی اضافه کرد: به همین دلیل به افرادی که وابستگی جسمی به مسکن ها دارند گفته می‌شود که به تدریج میزان ماده مصرفی را کاهش دهند و بعد مصرف را قطع کنند، تا دچار سندرم ترک نشوند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/166145/توهم-آرامش-با-قرصی-به-نام-ترامادول
بستن   چاپ