پیام خراسان
مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی خبر داد؛
اولین وقف علمی‌مشاوره‌ای در بنیاد پژوهش‌های آستان قدس با مشاوره تحت وب
شنبه 19 مرداد 1398 - 17:05:16
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی گفت: مشاوره تحت وب به عنوان وقف آستان قدس در حال انجام بوده و اولین وقف علمی-مشاوره‌ای است. در این وقف دکتر بهرامی احسان سامانه مشاوره مجازی که خود تجربه کردند را وقف آستان قدس نمودند تا آن را به کار بگیریم و زمانی که زائر به شهر خود برمی‌گردد، خدمات را به صورت مجازی دریافت کند.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، دکتر محسن اصغری نکاح امروز در نشست خبری با موضوع افتتاح و فعال‌سازی شبکه مشاوران و روان‌شناسان رضوی و رونمایی از اولین وقف علمی-مشاوره‌ای در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، اظهار کرد: همان‌طور که سازمان نظام پزشکی و مهندسی داریم و متولی فعالیت‌های حرفه‌ای در حوزه‌های خود هستند، سازمان نظام روان‌شناسی نیز داریم که متولی اصلی فعالیت‌های حرفه‌ای مشاوره و روان‌شناسی و خدمات آن است.
وی افزود: آقای حاتمی منتخب اعضای روان‌شناس در سازمان و منصوب ریاست‌جمهوری در سازمان هستند. چند دهه از عمر سازمان می‌گذرد که در این مدت رشد ویژه‌ای داشته و هویت حرفه‌ای مشاوره و روان‌شناسی گسترش ویژه‌ای پیدا کرده است. هر روان‌شناس و مشاور باید پروانه روان‌شناسی از نظام برای کلینیک بگیرد.
اصغری نکاح در خصوص مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی، گفت: این مرکز بیش از یک سال است که تاسیس شده و توسعه یافته است. مشاوره در آستان قدس دو دهه قدمت دارد که افراد دغدغه‌مندی مشاوره را شروع کردند اما بیشتر فرهنگی بود، اکنون این مرکز ذیل معاونت فرهنگی آستان قدس فعالیت خود را شروع کرده و 135 روان‌شناس با ما همکاری دارند. خدمات برای زائران به صورت رایگان، برای محرومان رایگان و یا حداقلی، برای مجاوران زیر تعرفه نظام و برای پرسنل با 20 درصد تخفیف ارائه می‌شود.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه «سازمان نظام روان‌شناسی روی استانداردسازی تاکید دارد و من نیز به عنوان فرد دانشگاهی مامور هستم که این موضوع را در این مرکز تداوم دهم»، عنوان کرد: خدمات مشاوره در استان توسط افرادی ارائه می‌شود که عضو سازمان نظام روان‌شناسی، برخی دارای پروانه و برخی دارای کلینیک هستند. مرکز برای زائران، پرسنل و مجاوران ارائه خدمت می‌کند. 51 تا 53 هزار ساعت مشاوره در مراکز ارائه می‌شود که 23 هزار ساعت مربوط به زائران است. قسمتی از مشاوره برای محرومان بوده که هم در کلینیک الغدیر و هم به صورت موردی انجام می‌شود.
مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی بیان کرد: در این فضا خلائی وجود دارد. ماندگاری زائران در مشهد 3 روز است و در این مدت که به کلینیک مراجعه می‌کنند، نسبت به مسائل آماده و حساس شده و آماده پیگیری می‌شوند. حرم فضایی است که در آن از لحاظ انگیزشی و روان‌شناسی آماده تحول و تغییر هستند و تصمیمات مهمشان را در این مکان می‌گیرند، فرصت بی‌نظیری است برای اینکه افراد همزمان با تحول معنوی و انگیزشی خدمات مشاوره دریافت کنند.
وی ادامه داد: خلا موجود باید اینگونه پر شود که چرخه خدمات ادامه پیدا کند. با جزوات و فایل‌های صوتی تلاش کردیم تا این خلا را پوشش دهیم. اپلیکیشن اندروید با همکاری همراه اول در حال ایجاد شدن است، 300 کلیپ روان‌شناسی آماده شده تا بارگزاری شود و در مدت کوتاهی ایجاد خواهد شد. مشاوره تحت وب نیز به عنوان وقف آستان قدس در حال انجام بوده و اولین وقف علمی-مشاوره‌ای است.
اصغری نکاح اضافه کرد: در این وقف دکتر بهرامی احسان سامانه مشاوره مجازی که خود تجربه کردند را وقف آستان قدس نمودند تا آن را به کار بگیریم و زمانی که زائر به شهر خود برمی‌گردد، خدمات را به صورت مجازی دریافت کند، به این ترتیب گره بزرگی از زائران باز می‌شود و خود مشاوران که می‌خواهند فرصت خادمی علمی پیدا کنند، به این آرزو و میل درونی خود می‌رسند و مشارکت معنوی دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: البته مشاوره باید چهره به چهره باشد اما به مقتضیات زمان، مکان و شرایط امروز، امکانات و فرصت‌های مجازی نیز در سبد مشاوره APA قرار گرفته، بنابراین قسمتی از خلا ما با این کار پر می‌شود اما قسمت دیگری که مشاوره بتواند در موطن زائران ادامه یابد، برکت دیگری است که عملیاتی خواهد شد.
مدیر مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه زائری که به مشهد زیارت کرده و در این مدت از خدمات مشاوره‌ای استفاده می‌کند، باید بتواند در شهرش نیز از خدمات مشاوره‌ای استفاده کند، تصریح کرد: برخی خدمات خادمیاری علمی طراحی شده بود و افرادی کاندید شدند. در فعالیت‌های مشاوره نظارت و پایش ضرورت دارد، در این زمینه با وسواس و کندی پیش رفتیم و تنها یک مرکز مشاوره در اصفهان را قبول کردیم اما فعالیت سایرین را نپذیرفتیم.
وی افزود: کلینیک‌های مشاوره‌ای دارای پروانه نظام سازمان روان‌شناسی علاقه‌مند به خدمت کاندید می‌شوند، صلاحیت‌های حرفه‌ای بررسی شده و در حال نظارت هستند. دعوت می‌کنیم که خدمات را در شهر خود داشته باشند. در مرکز جامع مشاوره، رشد و توانمندسازی آستان قدس رضوی، خدمات روان‌شناسی و مشاوره به زائران، پرسنل و مجاوران ارائه می‌دهیم که برنامه توانمندسازی و کارگاه‌های رشدمحور و توانمندسازی همکاران را داریم و هیات علمی اندیشه‌ورز نیز در این زمینه کمک می‌کنند. 
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/169846/اولین-وقف-علمی‌مشاوره‌ای-در-بنیاد-پژوهش‌های-آستان-قدس-با-مشاوره-تحت-وب
بستن   چاپ