پیام خراسان
آغاز تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی جهاددانشگاهی استان در تولید محصولات غذایی سالم
سه شنبه 8 مرداد 1398 - 16:21:18
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی از شروع فعالیت‌های تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی این گروه در تولید محصولات غذایی سالم خبر داد.
غلام‌علی گلی موحد در گفت‌وگو با ایسنا- منطقه خراسان با اعلام این حبر اظهار کرد: از سال‌های گذشته در زمینه تولید نیمه صنعتی فرآورده‌های مواد غذایی سالم در پایلوت تحقیقاتی و نیمه صنعتی اکستروژن ورود پیدا کرده‌ایم.
وی با اشاره به تولید انواع فرآورده‌های اکسترود‌شده نظیر اسنک‌ها در پایلوت تحقیقاتی و نیمه صنعتی اکستروژن، ادامه داد: در راستای تولید محصولات سالم در زمینه اسنک‌ها، از مواد افزودنی و رنگ‌های غیر مجاز استفاده نشده است. ضمن اینکه در تولید آنها علاوه بر ذرت از مواد مغذی دیگر از جمله مغزها و دانه‌های روغنی و انواع حبوبات استفاده شده است.
مدیر گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی از ورود گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی به تولید آبلیمو، آبغوره، رب گوجه فرنگی، انواع مرباجات و ترشیجات، کمپوت و کنسرو در غالب پایلوت تحقیقاتی و نیمه صنعتی فرآورده‌های میوه و سبزی در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های محصولات تولید شده در پایلوت تحقیقاتی و نیمه صنعتی فرآورده‌های میوه و سبزی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی نسبت به محصولات مشابه استفاده از مواد اولیه سالم است که در آنها کمترین میزان سم و کود شیمیایی به کار رفته است.
گلی موحد ادامه داد: برای تولید محصولات این پایلوت مجوزهای بهداشتی و پروانه بهره‌برداری اخذ شده است.در تولید محصولات پایلوت تحقیقاتی و نیمه صنعتی فرآورده‌های میوه و سبزی پژوهشکده علوم و فناور مواد غذایی از ترکیباتی که در محدوده استاندارد قرار دارند استفاده می‌شود تا علاوه بر حفظ عطر و طعم این محصولات، ارزش غذایی آنها نیز حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه «بازار این محصولات در سال جاری، جامعه دانشگاهی استان خراسان رضوی می‌باشد»، تصریح کرد: امیدواریم پس از اخذ پروانه بهره‌برداری، شاهد عرضه محصولات این پایلوت در دیگر بازارهای استان و حتی کشور نیز باشیم.در فازهای بعدی این محصولات، با استفاده از نتایج پژوهشی و با تحقیق و توسعه تلاش خواهیم نمود تا فرایندها و فرمولاسیون تولید محصولات پایلوت تحقیقاتی و نیمه صنعتی فرآورده‌های میوه و سبزی را اصلاح کنیم.
گلی موحد با تاکید بر اینکه «قیمت و کیفیت دو اصل مهم رقابتی در صنایع غذایی هستند»، اظهار کرد: در این راستا درصدد هستیم تا با کاهش ضایعات، اصلاح فرایند تولید، استفاده از روش‌های نوین در بسته‌بندی و افزایش بهره‌وری هم قیمت محصولات را کاهش و هم کیفیت تولید محصولا را افزایش دهیم.
مدیر گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در شرایط کنونی اقتصادی کشور و همچنین افزایش تحریم‌ها برخی از مواد اولیه محصولات غذایی به سختی وارد کشور می‌شوند بنا داریم تا با فعالیت جهادی اقدام به تولید محصولات غذایی سالم نماییم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/166157/آغاز-تجاری‌سازی-یافته‌های-پژوهشی-جهاددانشگاهی-استان-در-تولید-محصولات-غذایی-سالم
بستن   چاپ