پیام خراسان
آزادی مشروط
چهارشنبه 23 مرداد 1398 - 13:55:47
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - نوع نگاه جامعه به زندانیان آزاد شده از زندان به گونه‌ای است که حلاوت رهایی را به تلخی آزادی مشروط تبدیل می‌کند.

صدای ارشد زندان بلند می‌شود: سلامتی سه تن، ناموس و رفیق و وطن، سلامتی سه کس، زندونی و سرباز و بیکس، سلامتی باغبونی که زمستونشو از بهار بیشتر دوست داره، سلامتی آزادی، سلامتی زندونیای بی‌ملاقاتی.
ارشد و چند بزرگتر او را همراهی می‌کنند تا جلو در، صدای صلوات محیط زندان را پر می‌کند و پس از ختم صلوات جمله‌ای نام آشنا، «برو که برنگردی».
صدای خش خش در بزرگ زندان اینبار زیباست زیرا ندای آزادی سر می‌دهد و قرار است آفتاب رهایی بتابد و شمیم موسم بهاری آغوشی گرم از نوع خانواده را به او هدیه کند.
دقایق اولیه مجال فکر کردن درباره چه کنم‌ها را نمی‌دهد و بی محابا روانه خانه و خانواده می‌شود، نگاه سرد هم محله‌ای‌ها کمی سنگین است، حتما نشناختند!
اما این نگاه از خانواده که بگذریم در بخش‌های مختلف جامعه به گونه‌های مختلف نمایان می‌شود، از همسایه‌ای که اعتماد ندارد تا جامعه‌ای که نه تنها او را بلکه خانواده‌اش را هم سربار می‌داند.
آنقدر این نگاه در کمتر از چند روز قوت می‌گیرد که او میله‌های زندان را به نگاه سرد آزادی ترجیح می‌دهد و این خود زمینه‌ساز جرمی دیگر و پایان آزادی مشروط می‌شود.
بازگشت 46 درصدی زندانیان/ سهم خراسان جنوبی چهار درصد
مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی تربیتی خراسان جنوبی گفت: با توجه به حمایت نشدن زندانیان آزاد شده و از طرفی نگاه بدبینانه جامعه به افراد در برخی از استان‌ها بازگشت 46 درصدی به زندان را شاهد هستیم.
علی هاشمی افزود: کاهش هدفمند جمعیت کیفری زندان‌ها اولویت اصلی در کانون‌های اصلاح و تربیت است اما این مهم جز با حمایت همه جانبه حاکمیت و مردم محقق نمی‌شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در ارتباط با اولویت‌های سازمان زندان‌ها که جزو هفت استان برتر کشور هستیم نرخ بازگشت به زندان در خراسان جنوبی چهار درصد است، بدون شک اگر توجه نشود این آمار افزایش خواهد یافت.
هاشمی با بیان اینکه اشتغال یکی از مهمترین مواد حمایتی پس از زندان است، تصریح کرد: مردم و مسئولان با نگاهی ویژه خواهند توانست تا حد زیادی ضمن توانمندسازی افراد در کاهش جمعیت کیفری نقش داشته باشند.
وی ادامه داد: دستگاه‌ها و مردم جامعه باید بدانند که ورود هر زندانی به زندان برگرفته از کم کاری‌هایی است که در بیرون از زندان صورت گرفته است پس باید با آغوش باز از افرادی که تمام روش‌های اصلاح و تربیت را در محیط زندان گذرانده‌‏اند پذیرایی شود.
مدیرکل زندان‎های خراسان جنوبی با بیان اینکه امروزه 40 درصد از زندانیان خراسان جنوبی در مباحث حرفه آموزی توانمند هستند، گفت: حمایت و فراهم ساختن زمینه اشتغال برای بقیه زندانیان نیاز به همتی جمعی دارد زیرا با توجه به توان موجود سازمان زندان‌ها این مهم قابل تحقق نیست.
آموزش 3700 زندانی در سال 97
هاشمی با بیان اینکه 3 هزار و 700 زندانی در سال گذشته در قالب 166 دوره آموزشی توانمندی‌های لازم را برای اشتغال کسب کردند، اظهار داشت: سازمان زندان‌ها بنا به توانمندی‌های موجود برای 780 نفر اشتغال مولد ایجاد کرده که در بخش‌های مختلف پرورش شترمرغ، شتر، دام سبک، گلخانه، کارواش و سایر حوزه‎ها فعالیت می‌کنند.
وی ادامه داد: جوشکاری، خیاطی، تعمیر خودرو، برق اتومبیل، برق ساختمان، برق صنعتی و موضوعات کشاورزی و صنعتی از مهمترین حرفه های مورد آموزش در زندان است.
مدیرکل زندان‌های خراسان جنوبی یادآور شد: درست است مرکز امور خدماتی و مراقبت زندانیان بعد از خروج تا چند ماه وضعیت زندانیان را مورد بررسی قرار می‌دهد و از طرفی پنج انجمن حمایت در استان فعال هستند اما بدون شک تا این افراد حمایت نشوند نخواهند توانست خودمراقبتی کنند.
وی بیان کرد: هرگونه هزینه در این مورد نوعی سرمایه گذاری است و دستگاه‌ها بویژه بانک‌ها باید روش‌های تسهیل گری را برای پرداخت تسهیلات اشتغال به این افراد ارایه دهند تا با بازگشت زندانیان شاهد بروز برخی ناهنجاری‌ها در جامعه نباشیم.
بازگشت به زندان تقویت کننده آسیب‌های اجتماعی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم گفت: بازگشت به زندان تقویت کننده بسیاری از آسیب‌های اجتماعی است که این مهم برگرفته از عدم توانایی جامعه است.
حجت الاسلام یدالله وحدانی نیا افزود: با آزاد شدن یک زندانی باید آغوش همه جانبه جامعه به سویش باز شود تا خود را در مرحله جدیدی از زندگی ببیند نه اینکه نگاه‌های بد اجتماعی او را از آزادی پشیمان کند.
وی ادامه داد: متاسفانه مردم در جامعه افراد زندانی را متهم‌های ابدی می‌دانند در حالی که اصلا اینطور نیست، چه بسیار زندانیانی که پس از آزادی افرادی توانمند شده اند.
وحدانی نیا با بیان اینکه دستگاه‌ها نسبت به اشتغال زندانیان آزادشده اقدام کنند تاکید کرد: اگر دستگاهی کاری نمی‌کند لااقل سخت‌گیری هم نکند.
معاون پیشگیری دادگستری خراسان جنوبی تصریح کرد: زندانی آزادشده‌ای که اقدام به شغلی می‌کند نباید در بحث پروانه‌ها و اقدامات اداری معطل شود زیرا اگر در این مقطع همکاری و همیاری را نبیند قطعا ناهنجاری جدید آغاز خواهد شد.
وی یادآور شد: جامعه باید به سوی زندانیان آزاد شده آغوش باز کند و زندانی باید از حمایت همه جانبه برخوردار باشد زیرا همین فرد آزاد شده بسته به نگاه جامعه می‎‌تواند توانمند و یا میهمان زندان شوند.
وحدانی نیا در ادامه تصریح کرد: امیدواریم نگاه ابدی جرم انگاری در جامعه نسبت به زندانیان آزاد شده تغییر یابد تا با توانمندی این افراد بازگشت دوباره به زندان کاهش یابد.
3215* 6054

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/170246/آزادی-مشروط
بستن   چاپ