پیام خراسان
ضرورت مشاوره برای جلوگیری از متارکه
شنبه 19 مرداد 1398 - 11:37:43
ایسنا - اجتماعی - خراسان شمالی
پیام خراسان - در کشور ما بسیاری از افراد باور ندارند که ازدواج هم نیاز به آموزش و یادگیری دارد که همین مسئله موجب می شود تا حرفی از مشاوره پیش از ازدواج به میان بیاید، جبهه بگیرند و بگویند ازدواج که دیگر مشاوره نیاز ندارد همانطور که پدر و مادرمان با هم زندگی کردند ما هم ازدواج می کنیم و زkدگی خود را آغاز می کنیم.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، چندین سال است که موضوع طلاق یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی در جامعه محسوب می شود و زمانی که وارد دادگاه های خانواده می شویم با بسیاری از افراد مواجه می شویم که می گویند نمیدانستم همسر من همچین شخصیتی دارد و نمی توانم تحملش کنم و برای طلاق اقدام کرده ام.
هرچقدر هم در هنگام ازدواج با یک فرد فکر کنید با بهترین مرد یا زن روی کره زمین ازدواج کرده اید، امکان دارد با هیجانات زیادی که پیش از ازدواج وجود دارد تصمیم گرفته باشید و مشاوره پیش از ازدواج می تواند پیش از اینکه طرف مقابل خود را بدبخت کنید، راه و بیراه را به شما نشان دهد و ازدواج موفقی داشته باشید.
اگر قبل از ازدواج همسرم را می شناختم زندگی ما با طلاق به پایان نمی رسید
مریم در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: 23 ساله هستم و بیش از یکسال نیز از زندگی مشترک ما می گذرد و پیش از آنکه ازدواج کنیم حدود دوسال با همسرم ارتباط داشتم و فکر می کردم مثل کف دستم میشناسمش اما مدتی که از زندگی مشترک گذشت متوجه شدم که شناخت من از همسرم در اندازه شروع زندگی مشترک نبوده است.
وی ادامه داد: همسر من پیش از ازدواج خیلی به ارتباط با دوستان و آشنایان علاقه داشت و من هم چون دوستان زیادی داشتم خیلی خوشحال بودم از اینکه همسرم نیز با این موضوع مشکلی ندارد.
مریم افزود: بعد از اینکه عقد کردیم در دوران نامزدی مخافت های او با ارتباط من با دوستانم آغاز شد اما خیلی حاد نبود و باز هم من بخاطر علاقه ای که به همسرم داشتم این مسئله را جدی نگرفتم و با همان شرایط مراسم عروسی را برگزار کردیم.
مریم اضافه کرد: یک هفته بیشتر از عقد ما نگذشته بود که همسرم تقریبا هرشب با دوستان خود به تفریح می رفت و تا من اسم دوستان خود را می گرفتم یک عیبی برای دوستانم می گذاشت و اجازه نمیداد که با آنان در ارتباط باشم.
وی افزود: هرچه از زندگی ما گذشت این موضوع به اقوام و آشنایان نیز مرتبط شد و هرزمان که یکی از اقوام من می خواست به خانه ما بیاید همسرم با بهانه ای آمدن آنان را کنسل می کرد.
مریم ادامه داد: این برخوردها موجب شد تا خانواده های ما هم متوجه شوند و وارد این موضوع شوند و برای من نیز ادامه دادن این زندگی سخت بود و برای طلاق اقدام کرده ام و همسرم نیز قصد پرداخت مهریه را ندارد و من هم از مهریه خود گذشتم و طلاق خود را گرفتم.
وی اظهار کرد: اگر پیش از ازدواج با مشاور مشورت می کردم شناخت بیشتری به طرف مقابل خود پیدا می کردم، پایان زندگی ما به جدایی نمی کشید.
آموزش پیش از ازدواج از زوج درمانی مؤثرتر است
حامد سجادپور یک روانشناس بالینی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: عدم شناخت و ابهام بین زن و مرد موجب می شود تا در زندگی زناشویی با مشکلاتی مواجه شوند و مقاومت هایی بین زوجین به وجود بیاید.
وی با بیان اینکه پیش از ازدواج نیاز است که سلامت روانی زن و مرد مشخص شود، ادامه داد: اختلال شخصیت به گونه ای است که بدون حضور مشاور قابل شناختن نیست و به راحتی نیز درمان نمی شود.
سجادپور عنوان کرد: باید پیش از ازدواج مشخص شود که زوجین همخوانی شخصیتی با یکدیگر داشته باشند و بعد از آن زندگی مشترک خود را شروع کنند.
به گفته وی اگر دو طرف علاقه مند به ازدواج بایکدیگر باشند نیز نیاز است که شناخت کامل به یکدیگر داشته باشند و قبل از اینکه زندگی مشترک با یکدیگر را آغاز کنند ویژگی های مثبت و منفی دو طرف را بدانند و برای هرکدام از ضعف ها راه حلی پیدا کنند و آگاهانه وارد زندگی مشترک شوند.
این روانشناس اضافه کرد: باید آسیب ها قبل از ازدواج شناخته شود و در این شرایط موفقیت مشاوران پیش از ازدواج بیشتر از زوج درمانگران است.
به گفته وی زمانی که آشنایی به خصوصیات یکدیگر وجود نداشته باشد، برخوردهای زیادی انجام می شود و وقتی حرمت ها از میان برداشته شوند زوجین از یکدیگر کینه به دل می گیرند و ترمیم زندگی آنان نیز مانند چینی شکسته ای خواهد بود که با چسب به هم متصل شده است.
سجادپور با تاکید به اینکه تایید سلامت روحی و روانی افراد نیازمند بررسی های مشاوران است، اظهار کرد: برخی از زوجین زمانی که به ما مراجعه می کنند دوره درمانی خود را کامل نمی کنند و به محض اینکه می بینند شرایطشان بهبود پیدا کرده از ادامه درمان منصرف می شودند و همین مسئله موجب می شود تا در مراجعه دوباره بازگرداندن آنان به زندگی مشترک یا غیرممکن و یا بسیار سخت باشد.
به گفته وی باید تمام افراد بدانند که پیش از ازدواج باید تصمیم منطقی گرفت و اجازه نداد هیجانات برای آنان تصمیم بگیرد و وقتی ازدواج منطقی داشته باشند دیگر ازدواج هندوانه ای سربسته نیست و از همین جهت لازم است زوجین پیش از ازدواج هندوانه زندگی خود را بشکنند.
ثبت 687 فقره طلاق در خراسان شمالی طی سال جاری
علی زاهدی نیا مدیر کل ثبت احوال خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از سه هزار ازدواج در مراکز ثبت احوال استان به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: برای مقایسه آمار ازدواج نسبت به مدت مشابه در سال گذشته هنوز زود است و نمی توان آمار دقیق قابل استنادی را ارائه کرد و تا زمان ثبت اطلاعات دقیق مقایسه صلاح نیست.
وی ادامه داد: طی امسال سه هزار و 156 ازدواج و 687 طلاق در استان ثبت شده است.
وی در رابطه با میانگین سنی ازدواج در استان، بیان کرد: میانگین سنی ازدواج در استان برای زوج 27 سال و برای زوجه 22 سال است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/169698/ضرورت-مشاوره-برای-جلوگیری-از-متارکه
بستن   چاپ