پیام خراسان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد
بسیاری افراد در حوزه سلامت خود را مُحق و کارشناس می‌دانند
يکشنبه 20 مرداد 1398 - 17:20:25
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: امروز بسیاری از افراد خود را محق و کارشناس می‌دانند که در حوزه سلامت ورود کنند، در حالی که نه محق و نه کارشناس هستند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدرضا دارابی امروز در نشستی با اصحاب رسانه که به مناسبت روز خبرنگار در ساختمان قرشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به گستردگی وسایل ارتباط جمعی تشخیص سره از ناسره سخت است و فضای عمومی‌ای که در جامعه است، رفتارهای غیراخلاقی و گاها ضد اخلاقی که در فضای مجازی وجود دارد، مردم را دچارسردرگمی می‌کند که کدام کانال، شبکه و... درست می‌گوید. 
وی با تاکید بر اینکه «نقش خبرنگار در آگاهی بخشی مردم بسیار با اهمیت است»،ادامه داد:مردم اعتماد ویژه به اصحاب رسانه دارند و هرجا ببینند اخبار صحیح و درست را منتشر می‌کنند، جذب می‌شوند. خبرنگاران وظیفه خطیری دارند و کوچکترین لغزش آنها ممکن است باعث خطا در جامعه شود. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: حوزه سلامت حوزه پرسود و منفعتی است زیرا مردم به سلامتی خود اهمیت می‌دهند و در هنگام بیماری حتی حاضر هستند فرش زیرپای خود را هم برای درمان بفروشند تا سلامتی را به دست بیاورند به همین دلیل حوزه سلامت بازار پرسود و منفعتی شده برای افرادی که دوست دارند زراندوزی کنند. 
بسیاری از افراد در حوزه سلامت خود را محق و کارشناس می‌دانند
دارابی خاطرنشان کرد:علی‌رغم اینکه نهادهای قانونی در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند اما یکسری افراد و جریاناتی به این حوزه رسوخ کردند و دخالت می‌کنند. امروز بسیاری از افراد خود را محق و کارشناس می‌دانند که در حوزه سلامت ورود کنند، در حالی که نه محق و نه کارشناس هستند. آنچه برای آنها اهمیت دارد زراندوزی است. هدف آنها خالی کردم جیب مردم و پر کردن جیب خودشان است.افرادی هم که نهادهای قانونی مجوز فعالیت دارند، گاهی گام را فراتر می‌گذارند و در اموری که نباید دخالت می‌کنند؛ مثلا پزشک عمومی در ساختمانی چند طبقه کلینیک می‌زند و و در آن فعالیت‌هایی همچون طب سنتی، طب اسلامی، ماساژ و ... انجام می‌دهد؛ یعنی فعالیت‌های غیرقانونی در لفافه پروانه مطب انجام می‌دهند.
وی افزود: در کنار این افراد هم کسانی هستند که نه محق هستند، نه کارشناس و پروانه هم ندارند و در حوزه سلامت دخالت می‌کنند. رسانه‌ها باید در افشای افرادی که نباید در حوزه سلامت دخالت کنند مارا یاری کنند. 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «چیزی به نام طب اسلامی نداریم»، عنوان کرد: طب سنتی و ایرانی هم دوره کوتاه مدتی بوده که 50 نفر از پزشکان ما این دوره را دیده‌اند. طب ایرانی و سنتی وجود دارد اما طب مکمل است و هرگز نمی‌تواند آپاندیس، پروستات و... را درمان کند. در اسلام توصیه‌های غذایی داریم. همچنین کتاب قانون ابوعلی سینا را هم داریم اما طب شیمیایی درمانگر و طب سنتی مکمل است.
رسانه‌ها سرزده به مکان‌های ما ورود کنند
دارابی اظهار کرد: نقش رسانه‌ها در آگاهی مردم بسیار موثر است. رسانه باید کاری کند که سواد سلامت مردم افزایش یابد. خوشحال می‌شویم اصحاب رسانه به فضاهای ما به طور سرزده و برنامه‌ریزی شده ورود کنند و نواقص را بگویند و به ما منتقل کنند.انتقادات بجا باعث رشد سیستم می‌شود. رسانه‌ها گزارش‌های دقیق از افراد و مکان‌هایی که به ناحق در حوزه سلامت دخالت می کنند، تهیه کنند. مردم حرف رسانه‌ها را بهتر قبول می‌کنند. ما برای مداخله نیاز است از نیروی قهریه شامل نیروی انتظامی، دادگستری و.. استفاده کنیم که در برخی موارد هم متاسفانه علی‌رغم تلاش‌هایی که می‌کنیم نمی‌توانیم جلوی تخلفات را بگیریم ولی رسانه‌ها در مورد افشا کردن متخلفان به مسئولین ذی‌‌ربط می‌توانند نقش موثر داشته باشند.
وی در مورد مطالبات پرستاران اظهار کرد: کارانه پرستاران 14 ماه عقب است حدود 600 میلیارد از بیمه‌ها و وزارت بهداشت طلبکار هستیم اما این مسئله کشوری است و مربوط به دانشگاه علوم پزشکی مشهد نمی‌شود. مشکل بعدی پرستاران اضافه‌کار اجباری است در این مورد باید بگوییم که در شرایط بحرانی و جنگ تعارف نداریم و همه باید اضافه کار انجام دهند اما در شرایط عادی اضافه کار نداریم. هر پرستاری که نمی‌خواهد اضافه کار انجام دهد اعلام کند ما هم ظرف دو ماه برای آنها جایگزین تعیین می‌کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مطالبه دیگر پرستاران اجرای قانون ارتقاء بهره‌وری است که این قانون می‌گوید سقف اضافه کار 80 ساعت است و این افراد حق کار در بخش خصوصی را ندارند. مسئله دیگر این است که پرستاران می‌گویند چرا درآمد پزشک‌ها از آنها بیشتر است در حالی که این موضوع طبیعی است و مولد پول در حوزه سلامت پزشک است. از دیگر موارد مورد اعتراض پرستاران طرح قاصدک است که آن هم کشوری است.در جلسه‌ای که با پرستاران معترض گذاشتیم قرار شد 6 نماینده از جامعه پرستاری و همچنین چند نماینده از دانشگاه علوم پزشکی موضوعات را حلاجی کنند و صورت جلسه به پرستاران ابلاغ شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/169969/بسیاری-افراد-در-حوزه-سلامت-خود-را-مُحق-و-کارشناس-می‌دانند
بستن   چاپ